Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Meni baka kaže da sam velik dečak. Jel to znači da je vreme?
To, to. Ali samo ako je zaslužila.
Its šou tajm. :)
Ne diraj baku, Ironični. To je bila samo pesmica za decu.
Baka je najjača
Samo jedna je baka. Ili dve. Ili nijedna.
:)
Pa ja nemam nijednu. Imao sam obe, kao da nisam, živele petsto km od mene. Samo malo preko raspusta. A obe hrkale kao mešalice.
Dobar dan, srećan rad.
Шта и мени вреди да чекам да порастем када су помрле дааавно.
Ако ко има живу бабу вишка... ;)
Dobro veče i vidimo se kasnije.
Imam ovde po zgradi koliko hoćeš, čuje se noću kako hrču sa gornjeg i donjeg sprata. Jezivo. Otišla zvučna izolacija posle bombardovanja.
Е лепо, биће ту посла, видим. Одох да поразговарам са госпођом Смрт, да видим шта је планирала за ту зграду, да убрзам.
Мене је једна баба јутрос изнервирала, тако да сам расположена... да размишљам на ту тему.
едит: Тако је леп дан, и ручак је био диван, мислим да сам се ипак предомислила. :/
U pravu si, bake su naše blago i mudrost koncentrisana, treba ipak naći kakvog gada :) Na sreću, i toga imam ovde, a ko još nema... Šteta što im nemoš lako prići, nepoverljivi su :)
Dobro večečečeče.
Eho ili fidbek?
Ehoehoeho.
Onda si u velikoj zatvorenoj prostoriji, nekoj pećini, kanjonu... Baš ti zavidim, ja sam u sobi tri sa tri.
Стварно, ко би им одолео...
http://www.24sata.hr/dobre-vijesti/baka-80-plesala-salsu-kao-da-joj-je-8-ljudi-se-hvatali-za-glave-362129
:)
Kad je već o starcima... Ovaj nije loš. Mada i nije o starcima :) i mada su Koeni i Bardem mogli mnogo bolje.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sh/8/8b/No_Country_for_Old_Men_poster.jpg