Peticija za Saška

1. Krađu nema smisla ni prijavljivati našoj policiji. Sve se svede na "Šta mi tu možemo?" i ta sranja.

2. Čekaj, sad je vlasnik kriv zato što je bilo toplo, pa nije zatvorio prozor?!
    Činjenica je da je taj narkić sa kriminalnom prošlošću upao na tuđ posed sa namerom da počini zločin. Umesto što ste saosećajni prema kriminalcu, pokažite i malo saosećanja prema porodičnom čoveku koji je branio porodicu.
    Dub, da nisi ti neki advokat?

3. Našao u članku u Politikici:

провалио шрафцигером, кроз прозор стана у сутерену

Ne morate se truditi da mi odgovorite.
    Nisam advokat, daleko bilo, al neću da se ponavljam, svi serete isto, mene je samo ovo interesovalo.
    A za ostalo, sve će se na sudu dokazati.

4. ja ne znam zašto uopšte raspravljamo o ovome.

zakon republike srbije ne poznaje termin "samoodbrana" već "nužna odbrana", te tako:

Pre svega nasa radnja (dakle radnja napadnutog ili radnja vlasnika stvari koji je zatekao lopova u kradji) mora biti NEOPHODNO POTREBNA, sto u praksi znaci da je bila nuzna. Nece postojati nuzna odbrana ako smo na drugi, laksi nacin mogli da odbijemo napad, a ne da, na primer, lomimo ruku napadacu ili da lisimo zivota nekoga ko pokusava da nam ukrade tasnu)..

izvor: http://www.besplatnapravnapomoc.rs/tekstovi/krivicno-pravo/nuzna-odbrana-19-kz-2/

dakle:

... ali u nuznu odbranu ulazi i radnja koju smo preduzeli, kako bi sprecili neposredni napad, jer ako ne delamo na vreme tj.pre napada, kasnije moze biti kasno. Napadac nam pucnjem iz pistolja nanese ranu.

MEĐUTIM:

Medjutim , ako smo odbili napad, a zatim iz bilo kojih razloga (razdrazenosti ili osvete) nanesemo povredu napadacu, onda nece postojati nuzna odbrana.

što znači da je saško ipak mali preterao sa onih 5 uboda, mogao je da se zaustavi na jednom. ali, na tužilaštvu, odnosno odbrani je da se dokaže da li je u ovom slučaju
    UBISTVO bilo iz nužne odbrane, ili je okrivljeni ipak preterao...

katanac.

5. Sud?! Ahahahaha, koji vic! Eh, naš sud...
    Pre neku deceniju je bio slučaj da je lopov od tridesetak godina provalio u stan čiče od nekih 70 godina. Krenuo na dedu nožem, deda utokom i sredi ga. Deda zaglavio robiju, nije se adekvatno branio, trebao i on da prvo pita provalnika šta ima, pa koliko je dugo sečivo, da ga provalnik propusti do kuhinje, pa da se tek onda rve deda sa više nego duplo mlađim i jačim provalnikom. Ravnopravno, nema šta.
    Ja sam za američki princip: ako ti tako upadne, pa još i u pola noći, do'vatiš pumpericu i DRM! Zovneš muriju, oni konstatuju da si ubio smrada, pokupe to što je od njega ostalo da ti ne zagađuje kuću i čestitaju ti što sad imaju kriminalca manje da ga jure.
    EDIT:
    Lemaja, opet ta nebuloza od zakona... Već sam pomenuo ovde. Traži se od potrešenog, bunovnog i uplašenog čoveka pod adrenalinom da bude civilizovan k'o Atlantiđanin.
    Uostalom, možemo tako kenjati o "pravdi i šta piše u zakonu" dokle god je tuđa guzica u pitanju veoma lako.

6. Da ga je lepo iz vaternog oružja pocepao zrnom među rogove, potpisao bih peticiju, a ovako neću jer mi ubistvo nožem tako paorski.

