SRANJE SA IMIGRANTIMA

1. Аутобус

али је урадило исто у доба кад су то радили сви други, сад је свијет ипак мало цивилизованији, па не можеш тек тако уништавати читаве народе и културе без икакве реакције

E vidis, tu si se zajebo. U to vreme nisu svi drugi to radili. Recimo muslimani koje toliko napadate ti i Rasni nisu to radili. Kako objasnjavas da su nasi grdni manastiri, spomenici i crkve preziveli Turke i da je nas narod i drugi hriscani preziveo sa svojom verom i kulturom?

Primera radi, za vreme krstaskih ratova Saladin je bio primer tolerancije i hriscani nisu mogli da veruju da, za razliku od njih koji su palili, pljackali, silovali i ubijali u ime Hrista (slicno sto radi ISIS danas u ime Alaha) nije palio crkve, ubijao zarobljenike, silovanje je bilo kaznjivo smrcu, a pljacka odsecanjem ruke. I cak su neutralni Venecijanci, inace katolici, ostavili zapise o casti i disciplini saracenske vojske u doba Saladina. Samo to valja naci i procitati. Ne na Internetu, u knjigama sto rece Valdemar. Vikipedija ti je nepouzdan izvor, tamo svaka budala moze da pise sta hoce. Tamo je do skoro bio rat izmedju nasih i Siptara kada su menjali cije je poreklo manastira Decani. Pa jedan dan pise da je srpski, drugog dana da je albanski.

Uostalom, sve one zajebancije "sina majci iz narucja...", "palio selo gde je rodjen" i "zlotvori Turci" su takvo jedno nevidjeno proseravanje i propaganda pravoslavne crkve i Vatikana da to nije normalno. Kada malo procitas pravnu istoriju drzave Nemanjica i Otomanskog Carstva, pa uporedis skapiras da je nas narod, sirotinja raja, imao bolji zivot pod Turcima nego pod srBskim vitezovima i casnim Nemanjicima. I Dusan je prvi koji je hteo da raji da bolji zivot, pa ga otrovali i razjebali drzavu, ali nema veze. Necemo o tome, nije tema.

2. али је урадило исто у доба кад су то радили сви други, сад је свијет ипак мало цивилизованији, па не можеш тек тако уништавати читаве народе и културе без икакве реакције

Ne, naravno da ne možeš, vidiš kako se uništavaju celi narodi, npr. srpski, kurdski, irački, a ceo svet ustao pa brani, ne da, kažnjava i uništava zlikovce.
    Mislim, brate, pogledaj malo oko sebe...

A ti? Gde si ti? Koja je to "naša stara vera" u koju ti po ovome veruješ?

Bilo bi smešno verovati u Velesa i Jarila i Svetovida i Peruna. Ali zašto ja moram da verujem u te bogove? Samo sam evidentirao činjenicu istorijsku, da su sa jedne strane Germani vatrom i mačem pokorili Slovene i preveli ih u hrišćastvo, a Grci sa druge strane potkupljivanjem i lukavstvom. Da li je to netačno? Nije? Jeste?

3. Clannad
    Voleo bih da mi daš primer linkom gde to ima da se pročita o šerijatu. Baš bih rado da vidim. Nešto gde god ja bejah u muslimanskim zemljama sa šerijatom to ne da nisam video nego baš suprotno doživeh.

Clannad
    Uostalom, postoji i nešto što se zove Hidžaz, ili ti sveta zemlja. To je teritorija na kojoj je prema islamskom vjerovanju živio Muhamed i tu niko ko nije islamske vjere nema pravo da se naseli prema šerijatskom pravu. Sasvim je normalno da tamo ne možeš da se opijaš.

Vrlo lep primer suživota i tolerancije ni sam ne bih dao bolji primer. Da te ja pitam nešto.. Imaš li umetničke slike na zidovima u svojoj kući? Slušaš li neku muziku? Npr rok ili pop ili narodnjake?

