Prijava

A što pričate o narkomanima? To ima samo u Hrvatskoj.

Hrvati se bodu džointima u venu. Naučno dokazano.

Једном је један моји теча изнашакатао пар провалника испред своје радње док су радили посао и касније им у СУП-у мало и запретио. А све матора и позната говеда па га пандури нису теретили јер знају и њега и њих (не лично, већ по карактеру и досијеу који моји теча нема). Кад су они најебали (физички, од њега, не од пандура који нису имали случај провале јер их је овај истабао пре него што су завршили посао), а он није био терећен због претње и напада, провале и покушај истих се бар за сада смањио. Што? Јер видле рибе да ипак моге некоме да дођу преко курца (трећи пут покушавали) и да могу да остану без истог па се притајили. Можда покушају опет, али су остали власници виделу да може да се бије, па ће и они. Тако треба и за овог. Нек ослободе лика, нек на неком другом месту проба још неки провалник, нек прође и он као овај, па да ви'ш како ће да се смањи број провала.

A i vi ste budale. Mogli ste fino da im platite kartu za Banja Luku, da ih pošaljete u rodni kraj da se mrijeste. Sad nek vam upadaju u brloge, sami ste krivi.

Лемајо, заборављаш једну кључну ствар, тај твој је хтео да се извади из срања. А нисам сигуран да неко ко оверава станове жели да се бори против своје зависности.

И макар што се мене тиче, уопште нисам гледао са правне стране, јебе ми се за правну страну, не знам да ли ће бити осуђен, као што сам рекао, треба добро реконструисати убиство, закључити када га је лик убо и шта се десило па онда судити или не. Овако је ретардирано. Само сам изнео чињеницу да је могуће убости човека у леђа иако се рвеш са њим.

Нису од њега за џабе сви дигли руке. Сам је допринео томе. Сам је себе упропастио и довео се у ту ситуацију. Он је највећи кривац за то што се десило. Могла је и полиција да ишта ради у овој јебеној држави. Потребно их је 50 пута позвати да би дошли.
Са људске стране гледам, човек ће робијати зато што је полиција била довољно неспособна да га ухвати само десет сати раније пре срања. Човек ће робијати зато што је полиција омашила адресу. Човек ће робијати зато што му је кретен упао на гајбу. Кажем, сигурно се не бих ухватио за нож да којим случајем успе да уђе кроз мој прозор, на седмом спрату (нереално је мало), ухватио бих се за прву шипку, ногару од стола или нешто и онеспособио бих га, вероватно на неко краће време... Али тотално могу да замислим ситуацију у којој се човек нашао и његов страх у том тренутку. Са те стране га правдам. Знам како се осећаш када се побијеш са неким, када си сам ту и нема никога о коме још мораш да водиш рачуна, једноставно тако је. Замишљам ситуацију у којој неко угрози неку мени драгу особу, на било који начин. Не могу да гарантујем како бих реаговао. Превише је глупо и да нагађам јер је то специфична ситуација.

Ви као да покушавате овог човека да представите као хладнокрвног убицу што је глупо. Јеботе, не гледа човек у пасуљ шта ће лик урадити следеће, кога ће напасти и слично. Једноставно, преплави га страх и реагује инстинктивно. У тој ситуацији он води борбу за сопствени живот и живот породице, иако је то можда, али само можда борба са ветрењачама. Ја лично га не осуђујем, и много више имам разумевања за њега него за некога ко се свесно довео у ситуацију да проваљује другима у куће јер се навукао на пајдо. Да ли ће га осудити, не знам. Мислим да не треба казна да буде озбиљна, то јест, требало би му одредити неки кућни притвор или неки сличан курац. Све остало је претеривање. Јер борба нож-шрафцигер није толико неравноправна, шта, лик је требао да иде до шупе по алат? Ма дај. Притом, гледаш некога у мраку са шпицастим предметом, да ли ти у тренутку знаш шта је то. И да ли можеш да знаш шта је то. То је нешто што извали у тучи, или накнадно. А шта очекујеш, да му овај улази кроз прозор, а овај да тражи оружје којим ће се бранити? Мислим смешно.
Ајде једно питање.
Да ли би одобрила пуцање у ноге наркоману? Значи, два метка, два пута га скења у колено, онеспособи га. Овај наравно преживи, али не може да нападне никога и сви срећни, наркоман жив. Човек никога није убио. А полиција блеји на погрешној адреси?

Нек ослободе лика, нек на неком другом месту проба још неки провалник, нек прође и он као овај, па да ви'ш како ће да се смањи број провала.

Оће курац. Није решење.

Нек ослободе лика, нек на неком другом месту проба још неки провалник, нек прође и он као овај, па да ви'ш како ће да се смањи број провала.

