Kakvo je vaše mišljenje o brzom učenju nekog jezika? Da li se najbrže uči preko knjiga, interneta, slušanja raznoraznih CD-ova, uzimanje privatnih časova, kurseva ili u nekom slučaju otići u inostranstvo? Meni konkretno treba pomoć za učenje nemačkog. Treba da ga naučim za 11 meseci i da znam baš odlično a nemam nikakvih dodirnih tačaka sa tim jezikom. Iskreno bih voleo da čujem vaša mišljenja oko toga.

http://livemocha.com/
Ја чуо да ово ваља.
Mislim da je rešenje u kombinovanju više tehnika. Ja sam tako samostalno engleski naučio. Uzeo nekoliko knjiga sa kurseva boljih privatnih škola za jezik sa vežbama i sve ih preradio od korice do korice, čitao časopise na engleskom tipa Scientific American, Wired, National Geographic (iako na početku dosta, dosta stvari nisam razumeo), gledao nemilice dokumentarce, serije i filmove bez prevoda (ista stvar bila kao i sa čitanjem). Svaki dan po 4-5 sati takvog kombo učenja. Posle godinu dana sam položio zvanični test za sertifikat. Za godinu dana može se tako naučiti skoro svaki evropski jezik bez problema.

Ботом лајн: ако немаш могућности да отпутујеш на годину дана у земљу гдје је тај и тај говорни, следећа најбоља опција је: приватни курс једно два-три мјесеца, па онда серије и филмови...
ЕДИТ: ако хоћеш да будеш природан господин, свеједно ћеш морати отпутовати у то окружење. Џаба ти и вокабулар пар екселанс и знање граматике, ако ти тај језик не "осјећаш" и не можеш да размишљаш на њему као на матерњем. Ја рецимо кад чујем одређене учењаке како парлају руски, ухвати ме трансфер блама. Не гријеше они граматику и то, ал' акценат и уштогљеност при изговарању су комедија.- В
Kojih to dvanes vidro, materet
I na kojoj sad pa olimpijadi? - В
Kojih dvanes jezika majkumu? Ja samo pet jebezga, il ti to brojis i hrvatski, crnogorski i tako?

srpski, bosanski, hrvatski, engleski, njemački, ruski, poljski, španski, makedonski, slovenački, češki, slovački i italijanski
italijanski, češki i slovački razumijem i nabadam, al imam godinu dana da spremim! :D
i žao mi što ne turih kineski, počinjem da ga učim sad krajem februara :(e marko, ti si jedna veoma ljubomorna pička, samo da znadeš, ali, boli me uvo, ja idem u sočiiiiiii! :D