4. Clannad
    Voleo bih da mi daš primer linkom gde to ima da se pročita o šerijatu. Baš bih rado da vidim. Nešto gde god ja bejah u muslimanskim zemljama sa šerijatom to ne da nisam video nego baš suprotno doživeh.

Ajeroplane ćiro, nemam 15 godina i nijesam ćlan junajted forsa, tako da znam da se o ovakvim temama teško možeš informisati preko interneta. Nije to nešto o čemu treba da se uči iz članaka sa Vikipedije ili portala tipa srbin.info.

Mislim jebi ga, imamo dosta dobrih istoričara i istoričara prava, tako da ono mogao bi da potražiš neki od udžbenika istorije prava ako te baš zanima da saznaš više o šerijatu, cijenim da imaju jako dobar na univerzitetu u Beogradu i da je tu detaljno sve objašnjeno... Nemoj da skapiraš ovo kao da te zajebavam, ali realno, ako oće neko o nečemu da sere treba prvo da se informiše. Mi prema Turcima svakako imamo animozitet koji se može opravdati vijekovima dugom okupacijom, ali siguran budi da bi se svaki Indijanac, crnac i azijat koji su osjetili čizmu civilizovane Evrope mijenjali sa mojim i tvojim pretcima koji su živjeli pod turskom vlašću.

Vrlo lep primer suživota i tolerancije ni sam ne bih dao bolji primer. Da te ja pitam nešto.. Imaš li umetničke slike na zidovima u svojoj kući? Slušaš li neku muziku? Npr rok ili pop ili narodnjake?

Da isto tako je vemo lijep primjer suživota i tolerancije rasna sagregacija u SAD i J. Africi, ili npr. Jasenovac... veoma napredni bijeli ljudi, jelte?

Što se drugog dijela citata tiče, ne znam kakve to veze ima sa bilo čim što se piše ođe? Nemam nikakvih slika u sobi a od muzike slušam dosta toga, reci mi šta te zanima, možda imam neki prijedlog.

5. E vidis, tu si se zajebo. U to vreme nisu svi drugi to radili. Recimo muslimani koje toliko napadate ti i Rasni nisu to radili.

Јел ово покушаваш да ме истролујеш стављајући ме у исти кош са малим ретардираним фашистом (прим. аут. Реме) Расним у исти кош или шта?
    Пошто ја А против муслимана генерално нисам рекао осим што сам једном у чисто ироничном тону Арапе назвао балијама. Управо јер не изједначавам читав муслимански свијет са болесницима из ИД. Исто тако не покушавам у западним POŠALJIинтервенцијама, колонијалној политици и бомбардовањима да нађем оправдање или узроке/коријене шта ли, за терористичке нападе, геноцид и уништавање културно-историјских споменика. Злочин је злочин и нема оправдања у злочину који му је предходио или било којем другом.

6. Clannad ...
    Nemoj da skapiraš ovo kao da te zajebavam, ali realno, ako oće neko o nečemu da sere treba prvo da se informiše.

Možda me 12 godina života u islamskim zemljama pod šerijatom (neke i bez zvaničnog) kvalifikuje da pričam o šerijatu bez pravnog fakulteta?

Da isto tako je vemo lijep primjer suživota i tolerancije rasna sagregacija u SAD i J. Africi, ili npr. Jasenovac... veoma napredni bijeli ljudi, jelte?

Odličan prikaz nečega što je odbačeno kao užas i nazadnost. Ružna prošlost "bijelih ljudi". Nego ne razumem time pravdanje sadašnjosti divne demokratije u Islamu, Ili hoćeš da kažeš da muslimani još žive u tim vremenima? Da nisu napredovali ni malo? A mi odosmo dalje u napredak? Ipak ...ne razumem.

Nemam nikakvih slika u sobi a od muzike slušam dosta toga, reci mi šta te zanima, možda imam neki prijedlog.

Za slike sam pretpostavljao i da mi nisi rekao. Nego...Kakav si ti Muhamedanac ako sušaš npr rok ili pop ili..Haram čoveče, šejtan uš'o u tebe.

