Ко последњи побједник 130

1. Тај филм ми је на списку, делује да вреди погледати.
    И колико их имам за гледање...

Јутрос је било неко помрачење месеца, тек сада видим
    https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/s526x296/10015160_10203773742286728_1999258744489245197_n.jpg
    могла сам претпоставити.
    Био је и неки (неидентификовани) црвени објекат у облику лопте на небу пре неки дан, исто нисам стигла на време да будем обавештена. :/

2. Али то је било само у Америци, чини ми се. Код њих увек буде тако нешто, и ванземаљци их увек њих прве нападну. Волео бих да одгледам неки европски филм о инвазији из свемира. У ствари има онај дел Торов о џиновским роботима и зверима из друге димензије, али је снимљен у Холивуду.
    Зезнуо сам се, он Мексиканац :(

3. Simpatična njuška. :)

4. Jeste. Danas stig'o, još je malo musav, al' će ga glacnemo, bude ko nov! :)
    I kupio nas sve, odmah. :D

5. Цицко ♥ Моја се данас омацила, мислим да их је четворо. :)
    Моји пролонгирали стерилизцију, а и ја се нисам потрудила око тога :// Морам дати све од себе да им нађем људе код којих би били срећни као што је тај Чеда срећан сада. :) И сигурно су жућкасти исто тако.

Може и ПВТ.

6. Imaću ih i ja uskoro, sledeće godine moraće maca kod veterinara :( Ne znam koja je gora opcija. Za mačku ova druga, sigurno.

7. Dobar dan, srećan rad.

8. Kako izbeći Mišu Tumbasa u autobusu, ne mogu više da ga slušaaaaaaaaaam! Nikad više ne putujem bez slušalica.

9. Rakete kokete bumkete pak,
    repujem taj hibiri hibiri ha.

10. хехех али ова мачка и левитира, или стоји на репу :)
    Једна мачка је управо олизала горњи слој торте, један део је нормалан, други је без шлага, и отприлике без једног дела коре. Необичан призор, али не могу да се љутим, када ми је смешно. хаха још смешније што бежи од мене, мисли да сам љута. :)
    Али улетела, лопов један левитирајући.

11. Moja kornjača stalno bulji u mene. Tako ona i ja već osam godina. Ranije je reagovala kad joj sviram na usnoj harmonici, skakala je i pela se uz zidove akvarijuma, sad me samo gleda. Počinjem da se plašim, šta ona vidi kad me gleda :(

12. Можда чека на музику, или ипак примећује нешто. Моје мачке не реагују посебно у смислу да се окрећу на неку посебну страну. Али ова једна јесте неповерљива. Умела је да угризе, додуше, мене не, али рођена је са неубичајеним страхом. Мачак је умиљат, дружељубив.
    Једног дана ћу имати само корњачу која ће чудно да ме гледа, али се неће лињати и неће јести торту. :)

13. Prestao sam da sviram :( Čudno je to sa kornjačama, ne bih ti preporučio. U početku su male i veselo plivaju okolo po akvarijumu, a kako rastu, postaju sve tromije i sve je prljavija voda. Onda ti treba ceo veliki sređen akvarijum, sa sve onim lampama za svetlost i UV lampama, kamenčićima i kamenjem, filterima, grejačima, pa razni preparati, vitamini, dodaci, kao da odgajaš vanzemaljca, a ne biće sa Zemlje. Kako raste, moraš da menjaš i akvarijum, postane mali, a može da poraste i do četrdesetak santimetara. Na kraju završiš sa bazenom od dvesta litara u kome pliva nešto što te samo gleda, a znaš da bi te pojelo, samo da može. Na stranu što će te verovatno i nadživeti. Mnogi puste u Savu kad im se smuči, meni žao, ipak je volim. Ali ona mene ne, sigurno. Ljudi i gmizavci ne bi trebalo da se druže... Zaleteo sam se. Eto, izgleda da sam jedini čovek na svetu sa ozbiljno ambivalentnim odnosom prema kućnom ljubimcu :)
    Inače u stanu ne mogu da držim ništa dlakavo, nemam srca, nije beton za životinju. Sreća što su moji na selu nedaleko :)

14. Čudno je to sa kornjačama, ne bih ti preporučio. U početku su male i veselo plivaju okolo po akvarijumu, a kako rastu, postaju sve tromije i sve je prljavija voda. Onda ti treba ceo veliki sređen akvarijum, sa sve onim lampama za svetlost i UV lampama, kamenčićima i kamenjem, filterima, grejačima, pa razni preparati, vitamini, dodaci, kao da odgajaš vanzemaljca, a ne biće sa Zemlje. Kako raste, moraš da menjaš i akvarijum, postane mali, a može da poraste i do četrdesetak santimetara. Na kraju završiš sa bazenom od dvesta litara u kome pliva nešto što te samo gleda, a znaš da bi te pojelo, samo da može. Na stranu što će te verovatno i nadživeti. Mnogi puste u Savu kad im se smuči, meni žao, ipak je volim. Ali ona mene ne, sigurno. Ljudi i gmizavci ne bi trebalo da se druže...

Obožavam ovakve Valdove epske postove. Ali, stvarno! :D
    On od običnog komentara napravi književno delo. (Dobro, nije za eklere giljo klupu na faksu), ali ja uvek s apetitom čitam te spisateljske formice, čovek zna da vlada (Vlada vlada) rečima! ;)

15. Postide me... To je samo moja kornjača...

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.