Добро јутро, Српска републико!

1. živeo sam godinama i u srpskoj i u federaciji i kvalifikovan sam da kažem da je isto govno, druga šolja što se tiče životnih standarda. možete da pričate gluposti vi koji niste prismrdeli jednom ili oba entiteta, ali ja iz prve ruke znam da je za običnog čoveka razlika mala, gotovo da je i nema.

2. Edit. Ne zivim ni ja bolje nego prosjecni Ljubljanski domorodac ali shvatate suštinu ono taj neki nivo pretjerivanja

3. Mesni zivio u trebinju i u mostaru, daj ne jebi me, sto juznije to tuznije vazda bilo u svakoj zemlji od italije do srbije

4. Mesni zivio u trebinju i u mostaru

ovo ti je relavantan presek srpska/federacija ne znam šta kenjaš

5. Pa jeste ako su u pitanju dva lijepa grada, jedan u fbih drugi u rs, ali kvalitet zivota usporedno nije dobar primjer ni za jedan od dva entiteta

6. obitavao sam i u oba sarajeva koliko hoćeš, plidu, tako da nemoj misliti da znaš nešto što ja ne znam.

7. evo gleam na ai, prosečna plata pliduu 806e, jovor 800e. Kod jovora cene niže

→ Zaključak: RS stanovnici mogu kupiti iste količine namirnica po nižim cijenama, pa im raspoloživa kupovna moć djeluje nešto bolja.

8. brt da mi srbalji imamo takve cene dizela ko vi tamo bili bi menhetn

vrv vam je i kubik drva 30e

9. Ne znam za drva ali gorivo nije skupo mada sam se iznenadio da ni u hrvatskoj nije skupo, ocekivao sam neku deranciju ove godine

10. jes dizel kod vas 1.2 u srb 1.7 40% jaka muda

11. jeste skupo gorivo, samo nam se čini da nije puno skuplje u razvijenijim državama jer smo navikli. u bratislavi kada sam bio skoro isto je koštalo gorivo kao kod nas, a plate jedno triput veće. a što se tiče drva ovde, da bi preživeo zimu, trebaju ti dva soma maraka, znači 120k dindži.

12. Jeste mesni ali gorivo i ne moze biti nesto jeftinije od naseg barem ne u Evropi. Poslije korone sam vozio po evropi, skupo je gorivo bilo svugdje jer znam da sam sipao na INI kad sam se vratio kroz Hrvatsku i to mi bilo jasno najbolja opcija.

13. ubjeđivanje sebe u laž je jako loše.

Aj ti meni reci jel ja lažem ili vikipedija. Nađi bilo koju statistiku zaposlenosti, plata, i bilo kog ekonomskog pokazatelja u RS i u Federaciji, i vidjećeš da je to jako blizu.

Možda tebi subjketivno djeluje da je u Sarejevu veća gotiva jer je ludilo, veliki grad, imate filmski festival, ovo ono... i to stoji, Sarajevo jeste veći kulturni centar od nas. Ali tema je objektivno sagledavanje ekonomije.

Nađi statistike koje oćeš, između RS-a i Federacije nema skoro nikakve razlike. Sve razlike su zanemarljive.

14. trebaju ti dva soma maraka, znači 120k dindži.

i ovde toliko treba al onda imas pajsad ruski paradoks de te to isto za gas izadje duplo jeftinije i duplo komfornije

15. Srbija bi trebala biti ultra jeftinija sto se tice tih sirovina jer ja ne znam gdje nasi mogu razvijati poljoprivredu sumarstvo ili taj rudni sektor brt mala zemlja malo stanovnika sve skromno. Kroz vojvodinu dok se vozis oci oce da ti ispadnu od ravnice, mozes sijati sta oces, ŠUMAdija dole, drveta koliko oces. Izgleda vas jebe to sto je izvoz sirovina veci od izvoza gotovih proizvoda, moguce da madjari uvoze vojvođansko žito a srbima vraćaju gotov proizvod.

16. jedi ti govna koko oćeš al đarme imaju najzdraviju zemlju od svih republika sa kojima se ex yu graničila, koko god bili nacisti lagano stave žicu da im ne dolaze kojekakvi mejmuni šta god neka nato govna pametovala.

Rispekt.

17. Ma znam to ali ti kazem da je problem izvoz sirovine, srbija bi u odnosu na povrsinu obradive zemlje i broja stanovnika mogla lagani biti samodostatna u poljoprivredi kao ukrajina sto je bila ali jbg. Bosna već nema taj kapacitet, bez obzira sto je mali broj stanovnika, malo je i plodnog obradivog tla.

18. Mogla bi panonija hraniti pola evrope, ali isplativije je ovde raditi u njemačkoj fabrici za motanje auto kablova i izvlačiti jeftin litijum za Švabe. Još je bolje otići preko pa raditi za njih direkt.

Što kažu zatvoren krug: ode tvoj u švapsku, onda šalje svojima kući pare da se kupuje povoljan njemački sir u lidlu da se preživi

19. tako i kroasani mutavi, nekad tamo ljetovao naš živalj za džabe sad ćekaju švabe da im popuni rupe

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.