Европско првенство у кошарци-Словенија 2013

  1. А то што је узео Дуда осамдесетих и почетком деведесетих, па то су били већ направљени играчи, које би водио и Пека пајдоман.

    Sad ih je napravio.

  2. Litvanci ce odrati Hrvate...i igraceu jebenom finalu sa Francuskom.

  3. Ukrajini bronza ide. Još uvijek nema velikog iznenađenja, ovo će biti.

  4. Sa kim igraju Španci sledeću da igram protiv?

  5. Peka pajdoman sa ovim igračima ne bi napravio ni približan rezultat... U tome je razlika između Peke pajdomana i Dude.

  6. Дај бре људи немој да се зајебавамо, кога је бре Дуда направио? Где је Паунић? Где је Тепић? Кешељ? Па зар мислите да ћемо Калинића после овога негде опет видети? И дај Шалабајзер, озбиљан си човек, старији, ти много боље од мене знаш како су играли Рађа, Дивац, Кукоч, Сале и колики је тад био утицај тренера, а колики сад... Шта је њима морао он да каже на првенству у Загребу 1989? Ало Дражене, додај мало Швепса брате, да гледам како разваљујете све 50 разлике.

    Репрезентација је скуп НАЈБОЉИХ играча, а не доступних, или оних који имају добру хемију, или оних који одговарају селектору. НАЈБОЉИХ. Ако ти не можеш да их окупиш, ако ти се не одазову, ако не можеш да их уклопиш... Ниси подобан за селектора.

  7. Mogu da konstatujem kako je kurac velika stvar. A VELIKU STVAR ĆEMO I SUTRA DA ISPUŠIMO. eheh

  8. Нису били направљени....
    '88 кад их је преузео, имали су оволико година:
    Даниловић 18
    Дражен 24
    Дивац 20
    Паспаљ 22
    Кукоч 20
    Рађа 21
    Ђорђевић 21
    Здовц 22

    Осим Дражена, сви су још увек били кошаркашки клинци, да се тако изразим.... У тим годинама су још увек итекако стасавали и, за разлику од генерација рођених '87-'89, нико се није сјебао....
    Писах раније да су ову екипу требала предводити сасвим друга имена (поред Крстића наравно), али јебига, повреде (Александров и Новица), бол у курцу (Лабовић и Миличић) и неке друге ствари (Тепић) су урадиле своје....

  9. Дипперу, ту екипу је прво водио Кари. Па је узео Дуда. Није он направио... Да се разумемо, Дуда је академик кошарке. ГРОФ кошарке. Али мислим да је његово време прошло и да не смемо више година да губимо због његовог ега.

  10. Репрезентација је скуп НАЈБОЉИХ играча, а не доступних, или оних који имају добру хемију, или оних који одговарају селектору. НАЈБОЉИХ. Ако ти не можеш да их окупиш, ако ти се не одазову, ако не можеш да их уклопиш... Ниси подобан за селектора.

    Ako dobro pamtim, samo Mačvan se nije odazvao. Ostali su povrede. Dakle, uzeo je najbolje od onog što imamo, tj. najbolje za vrstu igre koju je htio (ili morao, s obzirom na raspoložive igrače) prezentovati i sa istom pokušati izboriti plasman na SP. Usput je otpao Lučić, kao igrač koji je atletskim sposobnostima mogao napraviti razliku na terenu. Teodosić se nije uspio oporaviti. Dakle, imao je nadrealno loše uslove za normalan rad.

    I napiši jebeno da je nula ZATO ŠTO NIJE ZVAO MILOSAVA, nemoj okolišiti.

  11. Nije samo Milosav u pitanju, nisam ja tol'ki fanatik. Govorim o godinama njegovim, o nekim činjenicama iz prošlosti, o lošim rezultatima i kad je bio kompletan tim... Pa čekaj, ona bruka u kvalifikacijama? Svi su bili zdravi i pravi.