7. Ove što toliko brane muslimane da pitam samo koliko su imigranata primili u kuću.

8. Valdemar
    Ne, naravno da ne možeš, vidiš kako se uništavaju celi narodi, npr. srpski, kurdski, irački, a ceo svet ustao pa brani, ne da, kažnjava i uništava zlikovce.
    Mislim, brate, pogledaj malo oko sebe...

Добро ето, нема никакве разлике, свијет није напредовао нимало, Америка нас тотално сравнила 99-те, бацила шест атомских и побила три милиона људи, никако не покушавајући да смисли разне изговоре за своју интервенцију и није било никакве реакције свјетског јавног мњења и разних протеста. Па матори да су имали такву силу и технологију љета господњег 262. од нас не би остао ни камен на камену

9. Gledam imigrantkinju kako se kupa

10. није то имигрантиња то је циганка из кампа

11. Bata Sale
    Uostalom, sve one zajebancije "sina majci iz narucja...", "palio selo gde je rodjen" i "zlotvori Turci" su takvo jedno nevidjeno proseravanje i propaganda pravoslavne crkve i Vatikana da to nije normalno.

Iskreno preporučujem našeg nobelovca kao početno štivo. Baš kao što reče Valdemar, knjige. Ček... i Andrić je možda vatikanski propagandista?

12. Nemoj da skapiraš ovo kao da te zajebavam, ali realno, ako oće neko o nečemu da sere treba prvo da se informiše.

Pa i ja živim u Crnoj Gori nekih ja mislim sad 17 godina, ali obzirom da sam operisan od ekonomije ne komentarišem odluke parlamenta po pitanju raspolaganja državnim budžetom.
    Mogu ja reći da mi se nešto sviđa ili ne sviđa, ali ne dajem sebi za pravo da ulazim u detalje kao neki multipraktik e-ministri sa Vukajlije.

Odličan prikaz nečega što je odbačeno kao užas i nazadnost. Ružna prošlost "bijelih ljudi". Nego ne razumem pravdanje sa sadašnjošću te divne demokratije u Islamu, Ili hoćeš da kažeš da muslimani još žive u tim vremenima? Da nisu napredovali ni malo? A mi odosmo dalje u napredak? Ipak ...ne razumem.

Jebo te izgubio sam danas sigurno blizu sat vremena na ovu temu i ti još ne kapiraš šta hoću da kažem, ili se praviš lud, šta?
    U periodu kada je jedan dobar dio hrišćanske Evrope divljao, muslimani to nijesu činili, a to je bio period kada je islam bio najčistiji od naknadnih revizija i dodataka u vidu suna, hadisa i sl. sadržaja koji mahom upitne autentičnosti, mada je to manje bitno sad.

Ono što hoću da kažem jeste da većina današnjih religija ne poziva direktno na nasilje protiv nevjernika. To što jedan dio muslimana danas divlja ne znači da je islam religija divljaka... Pogledaj npr. Jordan ili Iran.

Hrišćani u velikom rimskom carstvu nijesu bili divljali npr. Vizantijci su bili još dalje od divljaštva od starovjekovnih rimljana... Čak ni Sloveni nijesu mnogo divljali. Franci su bili npr. veliki divljaci... Poslije toga kolonizacija Afrike, Azije i Sj. i J. Amerike, klasično divljaštvo...

Muslimani sad npr. divljaju. Jebi ga, što ćemo im sad, naišlo im, a nije im ni čudo... Bili su dosta nazadni zadnjih par vjekova a onda kada je poslije drugog svjetskog rata cijeli svijet počeo naglo da napreduje u miru, oni su opet počeli da ratuju, kako međusobno, tako i sa stranim agresorom. Kada si u takvim govnima, i kada je narod toliko izdjeljen (pogledaj samo koliko je država na bliskom istoku), onda vidiš zapravo da je najlakše da ih preko vjere mnogo staviš pod istu zastavu.