7. Paori su gospoda i koriste ili porodično oružje ili vile i sikiru. Neće seljak nožom.

8. Да вам испричам у вези одбране куће један занимљив случај;
    Био овде у Футогу исто један лик накорман за којег се знало да оће да упадне у двориште и дузме себи нечега (по сопственом признању, из нечијег дворишта однео 3 кокошке из кокошињца); е, онда га један комшија видео с прозора и упери ваздушару у њега ал не припуца; овај побеже а комшија, пошто је знао да ће му сигурно налајати пандурацију на врат, сакрије ваздушару у задње двориште међу кравља гомна и узме пар комада водоводних цеви, склопи и налакти се у исту позицију; сат времена касније, долази пандурација са све овим царем који тврди да је комшија хтео да га убије, а кад је пандур пришао и видо да овај држи обичну челичну цев, то му је било довољно да накормана тестира на справицу и, наравно, ћао здраво за њега.
    Тако да, ако нисте испрепадани као овај несретник и ако сте довољно домишљати, можете да се одбраните а да не најебете

9. jeste, testis, sud. evo ti ovaj primer

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.291.html:385412-Visi-sud-Drazen-ubio-u-samoodbrani

prema tome ko jebe ovog saška, ako mu advokat dobro odradi posao sudiće mu se po zakonu, tj. biće oslobođen. koji je sad on kurac toliki pa da se tolika prašina digne oko ovog konkretnog slučaja....

inače, bilo bi lepo da se javi neko ko zapravo radi na sudu ili je advokat. ja sam ih upoznala nekoliko i iz njihovih priča sam stekla sliku da naše sudstvo i nije baš TOLIKO korumpirano koliko se misli i da zapravo, osim preopterećenosti birokratijom, rade prilično dobro.....

10. Traži se od potrešenog, bunovnog i uplašenog čoveka pod adrenalinom da bude civilizovan k'o Atlantiđanin.

netačno. ako pročitaš vest u prethodnom postu videćeš da to sud uopšte ne traži i ne očekuje.

u ovom slučaju će biti dokazana i smanjena uračunjivost, strah ne samo za svoj život već i život supruge i dece, i sud će doneti oslobađajuću presudu, u to nema sumnje.

čiča-miča i gotova priča.

11. Saško koji između ostalog radi za jednu medijsku kuću i tako to... Ne moraš da otvaraš link da bi video za koju... http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=05&dd=27&nav_category=12&nav_id=717378
    Ne jednom nego 5 i to u leđa... Ovaj je garant išao u rikverc na pravednika Saška koji ga je maznuo jedno čet-pet uboda u leđa pa ga finiširao sa jednim preciznim u butkicu jer bi je ovaj sigurno krenuo da ga napode buljom u oko.

Stvarno se zapitam zašto domaći mediji tretiraju svoju ciljanu grupu kao domaću poslušnu i veoma glupu životinju kojoj su amputirani centri za rasuđivanje.

Da ga je dekno u rebra prilikom okršaja pod okriljem samoodbrane pa ajde-de ali on je njega bricakao 5-6 puta s leđa i to verovatno kada se smotani nesretnik dao u bekstvo.
    Šta ćeš, ubo čovek jednom s leđa pa mu se osladilo...

12. Ja sam za američki princip: ako ti tako upadne, pa još i u pola noći, do'vatiš pumpericu i DRM! Zovneš muriju, oni konstatuju da si ubio smrada, pokupe to što je od njega ostalo da ti ne zagađuje kuću i čestitaju ti što sad imaju kriminalca manje da ga jure.

Tajfajzen, šta on koji moj ima da traži u pola tri noću u mojoj sobi ili kupatilu, ako voli da drka na tuđe bokserice nek ih skine kukom dok se suše.

I ne morate da se mučite, već je obrađeno.

13. Obrat' pažnju VIŠI SUD! Znači, već ga bili natrtili na nižoj instanci. Jedan slučaj završen pozitivno po nekoga po ovoj tački, a koliko njih nije? tek advokati i njihove tarife...
    Ne znam gde živiš, ovde se predmeti razvlače godinama. Nisam ovde rekao da je sud korumpiran, već da je zakon po kome radi golo govno!. Imao malo iskustava (na žalost) sa sudom i advokatima i mogu da kažem slobodno da je naše sudstvo propas'! Uostalom, što su ovi iz EU sud očajno ocenili? Što su u Strasburu posebno odeljenje za Srbiju otvorili? Što je država izgubila oko90% tih sporova? Jebote, čak i moja tašta dobila državu u Strasburu ekspresno, samo priložila onu smejuriju od rešenja što joj ovi naši dali!

