Prijava

negde sam procitao kad bismo pojeli jetru od medveda da bi nas ubila hipervitaminoza

To je tačno. Vitamin A je toksičan a ima ga u jetri najviše, ne u šargarepi kako se veruje.

cekaj, cekaj, pojasni mi malo ovo za jetru, jel se to odnosi i na piletinu? ja bas volim dzigericu, a primetio sam da sam prilicno inteligentan ceo zivot i da mi kurac radi pravilno, da li je to slucaj hipervitaminoze?

Konkretan slučaj se odnosi na jetru polarnog medveda. Ako se dobro sećam jedna ekspedicija na Severnom polu je u nedostatku hrane ulovila belog medveda, a svi koji su jeli jetru ispoljili su simptome nalik na rak mozga: povraćanje, glavobolju, poremećaje vida... Kasnije je dokazano da jetra medveda ima veliku količinu vitamina A.
U jetri ima i dosta drugih vitamina, verujem da se odnosi i na pileću.
Nažalost, hipervitaminoza je bolest i preteran unos većine vitamina, čak i vitamima C, suprotno narodnom vervovanju može dovesti do ozbiljnih tegoba.

Uzrok svoje superiornosti moraš potražiti u drugim stvarima bombasojlo.

Tiče se jetri mesojeda i vitamina koji se razlažu u mastima. Možeš se hipervitaminizirati i onima što se razlažu u vodi (b, c i td) ali baš ti ih mnogo treba tj ne možeš se prevariti kao sa jednom jetrom međeda. Neka vegan budala se prije koju godinu samoubila pijući litar soka od šargarepe al sad ne znam 10 ili 30 dana za redom, stradao isto od vitamina a.

E,D,K,A vitamini koliko ja znam ne mogu da se urinom izbace
a ostali mogu

Наочаре су практичније

Ovo je nešto što bi rekao neko ko ne nosi naočare. Žuljaju, prljaju se, lomio sam ih par puta... U poslednje vreme sam provalio da ih ih nosim samo kad izađem na ulicu i da ih ne nosim kad sam na kompu ili kad čitam i da mi se kvari vid, pa sam rešio da probam leća. Progledao sam ponovo kad sam stavio govna na oči ali mi je trebalo brat bratu pola sata da pogodim i bar deset minuta da ih skinem. Ako ima neko da ih nosi da da neki tips za stavljanje i skidanje bio bih zahvalan.

E da ga jebem brt. Na kurac mi se pele preko leta kad se oznojim, na svaka dva minuta pravim ih zadižem kao Vučić. Uz to sam zajebao basket zbog njih. Uzeo sam ova govna da probam da li mogu da se naviknem. Jesi pokušavao sa sočivima?

Ama jok. Naočare samo.

ide ban za nekro post decko

Kako nekropost, duel sočiva VS naočare je vanvremenski.

Nema izgovora, Profe reaguj vanvremenski xd