Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Srbijanka, svaka vama čast, za samo mesec i po dana uspeli ste svojim energičnim zalaganjem da učinite da se na ovoj temi oseti nešto novo. A te dece u nevolji, njih valjda nikad nije zafalilo.
Србијанка ухапсила Ироничног.
Locirala, pratila, pregovarala i na kraju ga privolela da se preda, izvela pred lice pravde. Videćemo kakve mračne tajne Ironični ima da otkrije o poslovanju sa prethodnim režimom.
Zašto mi ovo liči na Proces?
Ne znam, ali je odjednom evidentno da sve ovo pored intertekstualnog karaktera dobija i određena čvorišta bazične autoreferencijalnosti.
Van Goga se vraća iz Fejbukalije, daleke zemlje preko sinjeg mora, pune opijata, mamilica mozga na pašu i mlatilica prazne slame!
Nošena vetrom internetskih struja, završava na ostrvu, u priči "Ko poslednji pobednik"...
JA!!!!
Nošena vetrom internetskih struja, završava na ostrvu, u priči "Ko poslednji pobednik"...
Dobro došla na izvor mudrosti, smisla i inteligencije, Vukajliju! Evo malo manga, papaje i kokosovog mleka u znak dobrodošlice! :)
O, (pita se Goga), kako li sam mogla toliko dugo da odsustvujem sa ovog predivnog mesta, gde promaja duva kroz glavu, a misli ne opterećuju umoran duh?
Vukajlijo, rodni sajte, na Vukajliju, ljudi, hajte!
Opet širiš optimizam :) Ali pošto si optimistična osoba, to je sasvim OK. I ja nešto u poslednje vreme izbegavam FB (relativno), valjda zato što me tamo tri četvrtine ljudi zna lično, pa moram da snosim odgovornost za svoje reči :)
Kriva sam, evo pucajte! :) A možda to i đus votka progovara iz mene!
Sad moram sa sinom da vedžbam nemecki, kontrolni je to, moj bato...modalni glagoli, promena članova po (čak) TRI padeža...eeee, nema tu tamte-vamte!
Na granici straža stoji
Sevastopolj čuva, NATO-a se ne boji.
i sumnjiva lica broji
I borščom se s votkom goji.
I dalje stoji.
Sudbinu svima kroji!
а еври, лире, долари, марке, рубље, фунте и остала валута су моји
Jeste i biće.