Prijava

Не би требало да буде чудно да се цела прича подиже баш у моменту кад Дачић тврди да влада мора остати стабилна и да неће превремене изборе и кад Дукат млеко представља озбиљну конкуренцију Имлеку јер је јефтиније (сетите се, управо се на Дукат сваљује да имају више него дозвољен ниво афлатоксина у свом млеку).
Ако није чудно, а оно је бар сумњиво (или сумљиво), шта ви мислите?

Meni je postalo sumnjivo sad kad se Goran Jesic ukljucio u celu pricu. Covek je uzasno ljigav i pravo je olicenje kapitalisticke svinje. Verujem da cela prica itekako ima osnove ali da se sad koristi za unistavanje konkurencije, pogotovu sto sam cuo neke insajderske informacije da neke od tih mlekara trebaju da budu prodate pa im se na ovaj nacin rusi cena...

Па та прича није кренула из Србије тако да не верујем да има икакве везе са убијањем конкуренције. А ова политичка пљувања... Па да није овога подметали би једни другима на неке друге начине, ово им само дође као добар повод. Иначе је језиво са чиме се они играју, са каквим темама и колико неозбиљно се баве тако нечим.

Докторе, афлатоксин се каже. :)

http://www.goranjesic.net/vesti.aspx?id=1064
Мени се чини да је проста ствар овде. Ми кукуруз нисмо могли да извеземо због високо канцерогене супстанце. Онда је неко одлучио да не ваља то да се баци и дао кравама да једу. Таквих генијалаца нам никад није фалило. Сад ће цела прича да се исполитизује и појешће вук магарца (који је јео заражен кукуруз).

афлатоксин

Хвала, молим неког да исправи наслов

Мени се чини да је проста ствар овде. Ми кукуруз нисмо могли да извеземо због високо канцерогене супстанце. Онда је неко одлучио да не ваља то да се баци и дао кравама да једу.

To je suština. Mislim ko će na ovoliku krizu da baca toliki kukuruz a i šta krave znaju šta jedu.

То је стандардна процедура за овакве ситуације. Кад неко има заражену храну, он то извезе или поклони у неку државу која то не контролише, типа Намибије. Али неки генијалац је рекао: "Хеј, па зашто бисмо ми то слали преко света у Замибију кад они нису ништа гори од нас?"

Не знам зашто ми је пала сад ова песма на памет:

Pitao vuk jednu kravu
- Zasto kravo pases travu?
Odgovori na to
krava
- Zato sto je zabadava
muuu...

Opet vuk pita kravu
- Ama zasto kravo
pases travu?
- Zato sto je lepa trava,
zato sto sam prava krava
muuu...

Ja kupio imlekovu kravicu još sinoć, pa sve gledam da li da otvaram ili ne.
Jednoga dana imaću ja svoju kravicu.

Ma ljudi svi izveštaji govore DA SU PRONAĐENI OTROVI U GRANICAMA NORMALE!
Kako bre otrovi u granicama normale??? Šta, sme da ih ima u hrani ali u određenim količinama????

Ja ne pijem mlijeko otkako mi je baba prestala kravu držati :D
Jer mi ovo kupovno ima okus vode :D znači od toga ima jedno 10 godina :D

nato, pa to ugranicama normale mu dođe ona količina koju organizam može uspešno da izbaci... jer, na neki način, organizmu su i potrebne određene količini štetnih materija kako bi radio svoj poso i izgrađivao imuni sistem, a ne da bleji ceo dan (najverovatnije na internernetu) i tako dopusti da te bilo koja sitnica sjebe...

što si mućko mleko?!

Ma zašto mi uopšte pijemo mleko? Jedini smo sisari koji ga konzumiraju i nakon perioda dojenja...

zato što se lepo slaže sa plazmom

kažu ko se na mleko opeče posle i jogurt duva :)

dabome, nema potrebe piti mleko nakon određene godine života (neam pojma koje, npr 6.). kinezi recimo uopšte, ali uopšte ne piju mleko, pa im ništa ne fali... ja ga pijem samo u kafi.
al problem je što mleko ide u namirnice, kolače, i tako to, pa ga na taj način unosimo...

Ja u palačinke mećem kiselu vodu.

Па и није проблем у млеку, него у кукурузу. Ето, млеко је тестирано, али вероватно је све заражено, пошто тај кукуруз нема у шта не иде на овај или онај начин. Јогурт нису тестирали, али је и он заражен сигурно. Логично.