14. nešto slično sam definisao pre par meseci, da ne linkujem sad i rizikujem ban zbog reklamiranja.

Linkovanje definicije koja ima veze sa trenutnim tokom konverzacije, kao i sa samom temom, nije reklamiranje. Bilo da tvoju definiciju postavi neko drugi ili ti sam. Uostalom, ti najbolje znaš kakve imaš definicije, zato je većina definicija koje autori linkuju njihova.

I postavi je slobodno, zanima me kako si je obradio.

15. Ne jednom nego 5 i to u leđa...

u leđa? hm... e to već malo menja situaciju optuženog....

testis, živim u bg. e to za razvačenje, e to je tačno, i to je glavni problem - sporo i tromo sudstvo. ja sam imala poprilično iskustva sa sudstvom, i sad me čeka još par procesa (doduše nisu krivične parnice), i ta tromost me najviše jebe. primera radi, moja porodica i ja smo se sudili sa vojskom, i doneta je presuda u našu korist, to je trajalo par godina, ali se onda žalbeni postupak (na koji je vojska po zakonu imala pravo) otegao nekih 12 godina! ali ipak, na kraju je pravda bila zadovoljena, i potvrđena je prvobitna presuda. hoću da kažem, jeste sporo, ali je ipak i pravično, jbg vojska je to, mogli su da nas sjebu časkom, al eto nisu...

16. Treba mu dati orden što je tog lika sklonio s' ulice. Šta je trebao, da mu skuva kaficu !?

17. A šta ako je gospojin velikočasniIpravedni Saško tog provalnika dobio prvi put u butkicu posle kog se ovaj dao u beg pa se velikočasnom Sašku u glavi rodila misaoi tipa: "E sad ću da ti JA pokažem da se sa Saškom ne treba kačiti" koja ga je navela da jurne za provalnikom, sustigne ga, pokaže mu sa kime se ne treba kačiti metodom ubeđivanja zvanom "5 u bubreg" i ostavi ga da iskrvavi u žbunju dok bi se Saško - bedevedezdvavodikampanjuzanjegovunevinost nonšalantno odšetao nazad u stan i pozvao policiju posle čega bi dogovarao priču sa porodicom koja je krajnje objektivna u takvim situacijama?

dugo pitanje na koje se ne može dobiti odgovor...

18. @StefanKostić
    Ovako, nešto slično k'o u jednom od prethodnih postova na ovoj temi.
    @Др Јанковић
    Jeste, znao je unapred da će ovaj da dođe. Pripremio se. Uostalom, kokoške mu bile ugrožene, ne žena i dete, nije baš isto...
    Lemaja, nisam ni ja krivično, ali moje iskustvo je: kad je nešto u tvoju korist, jebaće te samo tako! A i ja i moja familija smo dobijali takva rešenja sa debelim kašnjenjem, a koja sad možemo mačku o rep da okačimo. Jedno protiv vojske, takođe. Ako politika kaže da treba to da se potera, možda nešto i bude, ko zna...
    EDIT:

dugo pitanje na koje se ne može dobiti odgovor...

Ne, to je pitanje na koje ne treba tražiti odgovor jer ga ne treba ni postaviti. Taj je došao sa namerom da zakon krši i taj zakon ne treba da ga štiti.
    I još nešto iz ličnog iskustva: od narkomana, čak i "izlečenog", NIKAD čovek ne može da bude

19. Ajoooj Saškova žena i deca, AJOOOJ! Zamalo da ostanu bez plazma tv-a. Jebeš ti što je provalnikova porodica ostala bez jednog člana.

Ovde se stalno zaboravlja da je namera provalnika očito bila krađa a ne klanje dece i žene što vidim svi dušebrižnici pominju.

20. Nije mi jasno, ako su već na vreme primetili da te kreće da uđe kroz prozor, zašto nisu napravili neku buku, verovatno bi lik pobegao. Ne, oni su čekali da on uđe.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.