SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI - Kina 2019

1. Ova utakmica me uverila da je četvrtfinale krajnji domet a možda i nerealan cilj. Pustiše nas litavci da se ne brukamo pred našom publikom. I počele su povredice krenuvši od tea. Najgora naša selekcija posle 2007. i moskitosa

2. Svako ima pravo na misljenje, pa cak i na ovako

3. Hahahahha ali zamisli svo ovo loženje i sad Teodosić, ono za ekipu po svemu uz Jokića najbitniji igrač ne ode zbog povrede koju je zaradio u prijateljskom meču jebenom ahahhahaha

4. Zap mnogo napinješ u poslednje vreme brt.

5. Negooo, mnogo bam bre ružni oni dresovi. Kao mantili u mašinskoj industriji niš.

6. Sve kockice se slapaju za najveće razočarenje ovog veka. Pa i ti ružni dresovi.

Ovo srpska nacija neće preživeti

7. Biće me malo blam kad budemo podizali pehar na pobedničkom postolju.

8. Možda i veći nego onomad kad su stavljali ruke na ramena onom ispred sebe ko majmuni.

9. Nabijem Sala na kurac sa nepozivanjem Nedovića i ovom povredom Teodosića

10. Evo da budem skroz iskren, budući na to da je Teodosić poslednjih sezonu ipo odigrao možda sve skupa 15-20 utakmica (ako i toliko) ovo i nije toliko loše koliko bi nekad bilo. Da smo go kurac i u rangu sa slabijima što se sada plejeva tiče na predstojećem svetskom jesmo, da i sa i bez Tea možemo do tog nekog 6. mesta, možemo.

11. Ma nije to neka povreda bre, taj plantarni fascitis. Nego pare u Bolonji su bitnije. Sledeći otkazuje jokić, video sam ga kako nezainteresovano igra.

12. A trenutno na poziciji pleja smo 20-ta ekipa po kvalitetu od 32. A plej je najbitnija pozicija. Elem. Ja svakako ovo neću gledati, preloša je energija oko njih

13. Ma nije to neka povreda bre, taj plantarni fascitis.

Gluposti, to ne samo da je zajebana povreda, nego je ujedno i hronična za Tea. Ako se ne sjećaš dalje, onda bar znaš da mu sjebala sezonu u NBA.

Sledeći otkazuje jokić, video sam ga kako nezainteresovano igra.

Jokić pogodio najvažnije šuteve, odlično razigravao samo još nijesu spremni saigrači da ga skroz isprate... mislim momak je tu od četvrtka i igra skroz neku svoju igru, ne možeš očekivati da ga 2 dana kasnije svi kapiraju kad pošalje onaj metak sa kapice. Da ne pričam da se vidi da je poradio i na individualnoj tehnici. Jesi mu vidio ulaz? Pa to mu je što se mene tiče bila možda i najveća zamjerka do sad - što je čim dođe na blok sključivo leđima igra kad hoće da poentira, sad iako djeluje tromo može da se probije i tu je odma opcija za bar 2-3 dodatna poena po meču... Smiješno pričati da nije angažovan bio.

A trenutno na poziciji pleja smo 20-ta ekipa po kvalitetu od 32. A plej je najbitnija pozicija

Aj što mislim da pretjeruješ, nego što iskreno mislim da iako će nam faliti Teo to uopšte nije nikakva katastrofa. Imamo kolko oćeš igrača koji mogu i da ubodu trojku i da organizuju igru. Ne radujem se pretjerano Bogdanovim izolacijama koje se završavaju sumnjivim šutevima sa poludistance, ali imamo kvalitet i u organizaciji i mada mi se sam gadim što to kažem, mislim da možda ima i sreće u nesreći sa tim što Teo neće igrati. Da ako se reprezentacija malo više preorjentiše na Jokića pa tim možda izguramo Bogdanovićeve majstroije u drugi plan.

U svakom slučaju vidim šta radiš. Rastjeruješ maler debilizmom, što možda i nije loša taktika, ali ne priliči čovjeku koji bi trebao biti jedno 50%, ako ne i 60% moćan kao ja.

14. Da smo go kurac i u rangu sa slabijima što se sada plejeva tiče na predstojećem svetskom jesmo, da i sa i bez Tea možemo do tog nekog 6. mesta, možemo.

Pa da igramo sa četiri igrača medalja bi opet bila imperativ, ili ako ne medalja, onda bar meč za medalju.

Ako ova ekipa ne bude imala dodatnih povreda ja mislim da je srebro realno očekivanje, bronza blago razočaranje, a sve ispod četvrtog mjesta katastrofa... mada neću srati po momcima ako ne osvoje ništa, jebi ga nekad mora da se popuši ta kurčina života, ali mi ne bi bilo pravo svakako.

15. I da, naravno, da ne zaboravim - OSVAJAMO!

16. Što se plejmejkerskih karakteristika tiče Marej i Geri Heris su bukvalno Micić i Jović sa nešto boljim šutem. A to Denveru nije previše smetalo da bude dobar ove sezone. Sa druge strane, mene više tripuje to što će vrv Salo kao svaki evropski trener furati tradicionalnih stil, sa tradicionalnim plejmejkerom iako imamo sve predispozicije da neutrališemo nedostatak dobrog. Bukvalno sve zavisi kod koga će tražiti da lopta bude u rukama, da li kod Jokića, ili lupam, Bogdana/Micića/Jovića. Ako je baci kod Bogdana, onda smo u kurcu zapravo, jer će time Bogdan sa šuta prebaciti fokus na davljenje lopte, a to je jako jako loše jer smo videli da kada glumi pleha, i procenat šuta mu ode u kurac.

Mislim čak da je u ovom kontekstu, ako se pametno postavi igra, nedostatak nerazigranog i odvojenog od pravih mečeva Teodosića, solidno mali peh. U svakom slučaju bolje ovako nego da celu igru baziramo na njemu, a onda se povredi u četvrtfinalu. A mi nemamo plan i uigranu taktiku bez njega.

Sad lepo igraju bez njega, i to kako valja, pa ako se oporavi, to je samo ogroman plus, jer će se lako uklopiti u bilo koji koncept i biti pretnja. Ako se ne oporavi, opet imamo sistem i ozbiljne igrače i to je to.

17. Ljudi jeste gledali druge timove? Niste. I na bazi kurca se nadate medalji, nerealni ste

18. Krijemo karte do kraja

19. Sa druge strane, mene više tripuje to što će vrv Salo kao svaki evropski trener furati tradicionalnih stil

Upravo ovo. Iskreno, nadam se da će imati plan B - Denver postavka, gde će sve da se vrti oko Jokića, a ovi ostali da glume saigrače iz Denvera. Mada čak i za tu postavku poprilično nedostaje Nedović.

20. Baš htedoh da napišem ovo isto. Problem kad se svi ovi vrh igrači odazovu je što se ne zba ko je vođa ekipe, slično smo se sjebali onomad kad se EP igralo kod nas a nismo grupu prošli.

Bogdan je na prošlom evropskom vukao ekipu, ali tad he imao balvane oko sebe. Biće problem ako je i dalje u tripu da on treba da završava bitne situacije.

Tako da se slažem, najbolje bi bilo da se sve vrti oko Jokića a ostali će svejedno da jebu.