ŠAH

  1. Jeste, ja jači, a ti samo ređaš turnir za turnirom :) Tu smo negde sad (bar se nadam), ali kad ti odigraš kvalitetnu partiju (za tvoj nivo) i kad ja odigram kvalitetnu, mislim da imam baš malo šansi. Ona prva protiv Truća recimo sa onog prvog turnira je bila predobra, nisam imao pojma većinu vremena šta se dešava, ko je bolji i zašto, na kraju ispalo po kompu da ste obojica odigrali maltene bez greške (ili onoliko koliko je to moguće sa onim trajanjem partije)

  2. Pa kad su citovali sto posto

    Nemam pojma, meni nekako deluje da mrav igra tacnije od apoa a apo leprsavije. Zato mi protiv apofisa deluje da imam sanse i budem cak i u prednosti pa se ili izjebem ili on odigra neku dobru kombinaciju a mrav me rutinski resava

  3. Da, mrav bih rekao bolje poznaje teoriju i u toku je, prati turnire, samo mu fali da se oslobodi malkice, da igra opustenije. Bar iz mog iskustva pricam, kad god sam igrao skoncentrisan na stanje na tabli i pokusavao da budem kreativan van knjige mnogo sam bolje igrao, nego stegnuto i prateci neke ala velemajstor poteze. A potonje sam radio cesce jer sam sah i naucio gledajući anotirane sahovske partije. I najveca greska kad steknem neku materijalnu prednost ili strategijsku, pa se utripujem to je to, a lik mi baci tako neku kombinaciju i sjebe me. Zato sam ja, apo, prihvatio grandpacerski stil igre. Haha :D

  4. A ono sa Trucom ne znam sta je bilo, ali uvek kad je bitno igram dobro protiv jakih igraca, jer se opustim, znam da nemam sta da izgubim i mogu da iznenadim. Tako zamalo dobijem jednog FM na turniru, sjebao sam ga nesto u pircevoj odbrani, a pre toga MKa dobio. Zato me jednom odrao jedan pijani cica, ja mislio sta je ovaj dosao da igra, kad ono drunken master.

  5. sigurna prednost u partiji od 5-10 min, koju igraju ljudi kao mi ne postoji. pobedjivao sam ljude iz izgubljenih partija, ko sto sam gubio od nekog ko jednostavno nece da se preda a ja figura vise.
    protiv dobrih igraca, ostavis piona necuvanog jedan potez, pocnes ga branis, izgubis topa i kraljicu :)

  6. evo za minut stizem

  7. aj veceras ako si tu :)

  8. Aleksandre, nestao mi net, praštaj

  9. Haha ko je aleksandar ovde?

  10. Neko odavde koga imam dodatog na lichessu, i prije smo igrali, a meni net nestao

    Steta, imao sam -3 prednost kao crni

  11. Ovde sve aleksandri jbt

  12. Gledam sta je ovo, nisam igrao sa covekom

  13. I ti si aleksandar?

  14. Kaze Ben Fajngold u jednom videu: "...i on igra Nh3, sumnjiv potez, nesto mi tu smrdi"

    Jer je NH3 amonijak i on smrdi

  15. Haha pa vidim ja da si gotivac brt

  16. nisam stavio agadmatora jer je bog zna kakav igrac, nego zato sto prikazuje partije najjacih igraca

    meni je to pomoglo da skontam neke opste principe i unapredim igru, a i zanimljivo mi je da pratim

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.