U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Pu, sve su to prljava posla!
Ja i u boršć i u šči stavljam kupus, s tim što u boršču dominira cvekla, iscedim dodatno u čorbu jednu sveže izrendanu, a u šči stavim i paradajza malo više, ili pelata, ako nema svežeg. U šči ne stavljam krompir, a u boršč moram malo. Ali zato za šči prvo dinstam šargarepu i luk na maslacu, i još moram da napravim zapršku od maslaca i brašna, pošto nema krompira koji bi ga zgusnuo. Nego, bolji je boršč sa svežim, a šči sa kiselim kupousom. A i jedan i drugi sa kašikom pavlake nasred tanjira! Rusofilija u najgorem vidu..
Konačno da čujem da neko uživa u jelu bez mesurine, a da nije Mala Vidra :)
(Bez mesišta je, zar ne?)
Može s junetinom, ali i sa pečurkama je odličan. Pogotovo ako imaš mešavinu nekih prirodnih, njih onda dinstaš sa lukom na početku. Kupovni šampinjoni su bljak. Meni se najviše sviđa ona zaprška na maslacu, plus kašika pavlake unutra. Imam neke nomadske krvi :)
Nije nomadska, nego normalna :)
Volim pečurke, ali mogu samo do kupovnih šampinjona da dođem, pa se onda dovijam kako da ih zgotovim. Nekad napravim delikates, a kad nisam raspoložena-može i mr. Oliver lično da mi pomaže-ništa ne valja! Koliko ja te energije prenosim na hranu, nije normalno.
Pošalji mi adresu, pošaljem ti paketić suvih crnih truba kad stignu. Sto grama ti je dovoljno za par meseci. Uživanje!!!
Ја живим крај саме шуме, мада примећујем само лисичарке, оне су баш лепе. :)
Не волим ни ја месо, па ћу направити тај боршч, волим цвеклу, и сада сам се тачно сетила да се она ставља. Знам за неку чорбу са киселим купусом, али и кобасицама (што не волим) и то је неко немачко јело. Кува се рибанац, а претходно продинста та кобасица... Тај шчи делује нормалније.
Valdo, takva ponuda se ne odbija! Dogovoreno! :)
Edit: Srbijanka, svaki recept može da se "prevede" u vegetarijansku formu, samo ti treba malo mašte i inspiracije! :)
Tamo od jula - avgusta ih ima. Poslacu ti i uputstvo za upotrebu :)
Nema da brineš, sve što budeš ugledala, biće stvarno :)
Hahahaa, hvala unapredak, Valdo!
http://www.dodaj.rs/f/2K/Cw/1sSykD03/giphy.gif
I see colourssssss!!!
Ne, ozbiljno, super su, nema veze sa tim bojama. Crne,malo žilave i aromatične, daju jelu fantastičan ukus. A za boje: kaleidoskop kod Kineza :)
Jupiii! :D
победаа
Ko je pobedio? Ne mogu s telefona da brojim.
Шта да бројиш? :)
Ја сам победила.
победаа
Čestitam! A šta je nagrada, osim čistog zadovoljstva pobede?
Хвала, то је више жар борбе. :)
Победник се утефтери овде, погледај ранг листу, треба да си при врху (први број значи колико си пута био на првом месту, а други колико пута на другом).
У наслову ове игре нема, као што је некада било, на ком се посту закључава, тако да то може и сада да се деси, а не на хиљадитом.
А да, задовољство победе, само то. :)
Ma boli me uvo, zato derem kaladont :P I da li se ovo sad nastavlja?
:)))
наравно да се наставља, нисам ја апсолутиста да се самопроглашавам,
виш да није закључано!