Prijava

E to za kera je zanimljivo. Ja znam za primer lovca koji je drzao kerove za lov. Pao sneg. Ne mogu ici kola. Svi idu peske. Ovaj lovac nije stigao do vikendice. Kerovi ogladneli. Sneg se utabo, da kerovi mogu preci ogradu peške. Isla zena sa cegerom po snegu. Visok sneg, ne može bežati. Okruzili je kerovi. Pojeli je. Prepoznali je po cegeru i dve koske. Kerovi ostalo razvukli i zakopali. Podavili kerove, a ovaj lovac se izvukao. Da se razumemo žao mi žene i jebo ja tog lovca.

Treba da dresiras kera, da pusti lopova da udje, pa da ga onda zarobi u sobu, orman ili kupatilo. Pa neka onda on zove miliciju.
Ako bi ga preklao tvoj ker, uvek mozes da spases i keru zivot, da kazes da ga je preno iz sna i napao ga. Marva je to cestiti efendijo. Ti nisi kriv ništa... osim ako ti ker nije od onih "opasnih", e onda će da te kaznu uslovno ako nisi višestruko osuđivani ubica.

А овај страни плаћеник је крвник нашим Серпским Дрогољубима. Стићи ће њега правда и на небу и овде у Србистану. Немојте да потписујете никакве петиције за кољаче. Koljace... mmmm.... pao mi secer. Odo kod siptara.

hahahaha dragišiću ovaj tvoj post zlata vredi

Da li je neko pretio Medjedica gricka?
Jebo te ovaj izbo Sladjana, a Blazo sjikirom odseko Gricku glavu.
Kakav flesh jebo te!
http://www.youtube.com/watch?v=r4u_JKpqkNM

Лемајо, је ли теби спорно да човек треба да има већа права на одбрану животног простора с обзиром да није он бирао ко ће му упасти у кућу и шта ће носити са собом у тој прилици?

naravno da nije sporno. gde sam ja napisala da čovek ne sme da brani sebe, svoj život i svoju imovinu? zakon lepo nalaže da imaš prava da se braniš kada si napadnut. pitao si i koja su ti prava kad si napadnut - apsolutno svaki zakon možeš da nađeš na internetu. kada te neko napadne, ili tvoju imovinu, a ti se braniš, to je nužna odbrana, i evo sve ovde lepo piše, član 19 - http://www.paragraf.rs/propisi/krivicni_zakonik.html

Ako ste nepristrasno i objektivno posmatrali zašto ste onda pisali kao da ste se stavili na mesto narkomana, njegovog brata, oca i tetke po materi?

zato što svi posmatraju samo jednu stranu, a mi smatramo da treba posmatrati OBE strane. svi su izneli argumente da je saško nevin, pa smo nekako mislili (tj. ja, neću da pričam u nešovo ime) da možda ne bi bilo loše da neko govori i u ume onih koji ne mogu da govore.

I E sad, čim naiđeš na tip slučaja gde pravda nije adekvatno zadovoljena

čekaj, jel počeo sudski proces? nije. jel sašku dodeljena kazna? nije. o čemu onda ti to? koja to pravda nije zadovoljena? gde?

što se tiče zakona, sasvim je jasan i nedvosmislen, takođe pokriva sve eventualnije. u zakonu se pokriva čak i deo kada neko u strahu pretera u nužnoj odbrani.

ovde očigledno niko nije pročitao zakon, ali svi znate šta piše u njemu.

poenta je da nema potrebe da javnost i mediji dižu halabuku oko saška, jer on po zakonu NE MOŽE da dobije kaznu zatvora. mirno spavajte.

a koga mrzi da klikće na link gore, evo zakona:

Nužna odbrana

Član 19

(1) Nije krivično delo ono delo koje je učinjeno u nužnoj odbrani.

(2) Nužna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremen protivpravan napad.

(3) Učiniocu koji je prekoračio granice nužne odbrane može se kazna ublažiti. Ako je učinilac prekoračio granice nužne odbrane usled jake razdraženosti ili prepasti izazvane napadom može se i osloboditi od kazne.

Krajnja nužda

Član 20

(1) Nije krivično delo ono delo koje je učinjeno u krajnjoj nuždi.

(2) Krajnja nužda postoji kad je delo učinjeno radi toga da učinilac otkloni od svog dobra ili dobra drugoga istovremenu neskrivljenu opasnost koja se na drugi način nije mogla otkloniti, a pri tom učinjeno zlo nije veće od zla koje je pretilo.

(3) Učiniocu koji je sam izazvao opasnost, ali iz nehata ili je prekoračio granice krajnje nužde, može se kazna ublažiti. Ako je učinilac prekoračio granice krajnje nužde pod naročito olakšavajućim okolnostima može se i osloboditi od kazne.

(4) Nema krajnje nužde ako je učinilac bio dužan da se izlaže opasnosti koja je pretila.