A jeste, ko da je ovo prvi provalnik koji je ubijen, polomljen ili osakaćen. A vidi šta se desilo.

Видиш га како краде, пустиш га једном.

Pogrešno si isformulisao. Trebalo je - "VIDIŠ GA KAKO KRADE, PUSTIŠ GA I ČEKAŠ U MRAKU SA NOŽEM.
Ovde se vodi polemika o narkomanima i kojekakvim kurčevima. PA zabole me baš kurac za te "težak život - yu rep - CYA - težak sam život imao" priče. Uostalom, samo dovođenje u fokus teme priču o narkomaniji je još više trulo.

Nego!
Uzmite lenjir, obeležite koliko je 20cm (duzina sečiva), udaljite ruku od stomaka nekih 20 cm a zatim opet udaljite ruku za dužinu sečiva (20cm), stisnite ruku i probajte 5 puta da naglim pokretima simulirate ubadanje noža. Znači, dosta je i samo 10cm da imate hoda, zamislite koliko je to moguće ali uzimajući u obzir i zamišljeni otpor koji bi trebalo da predstavlja kožu, meso i naravno kosti jer leđni deo je ceo prekriven kostima.
Možda to reme mma specijalac sa rukama od 2 metra može da izvede ali čovek koji se rvao teško jer umor manje-više otežava i što je najbitnije, gledajući sliku tog čoveka, video sam da ima kratke ruke pa sad vi zamislite 5 plitkih uboda u leđa. Čini li vam se baš toliko smrtno opasno?

http://www.chassezdiscount.com/boutique/images_produits/zSEMI-AUTO-MP153-BAIKAL-SYNT.jpg

ја кад чујем буку, навучем боксерице, одем иза ормара, извадим 153, и изиђем у двориште...ако је зима, само дрекнем с прозора убацио сам крупну сачму скупљаће те с комшијине фасаде сутра сиктер. до сад нисам наишо на провалника, ал кад би наишо, реко би му, де тури сад тај шрафцигер у гујцу и беж да те више нисам видо...ето, то је решење.

Poštovani korisnici Vukajlije, javljam Vam se pošto me je Ustavni sud Republike Srbije zadužio da razmotrim Vaša mišljenja što se tiče ovog slučaja i na stotine slučajeva u poslednjih nekoliko godina pošto vidimo da Vam je najviše stalo do naše države jer se da primjetiti da ima na desetine tema na forumu vezanih za stanja u državi i šire.
Do sada smo skupili 1344 stavke vezane za slučajeve i 566 načina za izvršenje kazni.
Nastavićemo da Vas pratimo i u budućnosti kako bi mogli da korigujemo naš zakon jer kako vidimo Vi mu nalazite dosta nedostataka.

Lijep pozdrav

malo te samo jebe ijekavski, inače bi ti skoro poverovali :)

Ajmo fino da se složimo da bi mi nagrdili provalnika, al da bi snosili nekakvu odgovornost, al ne bi trebalo da nas terete za ubistvo nego da se ustanovi neki kurac djelo i da je blage kazne ili tako nešto. Ono red je red, jed je jed, puši kurac Đorđe, jebem te usta ravničarska!

pa postoji - nužna odbrana. za nužnu odbranu zakon predviđa oslobađajuću presudu, osim ako se utvrdi da su mere nužne odbrane bile prekomerne. prosto ko pasulj.

@reme i džoni, samo još kratko o narkomanima. poznajem i par totales izlečenih narkomana koji su sada totalno normalni i produktivni članovi društva, jedan čak i fakultet završio, ali su to mahom ljudi koji su imali veliku podršku porodice/devojke/prijatelja pa + želja za izlečenjem, dakle nisu bili odbačeni od najbližih, što je verujem ključno. ali, verujem da su džonijeva iskustva mnogo češća od mog, jer narkoman nije SPOSOBAN da zdravorazumski razmišlja, ne razmišlja o posledicama svojih postupaka, apsolutno ne razmišlja šta čini porodici i prijateljima, njima je droga bog i u njihovom stanju svesti NIŠTA nije važno osim nje.... e sad, kako prići celom problemu narkomanije, to je toliko velika tema, stvarno ne bi imalo smisla raspredati o tome na ovoj temi....

