Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
a to su pausalne ocene bez ikakvog osnova jbg
jesu, kao bukvalno sve sto si ti ikada napisao ovde
Ako je Vođa Najbolji među nama, u svakom pogledu, odakle pravo bilo kome od nas da misli svojom nesavršenom glavom? Jedino na šta imamo pravo, jeste da na Vođu gledamo kao na Zvezdu Vodilju i ideal kome moramo da težimo, a na Partiju kao na zaštitnicu progresa i budućnosti države i naroda
youtube.com/watch?v=U06jlgpMtQs
zasto tako generalizujes, ja kad nesto napisem uvek postoji odredjeni osnov za tako nesto, nisam nikad napisao celt je peder jer ne postoje neke informacije koje potkrepljuju tvrdnju ili sta... ne kazem ja da ti nemas pravo na svoje misljenje, ali to je samo tvoje misljenje
Vernost Vođi i Partiji su merilo patriotizma!
Bobe, opet nisi popio terapiju? Juce si bio protiv... vidi tamo da promene lek, izgleda da ne radi vise
Druže Bombaš, ja sam siguran da je uzrok tvog ludila neinformisanost, a ne nedostatak savesti. Nadam se tvom skorom otrežnjenju, pre nego što te posete drugovi agenti KGB!
https://i.imgur.com/RYw4OJr.jpg
necemo sad preterivati, tu je Kosovo, dusha, vera, Dule itd...
Vođa i Partija iznad svega i svakog. Tvoje je da radiš. A drug Predsednik je tu da misli za sve nas.
https://i.imgur.com/reJY3W2.jpg
Maestro, ja sam ozenjen, ali ti nisi... mislim da je dovoljno da odes u Nis recimo, NS, na Vracar, samo kazes ja sam iz Sapca i ono... bukvalno bi jebao koliko hoces.
bombas leba ti, ako je neko mentalni majstor generalizacije, to si ti. pravis mentalne slike preko grupa, povezujes svoj moral sa grupama, svoju vrednost sa grupama, tudje postenje sa grupama, filtriras samo dokaze koji ti odgovaraju i tako mogu do sutra sa tvojim primerima generalizacije, a onda dodjes i kazes:
bukvalno imas religiozno cvrste stavove grupe kao svoje, i pricas kako ne generalizujes.
zato si vrlo nezgodan za razgovor, ne zato sto si u pravu, nego zato sto si neverovatno tvrdoglava osoba koja uvek misli da je u pravu, i diskredituje bilo sta tako sto uhvati nekog iz grupe kojoj sagovornik pripada (ili ne pripada, ni to ti ne smeta), pa kaze "evo, to je taj sistem vrednosti".
naravno na to ne postoji odgovor osim, jeste evo budala na slici, ali posto si ti majstor generalizacije, tako si dobio svaki argument i mirno mozes da ugasis tih par neurona koji su malo pecnuli kad ti se napravila dissonanca koja se ne poklapa sa stavovima grupe koje si ti deo.
tako da bombas, leba ti nemoj o generalizaciji. to ti je ono "ko o cemu kurva o postenju..."
bla, bla, bla
znaci bukvalno sam ocekivao ovakav odgovor.
bombaseva potsvest: ja sam u pravu, bitno je da sam u pravu, jel da? sta ako nisam u pravu! cuti, u pravu sam! kako nisam u pravu kad ovoliko stvari pokazuje da sam u pravu. brzo, pisi nesto.
bombas pise: "bla bla bla"
ok, ajmo ovako
ja nesto napisem, ti nesto odgovoris u smislu da demantujes moje tvrdnje, izjave, gluposti, sta god, das neki link, neke kontradokaze sta vec, ja onda nastavim dalje... ali ne mozes ocekivati smislene odgovore ako se bavis licnoscu, a ne napisanim... mene, koji sam individualac u svakom smislu kakvog ti nisi video u zivotu, optuzujes za neke grupe, a ja napisem bilo sta nesto zvezda, sns, vas 50 skoci kao debilu ovo ono... kontradiktoran si.
drugim recima, komentarisem pojave u drustvu, fenomene, nisam uzeo da se bavim celtom
Mir, drugovi. Samo sloga vodi u napredak!
bombas:
isto bombas:
ja se sa tobom a ne ostalim sapcanima bavim zato sto ne generalizujem, nego zato sto si svojim stavovima i postovima ovde stvorio sliku o sebi. koja je kakva, takva je, malo me nervira, ali nije napravljena po ostalim sapcanima, po tome sto si grobar ili statiznam, nego po tome sto pises ovde.
ti radis obrnuto. prvo napravis sliku po grupi po kojoj mislis da neko pripada, pa onda pravis stavove i trazis dokaze.
Al čekaj, ako postoji obrazac ponašanja koji je već duže vreme ustaljen i ponavlja se, i činjenično je takav, zašto je to generalizacija?
Aj recimo da je ovo definicija neka rendom
Al brate ako se ponavlja to 600000 puta da li je to generalizacija?
Gdje je granica generalizacije?
i zato cu svaki put kad prozoves grupu kojoj mislis da ja ili ostali ovde pripadamo, da to shvatim licno. samo od tebe, ne od drugih, zato sto si svim stavovima ovde pokazao da to stvarno tako mislis.
kapiras... ako neki random lik ovde u razgovoru napise "ovaj ovde sto navija za zvezdu je kreten" ima manju tezinu nego kad ti u razgovoru samnom napises isto. zato sto znam da je velika sansa da to projektujes na mene.
iako ne navijam za zvezdu, ne podrzavam sns, nista od toga sto ti mislis.
ti radis obrnuto. prvo napravis sliku po grupi po kojoj mislis da neko pripada, pa onda pravis stavove i trazis dokaze.
radi se o tome da ides na licnost, a ne na normalan razgovor