Za slike sam pretpostavljao i da mi nisi rekao. Nego...Kakav si ti Muhamedanac ako sušaš npr rok ili pop ili..Haram čoveče, šejtan uš'o u tebe.

Ja nijesam musliman brate, pobrkao si ti mene sa nekim...

EDIT: I aj ostr samo mi reči kakve veze to što nemam nikakvih slika kroz kuću ima sa religijom... ako te baš zanima, ja ih nemam jer niti me privlače slike, niti imam para toliko na bačanje.

Ove što toliko brane muslimane da pitam samo koliko su imigranata primili u kuću.

Nijednog, niti planiram, ali ne planiram ni da gađam kršima one koji oće samo što prije da stignu do Njemačke... Uostalom, šta mene boli kurac šta će oni da rade tamo kroz Evropu? Je li tu istu Evropu bolio kurac kad je nas neko jebavao? A da, oni su nas lično jebavali.

13. Jebo te izgubio sam danas sigurno blizu sat vremena na ovu temu i ti još ne kapiraš šta hoću da kažem, ili se praviš lud, šta?

Ne lud nego neću da ti guram u usta reči koje možda nisi hteo da kažeš. Mada ti sam daješ bolja objašnjenja nego da ja komentarišem.

U periodu kada je jedan dobar dio hrišćanske Evrope divljao, muslimani to nijesu činili, a to je bio period kada je islam bio najčistiji od naknadnih revizija i dodataka u vidu suna, hadisa i sl. sadržaja koji mahom upitne autentičnosti, mada je to manje bitno sad.

Ovde se slažem sa tobom. Ali bih dodao da sadašnjost ne možeš i da hoćeš da sagledaš bez tih dodataka. Tu je i to se koristi na nakaradan način svuda gde nije sekularna država.

Ono što hoću da kažem jeste da većina današnjih religija ne poziva direktno na nasilje protiv nevjernika. To što jedan dio muslimana danas divlja ne znači da je islam religija divljaka...

Zašto se tog dela zvanično ne odreknu S.Arabija i Turska npr i uskrate im pomoć koju im svesrdno daju u novcu i oružju? Zato što su najvećim delom baš S.Arabljani i Turci sa istoka najveći deo tog ISISa. Ili zato što ISIS zapravo sprovodi ono što S.A. i Tur žele?

Muslimani sad npr. divljaju. Jebi ga, što ćemo im sad, naišlo im, a nije im ni čudo... Bili su dosta nazadni zadnjih par vjekova a onda kada je poslije drugog svjetskog rata cijeli svijet počeo naglo da napreduje u miru, oni su opet počeli da ratuju, kako međusobno, tako i sa stranim agresorom. Kada si u takvim govnima, i kada je narod toliko izdjeljen (pogledaj samo koliko je država na bliskom istoku), onda vidiš zapravo da je najlakše da ih preko vjere mnogo staviš pod istu zastavu.

Naišlo im? Mislim da bi neke od naših službi bezbednosti veoma volele da im ovo opravdanje ISISa objasniš detaljno.

I aj ostr samo mi reči kakve veze to što nemam nikakvih slika kroz kuću ima sa religijom

Dok smo bili u ratu dobio sam jedan savet za koji se ispostavilo mnogo kasnije kada sam obišao B.Istok i sever Afrike da je bio sasvim ok. Kako prepoznati islamistu koji se lažno predstavlja? Nikada na zidovima u svojoj kući nema slike jer nije po Kuranu. Čak i da hoće (zamisli savremen neki čovek) slušanje muzike može da sakrije od svojih "sunarodnika" ali slike ne može pa ni ne kači. A ako je usamljen negde u Hrišćanskoj zajednici onda nema ni citate iz Kurana ni Alahovo ime na zidu. Ne boje se oni toliko Hrišćana koliko svojih.

14. Zašto se tog dela zvanično ne odreknu S.Arabija i Turska npr i uskrate im pomoć koju im svesrdno daju u novcu i oružju? Zato što su najvećim delom baš S.Arabljani i Turci sa istoka najveći deo tog ISISa. Ili zato što ISIS zapravo sprovodi ono što S.A. i Tur žele?

