Prijava

Aha, a ja reko neki predlog za 2010-tu godinu...ako mene pitas ovo je vec postao sajt za druzenje, sto nebi ucinili tu komunikaciju jos lepsom?

šampione, da te odbijemo u startu :).

hvala na razumevanju...xD

Da se preuredi sistem tagova. Umjesto sadašnjeg ogromnog broja tagova pod kojima se često nalazi svega jedna ili dvije definicije ja predlažem da se unapred,odredi 24 različita taga i da se svaka definicija MORA svrstati u neki od tih 24.
Tako bi se umjesto ručnog pisanja taga, pri definisanju vršio izbor sa padajućeg menija, i ne bi bilo dozvoljeno definisati, ako nije prethodno izabran jedan tag od tih 24. Tako bi svaka definicija imala samo jedan tag, što bi olakšalo snalaženje i ne bi bile definicije više puta nabrojane u različitim kategorijama.
Zapravo, tagovi bi postali kategorije.

Ta 24 taga bi bili:

1. Specijal (namjenjen za prigodne manifestacije poput FIST-a)
2. Sleng i idiomi (definicije u kojima se baš definišu neki izrazi iz slenga, kao i idiomi, iz srpskog, a ponekad i iz engleskog jezika)
3. Regionalizmi i arhaizmi (lokalni ili zastarjeli izrazi)
4. Politika
5. Muzika
6. Sport
7. Film
8. Kultura (tu bi bile definicije o ostalim kulturnim i nekulturnim fenomenima)
9. Subkulture i subkulturni fenomeni (emo, goth, metalci, šabani, ...)
10. Religija
11. Sex
12. Hrana
13. Društveni komentar (satirični i ostali osvrti na aktuelna društvena pitanja)
14. Hedonizam (definisanje različitih vrsta meraka)
15. Blues (definisanje svih depresivnih ili situacija kad smo u kurcu)
16. Poroci (alkohol, droga, cigare, kocka...)
17. Ličnosti (definicije poznatih i manje poznatih ličnosti)
18. Karakteri (definicije određenih tipičnih karaktera, npr. pijanac, trsitelj, baja, fenser, ...)
19. Svakodnevni život (sve ostale pojave iz svakodnevnog života koje se nigdje drugo ne mogu svrstati)
20. Istorija (osvrti na razne istorijske događaje i epohe)
21. Geografija (osvrti na određene države, gradove i poređenje Srbije s njima)
22. Nauka (kao i vlastiti "naučni" zaključci i teorije)
23. Čista sprdnja i zajebancija
24. Ostalo

У основи, Јовичићев предлог је јако добар, палац горе. Заиста би таговање - категоризовање дефиниција требало суштински реорганизовати. Или брате укинути ако ничему не служе...

Реорганизација тагова по горњем предлогу би значила бољу претрагу дефиниција.

Ако неко о томе уопште и размишља...:(

Раздвојити скор од дефиниција од скора стеченог постерима.

Ако може да се удеси да сервер аутоматски на насловној испод дефиниције дана избаци и још пар линкова другопласиране и трећепласиране дефиниције... Ваљало би се...;)

"Раздвојити скор од дефиниција од скора стеченог постерима."

Malo je kasno za to, zar ne? :)

"Ако може да се удеси да сервер аутоматски на насловној испод дефиниције дана избаци и још пар линкова другопласиране и трећепласиране дефиниције... Ваљало би се...;)"

Nije loše, ali nema šanse da će zaživeti.

A ovo za tagove nije loša ideja, ali isto ne verujem da će zaživeti, jer ko će da prepakuje skoro 100000 defki? Kao komunizam - dobro u teoriji. :)

Gamby, ne mora to odjednom, za stare definicije nije ni bitno, nek se i za godinu kategorizuju ako treba, a na nove se može odma primjenjivati

U svakom slučaju, mislim da je mnogo bolje imati 24 fiksne kategorije nego mali milion tagova koji ničemu ne služe.

u potpunosti podržavam jovičićev predlog, bilo je priče o tome i na mod forumu, ali iz nekog razloga nije zaživelo.
svakako smatram da je to mnogo praktičnije od trenutnih tagova, koji jednostavno ne funkcionišu kako treba.

И ја подржавам предлог али 100000 дефиниција би требало разврстати , мислите о томе....

uveo bi se dodatni tag, "stare definicije", pa polako...
(kada bi svako mogao da menja tag svojim starim definicijama, moderatorski posao bi se značajno smanjio samo na neaktivne članove, što nije malo, ali opet...)

Slažem se, najbolje bi bilo da članovi mogu sami kategorisati svoje stare definicije, to bi dosta ubrzalo i olakšalo posao. A što se tiče neaktivnih članova možda bi trebalo dozvoliti i ostalima, a ne samo moderatorima, da kategorišu njihove definicije. Na primjer, svako ko ima preko 5000 poena može da kategoriše sve definicije članova koji nisu aktivni duže od šest mjeseci.

Mislim da je 5000 razumna cifra i da se to pravo ne bi zloupotrebljavalo, a olakšao bi se posao moderatorima. Naravno, obični članovi bi mogli samo kategorisati definicije, dok bi pravo na brisanje i editovanje ostalo ekskluzivno pravo moderatora.

Слажем се са Јовичићевим предлогом, само не мислим да да би дефиниција требала да има по један таг/категорију, чак шта више могли би да се поделе појмови категорија (као обавезан део) и таг (као необавезан). Таг му више доће нешто што би олакшало претрагу дефинција. Зато мислим да би требало увести претрагу тагова (која је вајда од њих овако?).
И додао бих и предлог да на профилу аутора стоји и картица са таговима које користи, уз могућност да се они најчешће коришћени истакну величином фонта (као што је некад био случај са дефиницијама са стране). Ето. :)

Moje skromno mišljenje:

Zabraniti svaki oblik reklamiranja, ali autorima dati opciju zvaničnog reklamiranja. Naprimer jednom nedeljno jednu definiciju (ili neki drugi odnos), autor može da "reklamira" (ako misli da je dobra), i ta def ide u posebnu grupu "reklamirane definicije danas". Tako će se izbeći teme (ja neću reklamirati jer je to samopromocija, a tvoja loša definicija na reklamu dobila 60 pluseva), takodje će to ubaciti i malo taktike u celu stvar. Ko se zajebe, pa izreklamira lošu, pojeo vuk magare...

-Tako ću ja i meni slični imati šansu da im dobra def ne zakuca na 44:0 i tako ostane. U suštini novi autori će dobiti veću šansu za def dana.

А претрага постера?

sviđa mi se ova ideja o zvaničnom reklamiranju, ne bi bilo loše to isprobati
takođe, podržavam uvođenje pretrage postera