Те одредбе што си цитирала сам прочитао већ пет пута. Али видим да уопште не разумеш шта ја питам. Ради се о животном простору који је неким законима (у појединим државама) више заштићен и издвојен случај када се ради о одбрани. Пошто то није регулисано законом, а пракса код нас је да се обично заглави затвор због тога, онда ту нешто није у реду.

lemaja, izvini, ali pojmove "Srbija, zakon, pravda" je jako teško sastaviti i dati im smisla tako zajedno.

Ради се о животном простору

Upravo tako, plus, ponavljam, o liku koji je tu upao očigledno sa lošom namerom. A i dalje mi nije jasno dokle da se brane prava kriminalaca i ološa, već su prezaštićeni, čak i vladaju.
A nije mi jasno ni što sam ovde ponovo nešto postovao, nema svrhe od proevropljana koji bi da budu veći Evropljani i od svih članica EU zajedno...

e pa truć, tako lepo kaži: "imam predlog da se zaštita stambenog prostora vodi kao posebna stavka". to ti je onda već konkretan predlog. onda lepo uzmeš ti i svi ovde koji hoće da se pridruže, nađete advokata, tj. pravnog zastupnika, napravite predlog zakona, odete lepo u neku nadležnu organizaciju ili instituciju i izgurate taj predlog dopune zakona na skupštinsko glasanje. ako ne znate tačno kako da se organizujete, možete da se posavetujete sa bobijem braunom, on je uspeo da progura marijin zakon. jedan čovek, običan građanin, izorganizovao se i promenio nešto u ovoj državi.

ili bi radije da ne činiš ništa, a predloge daješ isključivo po forumima?

edit: btw, svima su vam usta puna nepravde zbog pojedinačnih slučajeva, ali niko ni ne pokuava da se informiše koji je broj slučajeva u kojima je pravda bila zadovoljena. jeste ova zemlja govno, ali nije baš toliko. budite malo patriote i budite objektivni, nemoj samo da čitate naslove senzacionalističkih vesti.... i budite malo manje ozlojeđenji, a malo više proaktivni....

Meni je citajuci vase postove postalo nerazumljivo sta su konstruktori kucnih alarma radili kada su to sranje pravili? Sta ce koji kurac alarm da otera provalnika kada su mogli komotno da uz pomoc sistema poluga da naprave male giljotine koje bi se mogle montirati u gornjim zonama prozora i to onako diskretno...
Covek je ubica, to niko ne moze da ospori. Njegovi metodi i nacin kako se pokazao u toj sitaciji su pod znakom pitanja. Cekao je spreman da provalnik upadne u stan da bi tek onda krenuo u odbranu svoje imovine i porodice.

Dzoni, nije mi jasno zasto stalno stavljas moju kompetentnost u pitanje. Znaci li to da sumnjas u svoju? Ne patetisi i ne spominji sta biti ti radio u tom momentu. Nije tema o tebi nego o pomodarskoj "pravdi".

i onda ne vidim u čemu je poenta zakona i suda, kad će mediji i raja biti ti koji presuđuju...

Tako ti je to u celoj državi.
Lemajo, ne vredi tu objektivni sud kada se tu nakupi šačica folkloraša koji će raspredati priču o porodici, o tome kako je kosovo SRCE srbije, o tome kako uros misic zasluzuje pravdu, o tome kako huligani trpe represiju i ostale parole a sto je najbitnije, patetisaće i ponašati se poput čopora hijena. Ko o čemu - kurva o poštenju.
Ako nisi istomišljenik i deo rulje, bićeš diskriminisan. To ti je...
Vidiš, to ti je ono što ja i ti "nemamo pojma".
Nije mi zanimljivo vise da raspredam o ovoj temi. Jednostavno, nijedan validan argument nije iznet u odbranu saska od optuzbe da je čekao kao pičkica u mraku da neko provali. Niko nije spominjao vrednost prozora. Šta bi sa tim? I to je imovina. Zašto je dozvolio da ga ovaj razvali da bi ušao? Da ne dužim.
Rekao sam šta sam hteo. Više mogućih scenarija sa prevelikom dozom tolerancije ne odlazeći u ekstreme i slično što naravno ostali ne propuštaju da iskoriste.
Objektivnost je ravna nuli jer se svi stavljaju u položaj ubice bez razmišljanja o stavu nemog i nevidljivog posmatrača.
Još jednom pišem "kraj" što takođe znači da me nečiji tupavi odgovori na ovaj moj post ne zanimaju. Svaki sledeći će odgovor će u startu odmah biti okarakterisan kao tupav.
Uzdravlju

@lemaja
На форуму ми је гушт да дискутујем. То је, ваљда, сврха форума. Ето, интересује ме шта и други људи мисле о томе. А иницијативе су друга ствар и ако будем решио да покренем или се придружим тако некој иницијативи, сад знам да могу да рачунам да ће одређени број људи то схватити као медијску хистерију. Додуше, и они ће то само по форумима да мере дужину руке починиоца и анализирају под којим условима долази до овог или оног убода.