Turska nije ni vamo ni tamo na žalost... Kapiram da bilo koji iole pametan Turčin ne želi da ima išta sa ISIS-om.

Sa druge strane, S. Arabija je takva kakva je jer leži na nafti i ima koliko oće saveznika širom svijeta koji ne mogu da odole saudijskim investitorima pa ih podržavaju, a opet ni rat sa njima se ne isplati jer bi fazon svaki drugi musliman otišao tamo da brani svetu zemlju... Zbog toga svijet bukvalno nema pojma šta da radi sa njima. Oni su praktično S. Koreja koja nema pojma kud će sa silnim parama i onda se nikome ne isplati da ih sankcioniše koliko god poremećeni bili.

Naišlo im? Mislim da bi neke od naših službi bezbednosti veoma volele da im ovo opravdanje ISISa objasniš detaljno.

Pa vidi, i nama su dokurčili i Turci i Austrougari i Njemci i Italijani... sve smo ih redom oćerali... Samo jednog okupatora nikad nijesmo oćerali a evo ga i dan danas je tu, mada ne lično, nego posredstvom svojih visokih predstavnika, ambasadora i domaćih izdajnika.

Islamski svijet sigurno neće napredovati ako bi ISIS pokorio čak i cijeli svijet i imao monopol nad svim prirodnim i društvenim resursima, ali to ne sprječava tamošnje ljude da vjeruju da će se nešto promijeniti ako se raznesu na sred neke pijace... Kad si gladan nijesi sav svoj jebi ga. Ne daj Bože da je nas nekad bilo, kolko je njih danas, svijet bi nas itekako zapamtio siguran budi.

Kako prepoznati islamistu koji se lažno predstavlja? Nikada na zidovima u svojoj kući nema slike jer nije po Kuranu.

Ovo stvarno nijesam znao, mada istina idolopoklonstvo je zabranjeno u islamu. Opet, mislim da je to samo prestrogo shvatanje tog termina.
    Recimo u pravoslavnoj crkvi klekneš da poljubiš skute ikoni ali sigurno ne misliš da je oslikani Hrist stvarno Hrist lično tako da nijesmo idolopoklonici iako postoje određeni predmeti obožavanja.

Uostalom kakvo pravo imaju islamisti da pričaju o idolopoklonstvu kada se sami okreću prema kamenu dok se mole...

EDIT: Znam da ima i ono za muziku, ali mislim da je to iz suna nekih naknadno dodatih... Mislim čovječe, Muhamed nije vozio kola sigurno, šta, sad npr. neki Alen iz Novog Pazara ne smije da bude automehaničar... gluposti.

Postoji i posebno zakonodavno tijelo koje unosi izmjene u šerijatsko pravo i prilagođava ga uslovima vremena u kojem postoji, ali izgleda da zadnjih 500 godina baš i ne radi svoj posao lol.

15. Turska nije ni vamo ni tamo na žalost... Kapiram da bilo koji iole pametan Turčin ne želi da ima išta sa ISIS-om.

Turska je zahvaljujući Erdoganu samo "tamo". Na žalost tvoju, moju a i priličnog broja edukovanih turaka koji su malo videli sveta sem Kurana. Medjutim Erdogan je i dalje čvrst u stavovima od pre izbora. Tipičan islamista Muslimanske Braće. Polako... klupko se odmotava. Pričao sam to pre par meseci da su turci glavni igrači u Sirijskom sukobu. Erdogan sanja sultanat i veliku Otomansku imperiju i neće od toga odustati pa makar ceo svet doveo na rub nuklearnog rata.

Islamski svijet sigurno neće napredovati ako bi ISIS pokorio čak i cijeli svijet i imao monopol nad svim prirodnim i društvenim resursima, ali to ne sprječava tamošnje ljude da vjeruju da će se nešto promijeniti ako se raznesu na sred neke pijace... Kad si gladan nijesi sav svoj jebi ga. Ne daj Bože da je nas nekad bilo, kolko je njih danas, svijet bi nas itekako zapamtio siguran budi.

