Denver - NBA

1. Janis je perfektno poredjenje u svakom slučaju, ali sumnjam da ovog mogu upola tako da napucaju.

2. Стоктон је доста издржљив био, сезоне које је играо око 40. године је комплетно одиграо играјући по пола сата, Џордан је исто у последњој сезони у Вашинтгону играо око 35 минута, можда јаче мало од тога, у просеку током комплетне 82 утакмице у току сезоне са 40ак година.... Мелоун, Џабар, Периш итд. мада високи играчи су захтевали мање брзине тада тако да године и нису баш толико битно утицале на њих....

Систем опоравка играча је генерално далеко бољи данас, више и клубови улажу у то, већа пажња се даје медицинском сектору, физиотерапији итд.... Зато и у другим спортовима се играчима, ако иоле воде рачуна о себи, продужава играчки век трајања, зато је и Роналдо са 36 увек кандидат за Златну лопту, исто као што ће и Меси бити, а и Ибрахимовић игра одлично са скоро 40 (има ту и до смањења кретања, смањених обавеза у одбрани и пресингу итд. наравно).... И овде код нас се даје пуно велики аспект на то, чак и за плаву тренерски лиценцу кад се полажу на испиту анатомија и то раде се и питају неке основе из тога, макар је за кошарку било тако раније, већ дуго нисам у тим водама свакако....

3. Денвер је нашао идеалну комбинацију сад, ова петорка делује скроз ОК како су је склопили, а Гордон је идеална замена за Милсапа....

4. Mnogo bolje deluje sve sad, kako su otresli Kliperse sinoć, skoro celu tekmu dvocifrena prednost, pa čak i kad ovi počeli nešto da se vraćaju ipak ih dobiše. I da iskoristim priliku da se izmočam u oči svim sudijima tamo u NBA, da li je moguće da Jokić nema niti jedno jedino slobodno bacanje tokom cele utakmice a ruke mu izmodrisane i isečene kao da je ratovao? Peti put ove sezone da nema ni jedno slobodno bacanje. Ja kapiram da tu postoji neki favoritizam, pa i Šekil reko da mu je Štern onomad reko sine mi kad bismo svirali svaki faul nad tobom ti bi šutirao 50 bacanja svaki put, ne plaćaju ljudi karte da gledaju to, ali opet mamu mu jebem, ni jedno jedino bacanje? Embid bukvalno unosi ljude i dobija faulove uvek, ovaj naš dobije preko glave i legne na zemlju i ništa. A šutira bacanja skoro 90%, mamu im jebem američku.

5. Jokara ubo bitnu trojku kad se lomilo. Baš Gordon dobro deluje u Denveru, a i otkako je Jokić tamo nisu imali takvog atletu, nešto najbliže atleti je bio Manimal, al on je vezara. Loši su u odbrani u reketu, fazon 20 i neki u ligi, a to je jebačina baš u plejofu. Imaju to prokletstvo što kao tim nemaju šarma i totalno su Čarlton Atletik NBA-ja, i realno su u rangu odvratnih timova poput Memfisa, Minesote, Vašingtona, pa im je draft jedina šansa ili dobro povlačenje trejdova. Ovo za Gordona je bio baš dobar potez, mislio sam da neće imati muda, ali su ispali mangupi.

I moram da naglasim da je Porter Jr. takva gotivna budala. Lik jedan napad izgleda kao najbolje krilo lige, a drugi kao da je Štimac. Ali to je i dobro, lik ima neku ludost zbog koje može da pogodi trojku preko Lebrona u desetoj sekundi napada, a sledeći napad da poželiš da ga oteraju u kurac. Sve u svemu, ako bi imali nekog krštenog pleja i nekog Swiss Army knife igrača za 20-25 minunta po meču, bili bi realni favoriti da uzmu.

6. jel gledate utakmice u 4 ujutru?

7. Ne uvek. Zadesilo se sinoć da sam ispratio poslednju četvrtinu.

8. Ja odgledo celu nisam mogo da zaspim sinoć, zato hodam sad kao zomby

9. meni se zadesilo da kad sam gledao jednu, da nisam mogo da verujem kako igra barton. jel i dalje stetocina? ne mogu da verujem da je prvi tim.

10. Ma Barton radi onu njegovu foru, jedna utakmica odličan, pogađa šuteve, radi svoj poso, pa onda sledećih 5 utakmica ima da šutira 10%. I sinoć je isto bio bandoglavko, zaliće se sam na petoricu i carini loptu, samo što je ovaj put bilo efektivno. Jebiga, statistički ako toliko siluješ loptu JEDNOM mora da imaš dobar učinak. Maloun je pametan što ga drži sa starterima u petorci pa ne može baš toliko da uzima šuteve i mrcvari loptu, ne dao bog da mu da ulogu da ulazi sa klupe, ne bi se odvajao od lopte u napadu.

