Носталгија - Да ли се осјећате маторо?

1. imam dvajes pet godina i delimicno se osecam matoro. Radim cele nedelje i kad dodje vikend, vise se ne nasikam ko nekad i pravim haos vec se cudim "ribama" kad kazu da su devedes osmo i kad dodje matematika pa kaze da sam des godina stariji od svih njiju

2. Сећам се кад су Моша и Тирке играли у репрезентацији ееееее то је био тим

I kad su titrali živa jaja jedan drugom.

3. Osećam se matoro kad se spomene nešto što poznaje moja generacija, da pri tome niko od prisutnih (mlađih) ne zna, ili ne kapira, u čemu je bio zadovoljstvo. Svešće se na jugonostalgično nabrajanje, pa preskačem detalje.
    Taj osećaj se u veoma kratkom vremenu poništi ako se namesti da niko (ili većina) mojih vršnjaka nema pojma kad se spomene aktuelna fora. Desi se da ""sam u toku". A desi se i da budem van teme, toka, aktuelnosti...(onda sam sama sebi turbo matora).

I osetim se užasno starom ako izlistam poslednjih desetak ili dvadeset godina svog života i to uporedim sa "ostatkom". Te godine su prošle u brišućem letu.

4. bila lepa vremena kada sam vario sa gavrilom principom,dok je bob marli pevao iz oblaka...

5. otvaraca teme uhvatila nostalhija za vukajlijom iz leta 2013. pa je sa suzama u ocima napustio
    kako cemo bez tebe mitke,to vise nije to to
    eh,kad se setim onako kroz maglu avgusta 2013. kako je sve mirisalo i srecnih lica,od toga ostala su samo secanja :((

6. dajte mitketov oproštajni. Bobe okači uz onu sličku sa gandijem.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.