Ноло

1. Stvarno me zanima Celt, ja čitam sve tvoje postove.

2. Sad samo Zapatu prcamo dok traje AO, svi drugi i sve drugo na poštedi naredne dve nedelje.

3. vidimo svi u šta su se mediji pretvorili i koliko je to potencijalno zlo; šta misliš - da li uopšte ima načina da se regulišu i dovedu u red, i krenu nešto korisno i pametno da rade za ljude?

mediji su nuzno zlo za pocetak i u principu ne bi valjalo da ih niko ne "dovodi u red", jer ne verujem ljudima da umeju da dovedu u red bilo sta, bez da se to pretvori u neku najgoru mogucu diktaturu ili neko sranje.
    najgora vremena u istoriji su bila kad su dovodili ljudi u red stvari. pogotovo medije.
    sto mislim to... dugacka prica, al generalno samo onaj ko ima vlast moze da dovodi stvari u bilo sta, a ako se dovati medija onda vlast ima kontrolu nad medijima i sve izgleda savrseno kristalno jasno i cisto i to je vreme kad treba da se bezi u brda ili na mars.

znaci mediji trebaju donekle da prenose realnost, a realnost je glupa, prljava, sa niskim i osnovnim strasima, korupcijom, milion misljenja i idiotluka, i jebi ga, ako oces da prenosis realnos, ona tako izfleda. dokle god prenose ono sto se dogadja bez filtera.

e sad, kao sto i demokratija trazi osnovno poznavanje posledica svojih akcija tako i koriscenje nefiltriranih medija trazi osnovno prepoznavanje cinjenica i misljenja, i razlikovanje ova dva. oba su bitna, al su prva dogadjaji a druga interpretacije.
    to je trenutno problem, jer su vesti skalirane na globalni nivo, a kad se prica o stvarima koje ti nisu opipljive... podlozan si tome da misljenja tumacis kao cinjenice. i onda se obicno uhvatis jednog misljenja koja ti postaje cinjenica, a sve ostalo postaju naravno lazi jer su u suprotnosti sa "cinjenicama"

trenutno je najveci problem sto je dobar deo vesti generisan vestackom inteligencijom, jer novinari sede i guglaju i pretrazuju internet i onda sire to, a vestacka inteligencija gura reklame i onog ko najvise plati, tako da je tipa 95% modernih medija neka vrsta reklame. vakserstvo, antivakserstvo, odaberi temu, reklama je, i prodali su ti je, kolko god se puvali da to nece nikad nas.

to me plasi, jer ako se to razvije u nesto sto je "uredjeno" uredio ga je onaj ko je najvise platio, a to nas vraca na pocetak.

a najgori scenario je ako se nauci da samo sebe uredjuje. necemo da budemo svesni sta nas je snaslo do kraja. i to me plasi, jer ne mogu 100% da kazem da se to trenutno ne desava.

eto, otprilike to. verovatno sam i zaboravio nesto.

4. u principu, ako oces da sacuvas zdravlje, citaj najlokalnije vesti i tumaci cinjenice, za bilo sta. to bar lako da se prepozna.

ovo globalno, svetski, na nivou drzave... gledaj kao zabavu, uz poneku reklamu. ili obrnuto. nes tu naci istinu. mejnstrim mediji ili "alternativni", isto je govno.

5. ne odogovorih ti: rade svasta korisno i pametno mediji. treba se staviti samo potenicjal na lokalne, oni su mnogo korisni, i nikako ne izjednacavati to sa ovim globalnim sranjima koja vremenom pocnes da kapiras da nista ne kazu ustvari, samo gomila ljudi jede govna, svako na svoj nacin.

6. Izdašan i retko sadržajan post, hvala. I slažemo se u potpunosti, sve što se dohvati uredjivanja - nastrada (tržište recimo), jer potražnja diktira ponudu, pa onda gledaš da utičeš na potražnju kako bi ljudi hteli baš ono što nudiš, uvaljuješ ljudima šta im ne treba, sabotiraš konkurenciju itd - sve to znamo naravno.

Zanima me, jer informacija se pretvorila bukv. u robu i izbor vesti, novina...Je bukv. izbor paštete u marketu, plasira se ono što najviše prodaje (skandal, nasilje, seks)...

Zanima me, ponavljam, šta to može napraviti od ljudi (suštinski ih izmeniti, prevaspitati...) jer paštetu / sardinu / hamburger - pojedeš, iskenjaš i ideš dalje. Ali informacija, sistem informisanja - menjaju percepciju iz korena, a skandal, šok, nasilje...Kao takvi brzo dosade, sve nas je teže animirati, i te stvari moraju da predju u ikstrim, inače se neće prodavati. Gde je kraj tom ikstrim, i šta će taj krajnji ikstrim napraviti od ljudi? Jer već vidimo da ljudi 50 - 60+ koji su dobili pristup internetu, ne umeju da se brane od njega. Ne da gutaju teorije zavera već su toliko zastrašeni njima da to nije normalno - bukvalno, ja znam čoveka koji nije htro u bolnicu kad je dobio koronu, jer je mislio da hoće da ga ubiju i uzmu mu organe (!). Umro kući čovek. Drugi isto, naslušao se svačega o bolnicama (dobro to je već razumljivo), ostao kući 10 dana sa temperaturom i posle je, nažalost, bilo kasno.

Znaš šta mislim jbg - uzmi neku random nenormalnu scenu, tipa seks u parovima na tv-u u 2 popodne, i uporedi kako na to reaguješ ti, kako bi reagovao ćale, deda, pradeda...I kako će na to gledati tvoj klinac kad bude imao tipa 25.

