Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Ma idi bre koliko kriminalno igram, jednu u tri partije mogu da odigram kako treba.
Moram da batalim da igram ovo na 1 min ili 3 min po partiji, mozak oće da zakržlja.
јој, знао сам да ће неко одмах да дође да ме јебе :) није то ништа, мрав је водио кад смо први пут играли.
импресионизам, мрав то даје себи на значају, лол.
Odlična partija ova poslednja, umalo lečki da izgubi zbog vremena. Ali truć je dobar jako koliko vidim.
E sad, kod onog pešaka u sredini, u poslednjoj partiji, kad je truć izgubio damu, što si lečki pomerao svoju i gubio potez bespotrebno, kad si mogao ranije da mu uzmeš tog pešaka i napadneš damu topom, on bi (eventualno, kad već nije video da mu ide dama) uzeo lovcem konja ali si imao drugog da to pokriješ? Baš mi se čini da je bilo nepotrebno to pomeranje dame.
Lečki inače popušta često pod pritiskom, i pravi neke bezvezne previde koliko sam video u ove 3-4 partije, mada ima tu i do malo vremena, ne bih ja mogao ove blic na 5 minuta da igram.
Mene zanima, u pretposlednjoj zasto pesaka na c3 nisi jeo kraljicom nego pesakom?
није, могао, цоа, узео бих ловцем коња, па је и њему нападнута дама. то сам и хтео, па му после заробљавам и топа ако узме даму, па пешака. није мрав веверица. после сам жртвовао даму, мислио сам да ми је много брз овај крајњи пешак, а нисам стигао ниједни поље да га померим.
Mravove poteze kapiram i predvidjam skoro.sve ali trucove tesko jbg nije mi delovalo da je toliko dobar kad smo igrali kao sada (mozda se sprdao sa mnom pa zato hahaha)
Pusti cou on je gluperda
па зар није имао другог коња да узме тог ловца и опет дође на исто, без мрдања даме?
сад ћу баш да погледам ту ситуацију опет.
Koliko vidim, ako mislimo na istu stvar, da sam ja recimo pomerio konja i pojeo time pešaka Truća (na 16. potezu), on bi mogao lovcem da mi jede tog konja i onda napada moju kraljicu. Al gde znam, nije bilo baš najpreciznija partija svakako haha
пс, у претпоследњој смо заменили даме на почетку, мислиш на последњу?
Imaš analizu, Coa, kompjutersku, lupaj tamo poteze pa će komp da ti kaže zašto grešiš :)
https://en.lichess.org/HTu0dRW3#31
ево је ситуација
Pa dama je u liniji lovca bila, da. Opusteno, dobro si odigrao to truc se sjebo
па кад узме другим коњем ловца, онда ја узмем дамом коња и склонио сам даму са напада.
па објасните ми јебему, зато и питам :)
па, ево, сад сам ти објаснио. поједем ловцем, па кад поједе ловца, ја поједем дамом. и остајем са фигуром више.
A je l nisi video to za kraljicu, Truće? Kad si mrdnuo kralja ili si mislio da je to manje zlo?
Coa ne seri dao bi konja i kraljicu za pesaka i kraljicu
еее, зато ја не играм на пет минута, не могу ни са стране да испратим све како треба, баш сад то видим у овој анализи.
ма видео сам, наравно, али ми се учинило да ако жртвујем краљицу, имам брзог крајњег пешака. а да нисам жртвовао, скроз бих играо пасивно са краљем у центру. наравно да је лошији потез, али сам рескирао.
ЕДИТ: заправо ме зајебало твоје Дц5 после, па не могу никако да се повежем.