Prijava

Pošto sam relativno skoro imao dva neuspešna pokušaja ostavljanja pljuga, koja su završila prilično jadno, odlučio sam se na ovaj očajnički potez - da mi usrani internet bude garant reči koje sam dao sebi.

Neću da čekam Novu godinu, već rekoh sebi da to uradim odmah. Otvoren sam za svaki vid podrške i sugestije, čak ću sebi dozvoliti toliku bedu da slobodno kačite motivacione videe i slične kurcobolije.

Ja sam od onih koji su godinama pušili 2+ pakle, tako da ste svesni koliko je dogorelo. Dobrodošli su svi dobri ljudi, a ponajviše bivši pušači.

Samo reci da nećeš više:) i poštuj to.

Ostavljanje pušenja - ZVANIČNA TEMA (podrška, predlozi, saveti, vređanja, sabotiranja...)

Pravila teme
Bez sabotiranja i vređanja!

inace ontopic napisao sam ti na chatu otprilike moje misljenje, da se ne ponavljam ovde

napuši mi se kurca prove

Podrska svakome da ostavi pusenje, gadite mi se pusaci

Podrška možeš ti to jbt, ali iskreno samo prejaka volja, drugo ti ništa neće pomoći.

Smanjuj postepeno. I ako piješ kafu, i nju zamijeni sa čajem, crni i zeleni imaju kofeina, crni više.
Kad si kući uzmi kikiriki u ljusci pa krkaj, da imaš čime da zanimaš ruke.

Teško je to opisati, svako ima svoje metode kako se bori sa krizom.
Kada me uhvati da bi zapalio, ufatim nešto da grickam, popijem vode, krenem nešto da čitam, gledam, da mi odvuče pažnju. Neko izađe da šeta, vježba, trči.
Meni je pojam ostavljanja cigara bio 48 sati bez cigare, u glavi zacrtao ako mogu toliko bez cigare onda ih mogu ostaviti. Nekako pregulio tih 48 sati, svaki naredni dan je bio "izdržao si najgore, ovo sada je lakše".
E'o već 3 mjeseca bez dima cigare.
Biće nervoze, nagle promjene raspoloženja, preznojavanja, manjak sna, kašalj...

ja već planiram šta ću od ušteđenog novca od pljuga da si kupim :D

a gladam sam sad ko ker

Možeš ako odeš svaki dan u prodavnicu i ostaviš radnici 700 dinara za dve kutije cigara koje si pušio pa da ti ona čuva i da za par meseci.

Ne može zapravo ni tako jer ko je lud da to radi, opet se svodi na KUPIŠ KURAC

Miki, nisam pusio 5 godina, posle perioda od 10 godina duvanjenja. Pomagalo mi je da pre nego sto zapalim cigaru, zamislim kao da sam je vec izduvanio i prakticno prevaris mozak. Drugo, pomoglo mi je tada najvise sto sam presao da motam duvan. Duvan za motanje nema toliko aditiva kao ove sto se pakuju, a i odmah manje pusis jer te mrzi uvek da smotas. Mozes i neki duvan skroz bez aditiva, imas Bali shaq nature, on je ok i Pueblo koji je malo manje dobar. Sada motam i izduvanim max 10 dvevno, ali bas uzivam u svakoj pljugi. Glavni problem nije fizicka, nego psihicka zavisnost, ne znas sta ces sa rukama, osecas se awkward, a i ako ti je nizak pritisak prirodno, vise ces se i cesce osecati kao govno nego dok si duvanio. To je i glavni razlog sto sam opet poceo.

I da, pokusaj da izbegavas pivo prvih 3 meseca, znaci kada uzmes pivo automatski se hvatas za dzep da vadis pljuge, to je tako srodno da je neverovatno, kafu kad pijes bude malo zajebano, ali pivo.

Pivo inače ne volim da pijem, više sam za žestinu

Motao sam i ja Apo, Drum mi trajao dva i po dana. Ne, odlučio sam se na ovaj radikalni potez, nema meni druge.

spremam jedan poduzi post