ŠAH

  1. Kasparov je to uradio protiv Judit Polgar i njemu su progledali kroz prste, jebiga, Kasparov je u pitanju. Ima ona fora sa J'adoube, ako to kažeš, možeš da namestiš figuru, al jbg, to kažeš pre nego što je takneš, ne kad je očigledno da si krenuo da odigraš potez.

    Imao je Nakamura i na onom svetskom kupu situaciju kad je odigrao rokadu sa obe ruke (zamisli bestidnika), a opšte je poznato da sve sme da se radi samo jednom rukom. Ako ćeš i da se češeš na tabli, koristi jednu ruku, ne obe. Bunio se Nepomnijači posle meča kod sudija, ali tad je već bilo dockan.

  2. nazoveš Rasnog debilom

    If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

  3. Hahaha sad tek skontao, radio prenos šahovskog meča. Je l prenosio neko kao oni meksikanci što prenose fudbal?

    I Topalov pruža ruku ka tabli, da li će odigrati, neće, hoće, ne mogu da izdržim napetost, pa h4, ljudi moji, da li je moguće?! Kakva neočekivana bravura bugarske lisice, Giri deluje konsternirano za stolom!

  4. E, postoji li doping kontrola u šahu?

  5. https://www.youtube.com/watch?v=ZoztQ9_wigE&list=PLE5bs550zUv2yyMVHdmquEJkuWxqCCUp_

    хахахаха

    Hahaha sad tek skontao, radio prenos šahovskog meča. Je l prenosio neko kao oni meksikanci što prenose fudbal?

    добро, гледаш таблу на монитору и слушаш пренос на слушалицама, није класичан радио пренос.

  6. E, postoji li doping kontrola u šahu?

    постоји списак забрањених супстанци. али већи проблем за шах је варање коришћењем бубица и компјутера за анализу. тако да се више тиме баве да спрече.

  7. Znam da ima nekakve, sad koliko je ozbiljna i šta to ne sme da se uzme možda Truć bolje zna, on je bar prvokategornik. Veći je u šahu problem varanje pomoću kompa, već su hvatali neke solidne igrače u tome, a i za mnoge druge se javljalo barem zrno sumnje.

  8. Haha brži si, jebiga.

  9. Na spidu treba sah peglati

  10. A kako to sa bubicama i kompom, kao prisere mu se, a tamo neki ortak ostavi laptop iza vodokotlića, pa on dok kenja osmisli taktiku, KUM fazon? Neće valjda bubicu u ušima držati. Ne kontam kako to ide.

  11. Hahaha brate kakva partija i kakav treš tok. Ala igra ovaj beli, velemajstorski.

  12. Jednog su pre jedno godinu dana uhvatili tako što je išao u wc često i njegov protivnik rekao sudijama da obrate pažnju na to. Kad se vratio do table u jednom trenutku, uđu sudije u jedan od wc-a. Nećete verovati šta se dalje desilo! Nađu oni neki tablet, smartphone, šta već, otvorena neka šahovska aplikacija ili šahovski sajt sa svim potezima kao u partiji. Priđu oni tom kukavnom velemajstoru, pitaju šta je ovo, on se pravi lud. Kažu aj što je ista partija, nego još se izgleda neko i ulogovao baš na ime tog velemajstora, izgleda da su baš hteli da mu nameste. Ne znam na koliko je beše banovan iz šahovskog sveta. Ali verovatno postoje mnogi koji isto rade (možda malo pametnije nego ovaj biser doduše) pa nisu uhvaćeni.

  13. A kako to sa bubicama i kompom, kao prisere mu se, a tamo neki ortak ostavi laptop iza vodokotlića, pa on dok kenja osmisli taktiku, KUM fazon? Neće valjda bubicu u ušima držati. Ne kontam kako to ide.

    па није лако. треба да имаш ортака за компјутером који може да прати партију. онда треба да ти нађе да ти пренесе предлог компјутера, бубице је лако пронаћи претресом, па би најбоље било да имаш неки уређај који ти шаље импулсе, па ти бројиш. тако су ухватили бугарина (а кога би другог?) да вара, није хтео да изује чарапе да га претресу, па је дисквалификован. више о томе: https://en.wikipedia.org/wiki/Borislav_Ivanov. али ако нађеш неки бољи начин, ето прилике да се брзо обогатиш.

  14. Ja sam MK ko hoće u 100 evra digra neka se javi

  15. Zahvaljujem se Truću i Lečkom na ovim informacijama. Stvarno nisam znao. Sad osmišljam način da se pojavim na lokalnom turniru kao potpuni šahovski anonimus i oderem sviju. Čisto iz zajebancije. #samozloba#

  16. Gledaj samo da ne odigraš uvek baš savršene poteze da te ne bi provalili. Ako ti komp nađe mat u 7 poteza, ti ipak matiraj u 11, posle mož da se vadiš kako nisi igrao kompjuterske poteze. #samoprepredeno

  17. Ma ko će me provaliti, lokalni džabalebaroši i penzioneri?! Jok, Lečki, ja živim u malom mjestu, sve je to na potpuno amaterskom nivou. Samo što likovi kartaju šaha po vazdan i zbog toga su bolji od mene. A misle da su velemajstori. Moja želja je da kurčevito uđem u turnir i da ih ponižavam u toku partije, te da osvojim turnir tako da se osjećaju kao početnici. Naravno, poslije ne bih igrao protiv njih, jer jelte, nisu na mom nivou. :D

  18. belom bi realno isteklo vreme da su uključili sat na vreme ja još gledam što lupaju taj nesrćni sat kad ne radi lolo
    kace kurči da ima minut a protivnik pet lolo
    edit
    nego u vezi sata baš sam na onom sajtu pre neki dan dobio lika sa 9 sekundi na satu lolo
    http://en.lichess.org/JhP89eaDn6pV

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.