Prijava

Pošto je ovo prvi film u potpuno vjernoj 3D tehnici, zaslužuje posebnu temu. Ja sam ga danas gledao u bioskopu "Palas" u Banjaluci. Film traje 2 sata i 45 minuta, i to mi je začas proletilo, bez trunke dosade. Film spada u žanr epske/naučne fantastike (ima elemenata i jedne i druge, mada više naginje ka SF-u), a ja iako nisam ljubitelj tih žanrova mogu reći da sam ODUŠEVLJEN filmom. 3D efekat je postignut izuzetno vjerno. Naravno, stave se cvike, ali ne one praistorijske smiješne cvike, već moderne cvike (nisu jednokratne) koje su bazirane na polarizaciji svjetlosti (ne znam baš tehničke detalje). U film je uloženo 237 miliona dolara, i po tome je jedan od najskupljih filmova ikad. Ne bih zasad da otkrivam radnju filma i ostale detalje koga interesuje može pronaći na

http://en.wikipedia.org/wiki/Avatar_%282009_film%29

U svakom slučaju, veoma toplo preporučujem da pogledate ovaj film, ali baš u bioskopu, i to obavezno u 3D verziji (u nekim bioskopima se daje i u 2D verziji). Ko nosi dioptrijske naočare (na primer ja), neće imati problema sa ovim 3D đozlama, jer mogu lako da se stave preko dioptrijskih, a to nimalo ne kvari doživljaj.

Jedino što je loše je što ovaj film može da pogoduje širenju gripa, što zbog ogromne navale u bioskope, što zbog činjenice da je neko prije vas stavljo te cvike na oči, a ne znate nosi li on kakve viruse il ne.

Зар није Господар Прстенова филм у којем је било највише уложено новца ? Ма није важно, ја ћу да чекам да се филм појави код пирата па ћу код куће да гледам...

al kući nemaš 3D. Lično mislim da je takav film prava grehota ne pogledati u bioskopu. Vjerovatno je i u 2D verziji u kinu puno bolji nego kod kuće.

Bioskop u mom mestu je propao skroz tako da ću kući da gledam. Ali razumljivo je da doživljaj nije isti.

bolje je na velikom platnu,mada mi se neide u SAVA CENTAR!

to je film o lithu i njegovoj devojci... xD

Sad sam ga odgledao i mogu da kazem da ga je vredno pogledati u 3D. Vizuelno je neverovatan, prica je djene-djene aj' kao moz' da prodje, ali licno mi se muzika nije svidela. Film bi bio savrsenstvo da su odradili kulju muziku, a ne ovako budjavu, kao iz Titanika. I ona pesma na kraju je ofsajd.

Upravo potroših dva i po sata na deja-vu. Kevin Kostner je bio bolji od ovih mačaka. Kamerun je sad počeo i otvoreno da mažnjava tuđe scenarije...

Slažem se da ima dosta klišea i preuzetih ideja iz prethodnih ostvarenja, ali mislim da je ovo ipak odrađeno na specifičan način, a vizuelni identitet filma je stvarno boli glava. Pored "maznutih ideja" mislim da ima tu i dosta originalnosti, naravno ako se sagleda malo detaljnije kompletan film. Na prvi pogled, osnovna radnja jeste predvidljiva, ali nije cijela suština filma u osnovnoj radnji. A neko je primijertio i da je danas, u doba postmoderne, jako teško biti potpuno originalan, jer je većina tema već istrošena, tako da je sad uspijeh ako uspiješ staroj temi dati neki novi duh, život i sl. Ne znam da li si ga gledao kući ili u bioskopu i da li u 2D ili u 3D, ali lično mislim da pravi sud o filmu ne možeš steći dok ga ne pogledaš u bioskupu i to u 3D.

BTW, na Rotten Tomatoes, 84% kritičara je pozitivno ocijenilo film, ali je čak 94% najboljih kritičara (top critics) dalo pozitivnu ocijenu, a među njima i čuveni Rodžer Ebert (4 zvjezdice od moguće 4).

Dzovicicu, svaka ti je na mestu, ali ja i dalje ostajem pri tome da je muzika za film "cheesy", (jebes mi sve ako na nasem ima bolji izraz za ovaj pojam).
Film bi postao kultniJI, (jer je po samoj definiciji film vec kultni, otvara nove mogucnosti, ovo-ono, ali da je muzika mogla da bude kulja - mogla je.

ja sam gledao u sibotu, a sad u petak idem opet. Mislim da je gledanje u 3d-u potpuno nebitno. Da lepše je, i da gledaću ponovo u 3d-u, ali ovi naši 3d ekrani nemaju veze sa onim ogromnim Imaxima (ima u bugarskoj :D:D

inače, mislim da je nije pošteno spuštati ovaj film upoređivanjem sa plesom s vukovima, pošto je i ples sa vukovima jedan pokahontas, a sve tri priče zajedno nisu dovoljne da ukažu na neke bitne stvari.

ovaj film indirektno, ali opet ne isuviše zakukuljeno šaljejoš par globalno bitnih poruka, ali upućuje i par oštrih kritika. Pored tog lelemuđenja, ima pregršta akcije, dovoljno romanse i odlično izgleda. Takođe je plus odsustvo prenadrkanih glumaca. Jednostavno, pobeda.

Ali da, da je muzika mogla da bude kulja - mogla je, a i trebala je da bude. Bio je potreban jedan motiv kao recimo iz terminatora :D

Ићи ћу баш да видим и то чудо у 3Д.
Иначе, ја не волим да се ослањам на Rotten Tomatoes, они су свакакве бљувотине оценили позитивно, попут Титаника, а напљували многе култне филмове.

Ukusi jesu različiti, ali Rotten nije nikakvo merilo.
Za mene film vredi ako pokrene bilo šta u meni, ali ovaj ne pokreće ama baš ništa. Sve to na prvi pogled lepo izgleda, ali sve je već viđeno, osim tehnologije snimanja koja gledajući 2D verziju izgleda previše 'nacrtano'. Ne vidim u čemu je kvaka. Pokreti su nekako grubi, vidi se sve vreme da je crtež, nikako nisam uspeo da se unesem u tu realnost. Meni je Final Fantasy iz 2001. bio veća revolucija od ovoga. Ali, ukusi su ukusi, a Kamerun voli da mazne, pa to ti je:) Još od Terminatora...

''Meni je Final Fantasy iz 2001. bio veća revolucija od ovoga.''

То је до јаја филм.

da voli da mazne, voli :D:D

By the way, danas naletim na epizodu South Parka - "Dances with Smurfs". Treba pogledati. Pretpostavljate šta su sahranjivali:)

Добра епизода. Знају људи добро да посеру нешто. :)
АЛи најбоља у последњем циклусу је наравно ''Pee''. :)))

haha nisam još gledao ali već imam želju :D (iako nisam redovni sautparkovac)

Ljubavi, Zdravkolas nas je ispalio za Avatar, pa ako ti nisi gledao, ajd' da se dogovorimo...
A BTW... "Dances with Smurfs" je nenadjebivo bolja od "Pee". :D
Jedino što je u "Pee" dobro je kada majmuni pobesne... :D