    Gledam Andjusovu emisiju, gostuju Grbović i Jakovljević... Znači Grobar i Delija. Saglasni su da je njegovo vreme prošlo. Pominje se ime Saleta Đorđevića kao selektora... NADAM SE.

  12. Па нећемо изгубити јер ће се, или повући после овог Еуробаскета или после СП-а.... А нама су битне ОИ.... И за њих Дуда прави тим, те му је избор ових клинаца и добар.... Лако се убаци неко (Савановић у прошлом циклусу или Рашко за овај Еуробаскет) ко заслужи.... Али костур и основа морају остати исти.... Баксузлук као са овим поменутим генерацијама нам се не може два пута поновити.... Неколико ових клинаца мора успети....
    А Кари их је водио једно такмичење.... И то омладинско првенство.... Где су играли против вршњака, а не против већ доказаних имена.... Мислиш да је Мицићу било исто да игра против Серхија Родригеза и Рикија Рубија као и против Дантеа Ексума из Аустралије на овом сад првенству за младе? Наравно да није....

  13. Дипперу, ту екипу је прво водио Кари. Па је узео Дуда. Није он направио... Да се разумемо, Дуда је академик кошарке. ГРОФ кошарке. Али мислим да је његово време прошло и да не смемо више година да губимо због његовог ега.

    Duda je trener starog kova, to je tačno, ali i trenutno jedini veliki trener koji pravi sistem rada od kojeg igrači NE SMIJU odstupati (kao što je nekad bilo, ako odstupaš - ne igraš, vozdra), a da se 'oće jebavati i nervirati u ovim godinama. Kad on ode, mi smo jebali ježa.

  14. Sranje je u savezima. Što se tiče košarke i stvar sa Španijom postaje hronična.

    Od početka igramo toplo hladno. Danas hladno i ode nepodmazan u bulju.

  15. U neku ruku i shvatm ovo Zapatino. Srbi smo, najviše volimo da pljujemo po sebi. Obradović je veliki zato što je poslije EP-a kod nas i debakla, napljuvao igrače i digao sidro. Da je veliki ostao bi, pa bi ga poslije eventualnog novog neuspjeha mi posrali i zaključili da treba da ide. Ali, da bi sačuvao svoju reputaciju, on to nije dozvolio. Dakle, ostavio je reprezentaciju zbog sebe. Duda nije i zato je veliki.

  16. Оно јесте био дебакл, али оно пре 2 године и Еуробаскет ове године нису јер, по квалитету немамо ни близу једнаке саставе....
    А и требао је још више да их попљује.... Требао је да их именује, да апсолутно свако чује каква су то говна у ствари.... Још тада су требали да заврше каријеру у репрезентацији, а не да Мока 2007. базира игру на тројици од петорице, шесторице тих гована....

  17. A ne, ne dozvoljavam ti da me etiketiraš, mnooogo sam realniji od prosečnog Srbina :). Ja samo iznosim činjenice i tražim argumente. Ovo za Željka je sasvim korektno što si rekao, ali okolnosti su bile totalno drugačije, ne verujem da bi Duda trpeo bančenje do četiri. A Željko je napravio grešku tada, što pri prvom incidentu nije oterao zavađenu gamad.

  18. I osim toga, UBER argument protiv Dude kao nekog ko bi nastavio da radi ovaj posao. 43' godište. Alo, čovek se seća opsade Staljingrada. Nači Alchajmer kuca na vrata, usporeni refleksi, beta-blokatori, molim lepo, pravac golubarnik, hvala ti za sve, LEGENDA SI, ali to bi bilo to.

  19. Ma ovaj poraz im ne možeš zameriti ipak je španija mnogo mnogo bolja.Dobro možda ne za 30 poena bolja al za to je kriv onako usran start da je krenulo drukčije ko zna kako bi bilo.

  20. On je i najavio da odlazi poslije SP.