Prijava

Penzije da ne pričam

Ja sam zrela za penziju. ☺️

I ja sam mentalno, no mi malo staža fali

Ma, mi neće ni da dočekamo penziju

Penzija u Vijetnamu ili tako nekom ekonomskom tigru de za sto dolara mesečno moš biti kralj. Imam šteka za godinu :sad sirotilja noises:

jedva čekam penziju, da jednostavno svaki dan drkam kurac ne radeći ništa, a pare idu li idu. saće to, još samo četrdesetak godina kojih verovatno neću doživeti.

ma daj bre, penzija ti dodje kad ti vise do kurca nije, oces sedis i uzivas a para ide kurac moj. ti snovi kao uf penzija, opusticu se, i to, to ti je zelja kako bi se danas opustio, dok jos imas motivacije da nesto radis, makar to bilo drkanje kurca, konacna sargarepa kojom te vuku za nos da rintas do starosti a onda da pokusavas da nadoknadis ono sto ti falilo tokom zivota, pred smrt.

plan mi je da se ne cimam mnogo sad, da isteram ako mi nesto fali, i onda kad budem mator da radim dok ne crknem, ko ovi mumificirani sorosi i slicni, ako budem mogao i dalje da jedem govna, a da me neko ustvari slusa, i postojim.
sta cu pa koj kurac drugo da radim kad mi otkaze volja da radim bilo sta, da cuvam neku bastu u dvoristu i ostala sranja koja nemam nikakvu zelju da radim. da ocu bastu, danas bi je zasadio.

ovo je sirotinjska spika, zar ne?

sta ces bre da radis sa 75 god, da sedis i razmisljas se, "jel sam ovo istego rebro majke mu ga il doslo vreme da se mre"?

tad je vreme da radis neki posao koji smara, nije da imas neku kvalitetnu alternativu :)

Najbolji opis toga je slika ono dvoje penzionera kako spavaju u gondoli u Veneciji. Imaju 999 godina, ne mogu uživati više ni u vožnji čamcem.

Hahahahahhahaha ajde malo vedrijeg duha to, kroz ove mutave dane. Kakva penzija, doviževćemo i to naravno, kakva gondola - ja ću plesati tvist na praunukovoj svadbi. Šta je s vama?? Eee

Znate šta je još poskupelo? Kese i plastične čaše. Još kad se raspravlja da iste neće biti u upotrebi a one još i poskupljuju ... Svuda smeće, a kad ga pretvoriš u novac, zavidni obroci za gladne.

celt
ma daj bre, penzija ti dodje kad ti vise do kurca nije,

onda se razumemo?

Haha, ja sam skoro pričao sa ortakom da penziju treba ukinuti. Svima bi bilo bolje, osim eventualno što vućić ne bi mogao da tutka za nase najdraže bake i deke. Nek tutka vitamine dosta mu

Ukinuti penziju, uvesti lapot opet.

Pa da, tako mali perica razmišlja

И Мирољупче Петровић

Ovaj piramidalni penziski sistem gde mladi rmbaju za stare ne može da opstane zbog demografije. E sad šta će ga zameniti jebem li ga...

sta bi ga zamenilo, osim odlaganje penzije u nedogled, siromastvo u starosti, bez obzira na to koliko si uplacivao godinama i inflacija kojom ce se izvlaciti koliko se moze, dok ne izbije neki nemir ili nesto jer je neodrzivo pa nas sve lapotiraju.

ja se uzdam samo u svajcarsku sto kao to bolje regulise investiranjem unutra i po inostranstvu, ali taj demografski problem postoji. bumeri su nas usrali sa jedne strane a nedostatak dece ce sa druge, nasa generacija je jebana kako okrenemo.

mora se oslanjas na ljude, na sistem malo teze. jedino ako dok ne omatorimo ne naprave neke robote da te cuvaju i lece i da mozes da jedes govna.

ne radujem se tom delu zivota.