7. Msm ono jbg bilo je i u istoriji ljudi, i to ne malo, koji su u jednom trenutku počeli da veruju da su im kosti od stakla, i živeli su ceo vek u strahu da će se na najmanji napor slomiti. Podložni smo budalaštinama oduvek, ali sada postaje zlonamerno, i ljudi su naročito ostrašćeni. Jbt pa Srdjanu Djokoviću prodaš ko od šale vest da je Novaka podržao nekakav general koji i ne postoji, ej! U 21. veku gde si na jedan klik od toga da proveriš ko je taj general i šta predstavlja. Milioni su se na to upecali. Aj dobro to je bezazleni transfer blama, ali razumeš šta hoću da kažem.

8. ...Ono oko čega smo se nekad pre složili, da je sve, pa i ovo sa vakcinom, pitanje poverenja. Evo ti me lepo pitao da l te trolujem, ja rekao ne, ti mi poverovao i lepo razgovaramo. Informacije i poverenje, to me zanima jedino. I autoriteti.

9. Jer već vidimo da ljudi 50 - 60+ koji su dobili pristup internetu, ne umeju da se brane od njega. Ne da gutaju teorije zavera već su toliko zastrašeni njima da to nije normalno

da, ovo je bitna stvar u svemu ovome. nefiltrirane informacije su nezgodne za ljude koji su navikli da u medijima vide samo ono sto je proslo kroz filter komunisticke ili koje god partije, ulickano i napravljeno da ne boli.
    zato mi i kukamo za vucicem, i trazimo opet sve to, ogoli se politika i drustvo, pogledas levo, desno... majko, pomagaj, ovo mi se ne svidja uopste.

ne znam koliko moze to da ide daleko doduse. mislim da guramo poprilicno daleko sad, od tabua imas ono sto je i ovako tabu, sto je i uvek bilo. tako da ne verujem da moze da bas mnogo postane gore nego sto je sad, postane u nekom trenutku fizicki gadno.

vidis da svi kukaju da se ustvari vredjaju na sve sto procitaju. to je ona reakcija u suprotnu stranu.

izbalansirace se to (ako zanemarimo mogucnost da ga uredi AI). optimista sam u tom slucaju.

10. a i pravo da ti kazem, dosta vise sa matorima. mozda bi bolje bilo pozabaviti se onim sto deca rade i sto ih ceka, da se ne normalizuje vise da deca od 10 god imaju mobilni telefon, da se u skolama uci kako se koristi internet, kako se filtriraju vesti i slicno.

bumers gonna boom, ne mozes im mnogo tu, za nas pa vec kasno

11. vidis da svi kukaju da se ustvari vredjaju na sve sto procitaju. to je ona reakcija u suprotnu stranu.

To. I ne samo to. Otidji na maltene bilo koju vest, objavu - bilo šta, na svemu ćeš naći podelu i raspravu. To je naravno u redu, ljudi trebaju sve da raspravljaju, ali primetićeš kalupe, i to vrlo jednostavne.

Nolu odobreno da igra na AO

- Nolo Srbine, Nolo veći od tesle, vakseri na aparatima (krajnje desno lik)
    - Nije to još ništa gotovo, deportovaće ga videćeš, ne može to tako (solti lik)
    - Govno jebo mu ja mater, ne plaća porez u Srbiji, prebacivač loptice (nekakav patriota polu wake lik, jebem li ga šta je).
    - Nolo ne jede meso i grli drveće, Nadal bolji (trol lik)
    - Nije to sve baš tako (i onda siže u 16 redova "da se ja pitam ja bih proterao autobus ovuda" lika).
    - Poremećeni antivakseri lol (simple hotul lik).

Znaš šta hoću da kažem - ljudi su sad u prilici da imaju svoje mišljenje, i veruju (zaista veruju) da je to nešto naročito važno. Vidjam bre beskućnike koji leba nemaju da jedu, sa tač telefonima - taj može do mile volje da sedi na portalu i veruje kako negde nešto predstavlja. A imaš 5 - 8 kategorija.

Dodje čovek na vukajliju, krene da se raspravlja, hejtuje, svadja se, ugasi tab i ode da širi mrak i otrov negde dalje, jer se tim napunio. To me interesuje - ljudi ne umeju da se služe informacijama, reaguju proizvoljno na njih itd. Dobiju nekakvu sliku i onda sa tom slikom sveta idu dalje po tom svetu.

12. Što je rekla keva moja prošle godine - tačno moramo kupiti pušku, ako dodju da nam stave 5g predajnik na banderu.

13. Bukv. žena rekla. Reko - i šta onda? Kaže - prvo ću da ih opomenem i onda pucam. Reko - i šta, ubiješ čoveka, odeš u zatvor, i svejedno dodje drugi i namontira ti antenu pred kućom, a ti sediš u zatvoru? Kaže žena - nebitno :D

Nije to za zajebanciju - ni to što se ljudi prepadnu, ostraste i postanu opasni, a ni to što neko može da dodje i zaista ti stavi 5g na banderu bez da te pita. Ne valja ni jedno ni drugo.

14. Kako prijatan razgovor Melka i Celta..

Wholesome..

15. Možemo nas dva tako do Bogojavljenja, ali nikiakve koristi od toga :)

16. Celtaro kad smo kod toga, šta misliš, jesu znali da idu lajv? Ja mislim da jesu https://www.youtube.com/watch?v=lA_3bUo-zoQ&ab_channel=RealRukshan

17. Hahaha javi se Pez, daj analizu

18. B92: "I omikron i deltu će ubiti" - Bugari posvetili pesmu Đokoviću VIDEO http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2022&mm=01&dd=11&nav_id=2086599

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.