nemoj da napuštaš sajt, neš! ostani! :P :D

ma meni je najinteresantnija tolika količina jeda, besa i ogorčenosti oko nečega što je open and shut case. kao da je ovaj slučaj u ljudima probudio sav onaj bes koji osećaju prema vlasti koja nas jebe, prepoznali arhetip malog čoveka (saško/narod) koji se herojski branio od tiranina (provalnik/vlast), i sada zapenili da ga brane, a odbrana mu nije potrebna jer je zakon na njegovoj strani... tragikomično....

a nemoj ni da počinjem o patriotama kojima su usta puna kosova, pravde i nepravde, a nikad ništa u životu nisu učinili da bi doprineli boljitku ove države.... pa nije ni čudo što smo u govnima do guše - kakav narod, takva i vlast, i obrnuto...

edit: @truć: pa dabome da je to svrha foruma, al ajd ti to objasni onima koji oće glavu da ti skinu u raspravi i koji ne žele ni da prihvate postojanje argumenata strane suprotne njihovoj... pazi, sad i jeste pravi trenutak za pokretanje inicijative za izmenu zakona, dok je cela ova priča još sveža i dok je javnost uključena. gvožđe se kuje dok je vruće. e sad, ako će neko da se protivi izmeni zakona koja ima za cilj da poboljša život i obezbedi viši stepen bezbednosti, onda su to budale koje neće imati nikakvu težinu u donošenju odluke skupštine, te samim tim ne treba previše obraćati pažnju, već krenuti u akciju :)

Некако имам утисак да се расправљаш на овој теми са некима који пишу по коментарима на блицу или са фејсбуковцима. Није нико овде бесан. А то да му није потребна одбрана, можда и није. Али опет, за све случајеве за које знам у којима је неко повредио нападача, сви су на овај или онај начин најебали на крају.

На неки начин смо дотерали до краја расправу о законима и заштити државе, а ви сад лепо наставите о Косову, Мишићу, патриотама и хулиганима.

bogme, mi izgleda čitamo iste komentare, ali ne vidimo isti smisao iza njih.

ali svakako si u pravu, tema je iscrpljena, opušteno bi mogao katanac... eh, da sam ja moderator.... :)

nemoj samo da čitate naslove senzacionalističkih vesti.... i budite malo manje ozlojeđenji, a malo više proaktivni....

Novine ne čitam, verovala ili ne, nikakve. TV mi služi da sakuplja prašinu. A sve što sam izneo je na osnovu ličnog iskustva ili iskustva ljudi koje poznajem. Ali dobro, ne živimo u istim državama, ja sam na, je l' da, zaostalom, zadrtom i propalom jugu Srbije, pa je to zato. Eto, ne mogu da shvatim da je neko na strani kriminalca i to ti je, priznajem.

Али опет, за све случајеве за које знам у којима је неко повредио нападача, сви су на овај или онај начин најебали на крају.

+1

Inače, lemajo, da li imaš dece? (ne očekujem da odgovoriš)
Da li ti se desilo da ti u pola noći upadne provalnik, inače narkić u krizi, u stan?

A nije mi jasno ni što sam ovde ponovo nešto postovao, nema svrhe od proevropljana koji bi da budu veći Evropljani i od svih članica EU zajedno...

AHA! IMATE KOMPLEKS! KOMPLEKSANERI! KOMPLEKSI! KOMPLEKSI!
GLASAŠ ZA ČEDU! GLASO ZI ZA TOMU! IZDAJO! ZAOSTATKU!

E, da. Brus nije više moderator.

A KOSTIĆ JESTE!

ma nataknem ja i saska i provalnik a

tema je iscrpljena, opušteno bi mogao katanac

Najzad se slažemo :)

"E neću više da se igram, vi ste ostrašćeni i zatucani, niste dali nikakve argumente a i da jeste boli me kurac. Ja se odjavljujem s ove buđave teme i više neću da čitam vaša nesuvisla naklapanja".

E da mi je dinar svaki put.

I ovi komentari 'uradite nešto, napišite vi zakon' su krajnje blesavi, nismo mi ti koji donose zakone niti bi to uopšte trebalo da bude naš posao. Javnost samo može da iskaže neslaganje s primenom zakona i eventualno utiče da se napravi presedan. Ako dovoljno puta budu morali da naprave presedan biće im valjda jasno da s zakonom nešto nije u redu.

A ko je u pitanju većinu savršeno zabole kurac i ako mediji naduvavaju situaciju opet te savršeno zabole kurac jer je krajnji cilj dobar, a to je promena zakona koji ide na štetu poštenog građanina. A ako se čitava situacija koristi kako bi se izvukao neki tamo sitni partijski poslušnik - ok, toliku cenu valjda možemo da platimo jer društvo svejedno neće biti ni na kakvoj šteti i ako taj ostane na slobodi. A ovako je valjda i pošteno, mi iskoristimo njega da promenimo nepovoljan zakon a on iskoristi nas da se izvuče, za nekoga sve - za svakog ponešto.

E da mi je dinar svaki put.

E Srbijo, jesi propala kad se više ni na ovu foru ne možeš obogatiti.