Germanofilija

1. A što ne smem? I što bih morao da mrzim ili volim/ne volim neke nacije? Volim kad je neko uspešan i sve, zašto da ne?

2. Нисмо имали никакав разлог да улазимо у рат 1914

druze, nismo mi objavili rat njima, nego oni nama
    da li je mogao da se izbegne? verovatno je mogao
    ali nisi ti ucestvovao u njemu i zato, da izvines, ne laprdaj

3. Волим Немце и зато што су толико глупи да после безбројних неуспеха опет своје вековне фрустрације истресају на малој Србији, јер немају муда да нападну велике силе. Знају само да се иживљавају над слабијима и угроженима.

vazdace se na nama istresati jer im se jednostavno moze
    nijedna velika sila koja ima nameru da to ostane nece se zamerati drugim velikim silama, ali ako neko ima muda da se sukobi sa drugima silama, onda su to Svabe i Rusi i to je najbolje prikazano u Drugom svetskom ratu

4. A što ne smem? I što bih morao da mrzim ili volim/ne volim neke nacije? Volim kad je neko uspešan i sve, zašto da ne?

Ama, nisam ja rekao da treba bilo ko da se mrzi. Jednostavno je nemacki mentalitet takav, da ne vole mnogo da se druze, narocito ne sa strancima. Sad zapocinjes jednu veoma ozbiljnu diskusiju oko toga sta znaci ''voleti''. Ta tvoja ''ljubav'' prema tome sto su vredni i uspesni, ja bih pre nazvao postovanjem ili cak divljenjem, ali svakako ne bih mogao da upotrebim rec ''voleti''. Nije lako ostvariti prisne odnose i sa jednim Nemcom, a kamoli prema citavoj naciji gajiti takvu naklonost, da mozes reci da volis Nemacku i Nemce.

5. Ne volim ih u tom smislu, ali volim, volim skoro sve u vezi Nemačke, i to je više od poštovanja ili divljena, isto kao i sa Engleskom. To su jedine dve prave jebačke nacije u Evropi, ostali mogu da im se sagnu.

6. Nije lako ostvariti prisne odnose i sa jednim Nemcom

Brate, nije da jedem govna ili da se hvalim, šta već, ali, izgubio sam nevinost sa Nemicom lololo

7. Севастократоре, контам да је са Русима врло лако остварити присне односе, јел? Како ми иду на курац овакве предрасуде. Претпостављам да ниси упознао ниједног Немца.

8. Slažem se za Nemce i Engleze sa Čakom i dodao bih Holanđane.

9. Севастократоре, контам да је са Русима врло лако остварити присне односе, јел? Како ми иду на курац овакве предрасуде. Претпостављам да ниси упознао ниједног Немца.

Da li je predrasuda da su Nemci/Svedjani/Danci itd. generalno gledano manje druzeljubivi od mnogih slovenskih naroda? Podvukao sam da nisu svi takvi. Samo bih napomenuo, mada nije nikakav argument jer nemam dokaza za to, da je moj ortak koji je bio na pripremama u Nemackoj u jednom klubu rekao da niko od igraca ( bio je jedini Srbin medju gomilom Nemaca i nekolicine stranaca) nije progovarao sa njim izuzev ako nije morao.
    Uzgred, ti stvaras predrasude o meni sada.

10. Predrasuda je. Nisu pričali sa njim jer je verovatno smor. Znam lično dosta ljudi koji poznaju razne strance, i ako su kul kul su, nema veze koje su nacije.

11. Ljudi morate da shvatite jednu stvar. Ako nas mozak radi na Linuxu nemacki je na Windowsu, jednostavno nije to isto, nismo isto uziceni.
    Neko kaze mrze nas, ima mozda i toga ali retko. Obican prosecan Nemac ne razmislja o nama koliko ni mi o nekome u Ugandi, ima svojih briga, i ne mrzi nas, ali onaj koji se dokopa politike, vrlo dobro zna da smo ih dobro zaduzili vise puta, i tako se i ponasa.
    I ako mislite da smo mi bezveze ostavljeni u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo gresite.
    Mi i albanci smo tempirana bomba koja moze da se aktivira kad to nekom bude odgovaralo, a taj neko nije Nemacka. Ali i najbolji planovi umeju da se izjalove...