11. imali smo u srednjoj jednog takvog lika, mozda malo bolji od proseka jer valjda u prethodnoj skoli bio kosarkasko mudo jer trenirao negde mesec dana, al u mom odeljenju bilo tipa 4-5 njih koji aktivno igrali. bilo je nemoguce igrati od njega. ako zapadne medju boljima od sebe, beskoristan potpuno. vide par napada se zatci na kos, promasi i vise mu ne dodaju loptu.

al kad upadne u ekipu gde je kao medju boljima, to je boze sacuvaj. od 10 napada sutne 8 puta, pizdi na drugog kad promasi kao sto nisi dodao. daleko bilo da ga krene pa pogodi par cigli, ostane samo opcija da ga zaobilazis ili da ga gledas, podmece se za loptu i sve, juri, zamislja da je svet na njegovim ledjima i izgubi.

e, na njega me potsetio barton. ovaj lik je tucen povremeno doduse. al nikad nije promenio navike

12. hahahhah bukvalno najgori likovi sa basketa

13. Iskreno, malo me iznenadilo koliko je Barton postao dobar i angažovan u odbrani. Sva je prilika da od njega gledaju da naprave zamenu za Herisa do plejofa (u ovog su uložili gomilu vremena, i odličan je igrač, ali ne može da se vrati posle povrede u ritam nikako). U stanju je Barton da ubaci 20+ po utakmici, ne baš uvek naravno, ali nikad se ne zna - dovoljno je da ubode dve trojke kad je neka neizvesnost; ko što je Milsap nakrpio Kliperse prošle godine u petoj, i ostavio tim u životu. Mada lično verujem i da će Džavel imati dobru rolu u ekipi, jeste da ima kojekakve ispade, ali je sasvim solidan igrač. Ovo zasad obećava, jako.

14. To jeste neću da grešim dušu, stvarno je aktivan u odbrani Barton konjina, krakat je, sinoć uspeo i da iščačka loptu Kawaiju iz ruke, samo kad bi ga neko kulturno zamolio da prepusti Jokari da diriguje napadom to bi bilo fino.

15. Бартон своју улогу одрађује таман колико треба, јбг, уме да промаши, али против Клиперса је био ОК и током марта је углавном био константан, битно је да није скроз шупаљ у одбрани, проток лопте у нападу не трпи због њега што је нарочито битно јер не може све ни преко Јокића да иде, десиће му се утакмице као против Филаделфије или Торонта, али генерално више користи доноси екипи него штете и то осетно више.... А и ако ти је он најгори играч стартне петорке онда си сасвим солидну екипу саставио....

16. kad utrcis pod kos, udvoje te, proguras loptu nekome ispod kosa, a on ko za inat promasi sam zicer - barton je onaj lik sto stoji 5m od tebe na trojci i dere ti se "eto zasrali ste umesto da mi dodas, vidis da sam sam ovde"

verovatno odrastao tako

17. zajebavam se, verovatno je dobar za nesto ako igra, al ono sto sam gledao bilo je bas tesko za gledanje :)

18. Sad pogledao hajlajt - pa dobro, nije baš da su pregazili Kliperse ali ovo sad izgleda sasvim dobro - aj što je Gordon sila sam po sebi (već čita akcije ko da mu je treća sezona u Denveru), nego se čini i da su ostali pored njega dobili dosta prostora. Šta je najbolje od svega - svi živi šutiraju trojke i to jako dobro. I Milsap i Barton ubadaju, Porter šutira sve bolje, Jokić baca preko 40% spolja, Mari, Gordon, Kampaco - super šutiraju, čak i Bolbol pogadja. To je jako teško braniti. Druga stvar, i Džavel i Gordon su strašno dobri u bloku, a Mari voli da se sakrije i šutira više nego išta. Ovo je zasad pun pogodak, i Jokić je rasterećeniji.

19. Ili je onaj lik koji vodi pik en rol i onaj što je roler mu se savršeno otkrije bukvalno sam samcijat ispod koša ali Barton ipak u 90% slučajeva odluči da je bolje da se zakuca u dvojicu i frljne loptu u tablu, stvarno izgleda frustrirajuće ali u pravu je dipper, možda je i bolje za Jokaru da nekog drugog lemaju u napadu makar malo, plus mu se čak ponekad i odbije neka cigla za skok u napadu.

20. Али јебени Бруклин.... Тимчину имају и у првој петроци и на клупи, не верујем ни Лејкерси са Драмондом да им се могу супротставити (ако буду здрави наравно јер Дурент се сасвим солидно повређује) јер мањак дубине на бековима мислим да ће се осетити....

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.