Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Gamby, jesam ja nešto istripovao, prebacio u mozgu, ili me neko slagao, da se Zločesta pufnica udala za tebe?
Ako su prostor i vreme i okvir i uslov našeg iskustva, a istovremeno subjektivne forme naše naše percepcije, onda je tako. Ne znam da oko može da vidi sebe, osim svoj odraz.
Haha ne
Ljudi vjeruju u smisao, iako je za polovinu, da ne kažem većinu to logičko-metafizička laž. Isto kao što se nadaju penziji, a radni staž i ako im ide zanemarljive je vrijednosti s obzirom na uloženi trud ispunjavanja radnih obaveza. Slično je i sa religijom, svi bi u onozemaljsku penziju (Raj) iako skoro svakodnevno praktikuju strogo zabranjene i kažnjive stvari. Koje su na listama da ljudi ne bi ogrezli u sopstvenim ponorima nerijetko uvukujući i druge za sobom, a ne zbov pukog šta znam, sadizma ili kako ih već bukvalisti koji su savladavanjem Bukvara sve prozreli.
Nije pitanje u šta vjerujete i na koji način, već kako djelujete. Zvuči otrcano ali ja za drugu istinu ne znam.
fora je što ćeš ti da doživiš penziju a ja ne )
Ne vjerujem da ću, ali mi tako možda i odgovara, dovoljno sam razuman da bih sahledao činjenično stanje i iz toga izveo realan zaključak što se tiče moje budućnosti. Jedna od najbitnijih stvari mi je majku da nadživim, jer ma kakav rusvaj u sobi da organizujem za svoje potrebe, posteljina mi je na cvjetiće i vesele medvediće. Mogu mislit u čemu bih bio sahranjen kad bih krepao sjutra recimo, čak bi mi dovela i onog prvog hodžu iz gej džamije u Francuskoj da me isprati s ovog svijeta :)
To je odlično, samo ako bi viša sila poštovala naša moralna pravila. A mislim da ne poštuje, niko se iz raja i pakla nije vratio da svedoči, niti ima kompenzacije na ovom svetu za dobra dela, čak je suprotno. Isto kao verovanje u Boga: dokaza nema, povinujem se tome. Kao kod Jevreja sadukeja, ne očekujem nagradu, ne očekujem večiti život, postupam po savesti.
Ovo je interesantno. Gro mejnstrim religija govori o nagradi za dobra dela u vidu zagrobnog života. No, jesu li ta dela autentično dobra, ako si "potplaćen" da ih činiš?
Valdemare, Valdemare, lepo sam i jednostavno živeo dok se nisi vratio na ovaj forum
Dostojevski je pisao: Ako nema Boga, sve je dozvoljeno, a sveti Pavle kaže: Sve ti je slobodno, ali nije ti sve na korist.
Utilitarizam :)
U to da je univerzum svesno idiferentno childish govedo, čije smo svesti mi samo delici, jerbo ne moze sam skontati kako je nastao, pa pokusava kroz nas.
Relegijski zakoni su isto kao i zemaljski, ako poštuješ zemaljske, ispuniš uslove za penziju (40 godina povezanog staža), ne činiš prekršaje ni krivična djela itd., to ne znači da ćeš u trećoj dobi uživati kso penzioner, moraš da daš svoj građanski doprinos da bi stbari funkcionisale normalno. Efekat leptira larvo jedna :)
https://youtu.be/oQCIC4NTFvc
Za vas koji raspravljate o Bogu
Pravoslavac, toliko. Što se rasprava oko religije tiče čisto gubljenje vremena, nek veruje čovek u šta želi, ili nek nema vere. Poz!
https://youtu.be/DEuuGObqchs
Pravoslavac, toliko. Što se rasprava oko religije tiče čisto gubljenje vremena, nek veruje čovek u šta želi, ili nek nema vere. Poz!
Lepo receno, koga boli kurac kad je individualna stvar
Pa opet, nije baš ni tema koja zaslužuje da se o njoj izvede trivijalni zaključak "koga boli kurac kad je individualna stvar", you are so fuckin' retarded, gamby!
Nisi vredan moje paznje debilko dzabe se cimas
Ima ono, o ukusima ne vredi raspravljati, ali da o mišljenjima ne vredi raspravljati, pa kako. O čemu ćeš da raspravljaš nego o mišljenju?