12. Niko pametan ne moze da mrzi bilo koju jedinku druge nacije. Sve sto se nama desava je instruisano sa visih instanci i random John, Hans ili Sergej nemaju nista s tim.
    Ja ne mogu da se otmem utisku da smo mi jedan retko talentovan narod, obzirom da nas ima saka jada, ali nam nedostaje disciplina i mogucnost da sagledamo celu sliku.
    Hans ustane ujutru pojede dvopek i popije nes kafu, dodje naposao na vreme i posteno i kvalitetno odradi svojih 8 sati na poslu. Sta ce on posle da radi, koga boli kurac?
    Prosecan Radoje ustane ujutru, stavi dzezvu od pola litra, upali TV i popusi pola kutije cigara dok se nakani da ode na posao, ako je srecan da ga ima, na kojem ce se svim silama truditi da sto manje doprinese misleci da je tako zajebao i gazdu i sistem i komsiju Miliju... pa ne moze, kume...
    Drugo, mozgovi su nam isprani do balcaka, dok smo bili zemlja seljaka znao se neki red, domacini su vodili glavnu rec, u komunizmu isplivao sljam i fukara, aj ti istrebi to sad...

13. Perinjo Rumunu, trebao si ranije da objaviš tu informaciju ne bi trolovao već razumeo tvoju germanofiliju, to nije redak slučaj da ljubav prema stranoj naciji ulazi preko strane pičke. :)

14. Е, па заиста се нисмо разумели. Немце не подносимо, али Немице плодимо радо! И мађарице и све остале. Само не Шиптарке, много су ружне. У том смислу, није важно, волимо Немачку.

15. Сератократор, да извинеш, немој да ти лупим шамар да се упишаш. Ти ћеш мени да ја лапрдам? Док сам ја држао говоре ти си још јео пачија говна уместо дудиња! (живели Маратонци). старијем се обраћај са поштовањем.

16. Predrasuda je. Nisu pričali sa njim jer je verovatno smor.

Sve i da si u pravu oko svega sto si pricao, objasni mi kako nije predrasuda da ovo kazes o coveku koga ne poznajes? Znaci, ti si na osnovu toga sto niko od njih nije razgovarao sa njim, zakljucio da je on smor? Sto, prema tome, znaci da su oni kul. A ni te Nemce ne znas, bez obzira na to sto znas desetine kul Nemaca. Postoje tomovi knjiga iz antropologije koji se bave proucavanjem nekih od stvari o kojima smo diskutovali i citava naucna teorija koja potvrdjuje da su germanski i narodi na severu Evrope zatvoreniji i manje druzeljubivi. To ne znaci da su dobri ili losi, pametni ili glupi, ali jednostavno su nebo i zemlja kada se uporede sa nama ( a pritom ne mislim i ne ciljam na pozitivne ili negativne osobine bilo kog naroda - srpskog, nemackog ili nekog drugog ). Naravno da se ne moze govoriti o celom narodu i da ima medju Nemcima ''kul'' ljudi i da su mnogi bolji od mene i mnogih drugih Srba, kakve god kriterijume ti koristio.

17. Granjka, izvini ako sam nesto lose rekao, eto, da ne ispadne da sam nekulturan. Jednostavno ne volim kada se kritikuju ljudi ili potezi koji su se zbili decenijama pre rodjenja bilo koga od nas jer niko ne moze znati sve o prilikama tog vremena i o mnogim dogadjajima koji su i medju savremenicima ispraceni sa malo ili nimalo paznje, a koji su nesumnjivo uticali na istoriju. Nema potrebe za lupanjem virtuelnih samara, uverices se brzo da je ovde to uobicajena pojava i da cak i ne bi trebalo da to dozivljavas kao licnu uvredu. I o kakvim se govorima radi, ako smem da znam?

18. Поента коментара је била да ми нисмо хтели рат са Угрима, него смо у њега увучени. У суштини смо били потпуно небитни. Нама товаре почетак рата, а то што су Немци вековима фрустрирани јер су кастрирани од стране Енглеске и Француске је заправо био једини прави разлог за напад на Србију. Истина, нисам био рођен тада, али је чињеница да рат није почео због нас него због смрдљивих шваба. Исто тако, људи падају у несвест када им кажем да је Други светски рат почео 1936. нападом на Шпанију. Званично је почео 1939. А званично многих ратова није ни било, јел тако?Сви заборављају услове капитулације кастриране немачке из 1918.
    Ма моји говори су били управо овог типа - што серу о историји тако ускогрудо? Ми смо почели рат? Пизде једне немачке. Скидам им капу за технику, али фрустрације које вуку им не дозвољавају да се уздигну изнад концлогора (које су узгред научили да праве од енглеза).

19. Скидам им капу за технику, али фрустрације које вуку им не дозвољавају да се уздигну изнад концлогора

Da se IZDIGNU iznad konclogora? Čoveče, pa da su samo Betovena imali, to bi bilo sasvim dovoljno da budu veliki. Nije Nemačka samo Hitler, niti tehnika. Informiši se, bre.

20. У суштини, лапрдаш за медаљу.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.