Prijava

Šta te motiviše? Šta je ono što bi te natjeralo da u svilenom šorcu ala Maradona 1986. trčiš po plaži ko posljednja pederčina? Šta ti daje onaj osjećaj da si ugasio lampu silinom basa?

Jebiga, ovo zahteva tri odgovora najmanje.

Prvo, motiviše me moja porodica, kad god mi je teško na poslu ja se setim za koga gutam govna od intelektualno inferiornih političkih glodara i ne bude mi ni malo lakše, ali govna nekako manje smrde.

Drugo, ja sam te 1986. godine bio tinejdžer i bilo je sasvim normalno takvo trčanje u Yassa šorcu. :muzika iz serije "Grlom u jagode":

Treće - četvrto pivo.

Iskoči iz šablona, smorio je.

Ne, nego odgovaram na temu :)

Реченица:
"Бол је само слабост која напушта тијело."
И онда могу дурадим хиљаде и хиљаде склекова. Онда упала постане пичкин дим.

Mene motivišu razne mudre izreke i poslovice, motivacioni govori i narodne mudrosti, citati iz poznatih knjiga i muzičkih numera, tako to. Kad čujem nešto od toga, pljunem, kažem: A u pičku materinu! i opet sam spreman da mislim svojom glavom i ne nasedam glupost koju okolo šire mudre izreke, poslovice i motivacioni govori.

Brat, supruga, majka, otac, čast i svaki dan uraditi nešto dobro i korisno. Živeti po svojim pravilima, ne izneveriti sebe, ne kukati i dati sve od sebe. Pomoći dobrim ljudima. Ne utopiti se u masu. Ne prodati sebe za malo odobravanja i tapšanja rulje. Stajati na nogama šta god život baci na mene.

Najvažnije-vezane za porodicu, su proglašene za stereotip, pa da se ne ponavljam. Ipak moram: kad vidim da nešto važno skreće s puta ili gubi ritam, to mi je motiv da poguram ili povučem dok se ne vrati na svoje. Onda se sklonim i odahnem.

Evo, nedavno mi je bio rođak koji je veoma uspešan čovek (u realnim srpskim okvirima). Slušala sam ga veoma pažljivo i svaka njegova reč mi je ostala utisnuta. Pa, vala, kad njemu nije bilo teško, šta ja imam da se femkam?! Fascinantan mi je bio njegov stav prema nedaćama koje su ga snašle i načinu na koje ih je prevazilazio.

Nekad se desi i naizgled beznačajna stvar. Drugarica me pozvala na rekreaciju i to razmrdalo. Ubrzo sam promenila i društvo (bilo je neozbiljno) i trenera. Sada je to kolotečina.

Nekad je i bolna stvar. Bolest u familiji me naterala da izmenim način ishrane. Do pre 4-5 godina bi mi to bilo nezamislivo (minimanlno mesa, nema hleba, nema čokolade...) a sad mi ide ko ladna voda.

Nekad su to ljudi koje mi život nabaci. Od njih najbrže učim, bilo da su uzori ili negativni primeri.

Ima situacija i kada mora da se istrpi i na koje ne mogu da utičem. Tu se oslanjam na druge. Svaki motiv brzo potone.

A nekad, u godinama u kojima je sada većina Vukajlijaša... jasno postavljen cilj. Realan. Red odricanja i red uspeha postanu navika.

Auh... Dobra tema u pičku materinu, moram to da pohvalim.
Elem, kad smo kod knjiga i citata, ima par strašno dobrih stvari od Lalića, posebno u romanu Zlo Proljeće što sam zapamtio još iz srednje škole kad se to čitalo. Onaj dio kad Lado Tajović brani Ivi da se ubije jer nosi dijete njegovog brata. Vazda se naježim kad to pročitam. Imam osjećaj da i ja treba da se borim za nešto.
Od pjesama, uglavnom sve od BS-a. Možda ćete reći da je trulo, ali ih slušam oduvijek, i stalno su, bilo direktno ili indirektno, imali prave poruke za omladinu, što će reći mene. Što reče MultiChipmunkED mogu da uradim 'iljade sklekova samo kad čujem neku njihovu pjesmu. Na primjer Nema povlačenja nema predaje. Inače, u kafani kad čujem Nesanicu, lomim sve oko sebe. Zamalo sam dobio batine od obezbeđenja prije neko veče kacam bio u nekom lokalu jer sam razbijao čaše. Pogađa me nešto, ne mogu da opišem.

http://www.youtube.com/watch?v=xufn1p8wZQ4
Кад би ово турио у слушке и да ми неко да шмајсер, завршио би ил у Тирани ил у Софији ...

razbijanje čaša je džiberizam, nemoj to više da radiš :)

Jebi me, al ne mogu da kontrolišem.

Razbijači čaša su govnarija. Šta tebe ima da pogađa pjesma koji kurac? Otkud ti u kafani uopšte?

jes, u životu nisam namerno razbio čašu ili flašu u naletu sevdaha, osim u samoodbrani, a imam dobar radni staž što se toga tiče, mislim kafanski izlsaci i tomu slično.
džiberizam i ljomberizam klasični po meni, zaboga, dajte se kontrolirat dećki.

Jebeš ga, govnarija sam :D A zadesio se i ja tamo, da odmorim malo od Vuke :D

Nemate vi pojma šta je sevdah....

http://www.youtube.com/watch?v=pBLV6RG4TwY
ovo recimo
i par pesama BS-a,i još par stvarčica

Skočimiš
Nemate vi pojma šta je sevdah....

dobro Miško, kapiram ja da ti u takvom naletu više gotiviš da razbiješ nekom glavu nego čašu kekeke

Don't stop me now- Queen.