Islamski svet zato i ne prosperira u poslednjih 400 godina osim naftaša kao što i sam reče ..ali za 7 godina će se to promeniti i zato žure dok se to ne promeni da zauzmu što više teritorija i zemalja. Naročito igraju na EU. Ako ne bude bar 5 do 10 miliona na hadžu godišnje plus džamijski harač oni će propasti. Glavni cilj do 2022 napraviti nedodirljivost islama. Tj svako pominjanje islama od Hrišćana u bilo kom obliku osim u pozitivnom mora biti neprihvatljivo i satanizovano.

Ovo stvarno nijesam znao

Mada nešto mnogo znaš o islamu za nekog ko nije Muhamedanac i živi u našim krajevima. Eh :)

16. Takmičenje u dužini posta.

17. Clannade, kog to okupatora na oteraste?

18. Mada nešto mnogo znaš o islamu za nekog ko nije Muhamedanac i živi u našim krajevima. Eh :)

Od viška glava ne boli :D

Jbg, volim o starim društvima i kulturama da čitam, a ono što naučim sporo zaboravljam.
    Jedina kultura koju nešto ne podnosim je indijska. Mislim daj brt, Bogovi slonovi, jeeesteeee...

Clannade, kog to okupatora na oteraste?

Onog globalnog... Nijesmo ga ni mi, ni vi, a Boga mi, kako su uzjahali, neće niko nikad izgleda.

19. Autobuse izvini, pomešao sam te sa ajeroplanom, jbg prevozna sredstva mi nisu jača strana...

ajeroplan

Iskreno preporučujem našeg nobelovca kao početno štivo. Baš kao što reče Valdemar, knjige. Ček... i Andrić je možda vatikanski propagandista?

Misliš ono nabili na kolac majmuna što je rušio most koji je država gradila i koji je svima trebao? Jer su mu izbili iz džepa dobit koju je imao od skele i šverca? Pa i ja bih ga nabio na kolac, ako ćemo iskreno. Ne slavim Marka što je, govedo pijano, orao drum koji svima treba, za mene je taj lik totalni kreten. Ja bih barem trećinu današnje Srbije slatko nabio na kolac. Pa bi druga trećina kur moj pravila sranja, a poštena trećina živela u normalnoj državi. Nabijanjem srbendi na kolac je Miloš Obrenović od pogranične turske zapizdine napravio državu. (uzgredbudirečeno pesma se zove "početak bune na DAHIJE" ne na SULTANA, razmisli o naslovu)

I Stefan Nemanja je davio konopcem seljake koji su ubijali zeca u njegovoj šumi da prehrane decu. Pošto im je on velikodušno roknuo dodatni porez kako bi crkvi gradio Studenicu i Hilandar, pa im deca umirala od gladi. I delio imanja crkvi po Metohiji da bi svog sina mogao da izgura za arhiepiskopa koji će preko crkve izboksovati autokefalnost i svog brata krunisati za kralja. Nije on bio nikakav svetac, već ambiciozni tiranin.

A nemoj molim te da mi kažeš da veruješ u popovske priče da su Turci, feudalci, iz čista mira spaljivali sela samo zato što su zlotvori i silom islamizirali narod. Pa samo su hrišćani i ostali nemuslimani mogli biti raja i samo su nemuslimani plaćali uvećan porez. Odgovaralo im je da hrišćani ostanu hrišćani i da ih ima podosta. Niko nije lud da sere tamo odakle jede.

Agina devetina i povremeni kuluk na velikim projektima je mnogo bolja bila za srpskog seljaka nego Nemanjina petina plus crkvena osmina plus obavezan mesec dana kuluk svake godine i da idu u rat o svom trošku kada se ovom nakrivi. Izvini molim te... Ali opet odoh oftopik...

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.