@neš: kakav forenzički eksperiment, dostojan CSI-a! :P

Занимљиво је да су гласови разума први увели аргументе патетике и профила провалника. Прочитајте првих неколико страна како нико не помиње да је био наркоман у питању (ја нисам ни знао да је у питању наркоман до неког тренутка) док није ускочила лемаја са патетиком како и тај провалник има душу, уме да воли, ево ти срце на длану, узми га нек' буде твоје. Па онда неш који нешто филмски фантазира о људима који живе за то да им упадне неки наркоман да га муче, па онда пише неки сценарио. Тотално неважно за поенту. Поента је да у закону упад у твој животни простор није никако посебно дефинисан. А ако вама није јасно зашто би требало, онда стварно јебига. Какав ви уопште однос имате према свом стану? Је л' вам не би сметало да свако вече легнете да спавате, а да не знате да ли ћете до јутра доћи у ситуацију да бирате хоћете ли бити убица или убијен? Не треба држава да ти дозвољава да убијеш кога хоћеш у стану, али животни простор и сигурност коју имаш у њему и нигде другде мора да буде више заштићен него неки хаустор у ком си се нашао случајно, али си могао да га заобиђеш баш те ноћи.

Нема чак ни потребе да то повезујете са овим случајем и да нагађате шта се десило. Ако је овај кренуо на њега шрафцигером и похрвали се, након чега је овај побегао са шест убода, мени је то довољно да знам да човек није крив. Ако га је јурио, стигао и убо, онда је то довољно за све да је крив. То ће се видети на суђењу. Биће медија и испратиће се сваки исказ.

e sad, kako prići celom problemu narkomanije, to je toliko velika tema, stvarno ne bi imalo smisla raspredati o tome na ovoj temi....

Vi'š na to nemam odgovor. Probao sam jednom narkomanu da budem puna podrška 00-24, kao i još par drugara i njegova porodica i ništa. Drugog recimo smo svi odjebali i ništa. Mislim da nema neko univerzalno rešenje, nego je sve individualno.

Znam dvoje koji su se izlečili, ali pre toga su takva sranja ljudima napravili, da ih je neko ubio, meni ne bi bilo žao.

I Neš, nemoj ovo da skapiraš kako te ne gotivim ili imam nešto protiv tebe, ovo je obična razmena mišljenja, ali nemaš pojma stvarno o čemu pričaš.

Naravno da ga je moguće tako ubosti. Gledao sam to.

Inače za razliku od pištolja koji ispušta karakterističan zvuk pri ispaljivanju hitca i zbog tog zvuka si siguran da si ga usro jednim metkom u grudi, ili udarca nekim predmetom po labrnji koji takođe ispušta zvuk, a i momentalno prekida protivnika od života, ubod nožem deluje onome ko bode kao da mu ništa ne radi u prvim sekundama i čovek ga je zbog toga ubo nekoliko puta iz straha da ga nije onesposobio. Tako deluje nož.

Teorija ti je OK, ali mi je potpuno jasno da nemaš nikakve prakse.

Teorija ti je OK, ali mi je potpuno jasno da nemaš nikakve prakse.

Кол'лко си ти људи избо у животу и да ли треба да те се плашимо?

Кол'лко си ти људи избо у животу и да ли треба да те се плашимо?

Nikoga, preterano lololo

ubod nožem deluje onome ko bode kao da mu ništa ne radi u prvim sekundama i čovek ga je zbog toga ubo nekoliko puta iz straha da ga nije onesposobio. Tako deluje nož.

Tako deluje nož osobi koja ne ume da ga koristi. Znam svega četiri tačke na telu (uslovno tačke, malo su veće površine) gde se zapravo bode nožem ako imaš nameru da završiš protivnika. Sva ostala mesta su slobodna za seckanje pod uslovom da sečivo nije duže od 4 cm. Kontao sam da su te četiri tačke dovoljne, baš kao i dve za trenutno trajno onesposobljavanje golim rukama. Nož je užasno oružje, jezivo pre svega zato što ti ostavlja vremena i prostora da shvatiš da si mrtav ali da ništa ne možeš uraditi po tom pitanju.

I ne, neću vam reći ni gde sam naučio ni koje su to tačke.

@ bruce: u, a teško nam da guglujemo te tačke ;)

pa to ti kažem džoni, kad je ljudska psiha u pitanju, nema jednog univerzalnog rešenja za problem, jer da ima, kontam da bi problem davno bio rešen... ali mogu reći da jeste veliki problem, gomila mojih drugarica koje imaju sitnu decu imaju ogroman strah od droge, u fazonu su bolje da bude peder/lezebejka nego narkoman....

@ truć: ok, ti očigledno ne umeš da skontaš hiperbolu, jbg....

Јебига, ако ти користиш хиперболу да расправу око тога да ли човек треба да има права да употреби већу силу кад је у питању одбрана животног простора пребациш на то да дискутујемо о томе како помоћи наркоману, онда само изволи и дискутујте о томе. Ја сам контао да ћемо расправљати о провалнику у кући, а не о наркоману и како му помоћи.

И 'де не контам хиперболу кад сам увек имао пет из математике.