Izbori u Srbiji 2020

1. Pozitivne i negativne stvari aktelnih politicara:

vucic negativno:
    1. autokrata
    2. dogovorio je nesto protiv srbije, nema sile da bi ga ameri drugacije doveli na vlast
    3. musavac
    4. laze puno
    5. rejting mu je i majka i otac, nema toga sto nece zloupotrebiti za racun istog
    6. nedostatak bilo kakvog znanja o realnim oblastima zivota, nema nikakvog radnog iskustva, nije zaradio beli dinar van politike
    7. okruzen makijavelistima i najgorim olosem bez morala

vucic pozitivno:
    1. pravi decu, ne promovise novotarije i nastranosti

tadic negativno:
    1. gasprom
    2. bio okruzen sljamom
    3. narcisoidnost
    4. stvaranje sns
    5. pomirenje sa sps

tadic pozitivno:
    1. grobar
    2. nije lopov
    3. nije urusavao institucije
    4. nije dao ni K od Kosova
    5. realno radno i zivotno iskustvo, profesor u skoli, klinicki psiholog u vojsci Srbije

djilas:

negativno:
    1. musavac
    2. naplatio se jbg
    3. nema harizmu, ne odise autoritetom, a takvi su najcrnji kad se dovate pozicije (pogledaj pod vucic)
    4. sumnjiv do koske, nemoguce da se toliki penali koje im vlast daje na tacni ne iskoriste
    5. selektivni kritizer

pozitivno:
    1. zna da pravi pare
    2. razume ekonomiju
    3. urodjeni demokrata

jeremic:

negativno:
    1. musavac
    2. elitista
    3. nema veze sa realnim zivotom i narodom

pozitivno
    1. obrazovan
    2. branio interese Srbije u UN
    3. demokrata

bosko

negativno:
    1. netaktican
    2. rusofil
    3. previse desno
    4. bukvalno limitiran u svakom smislu, najvise sto moze dobaciti je neko levo ministarstvo i to sa dobrim savetnicima
    5. musavac

pozitivno:
    1. netaktican
    2. jedini trenutno razume sta i kako treba
    3. domacin, pravi decu

sergej:

negativno:
    1. neopravdani kompleks vise vrednosti
    2. lose vaspitanje

pozitivno:
    1. grobar
    2. nepredvidiv
    3. avant-garde
    4. sere i pisa po medijskom turbo teheranu sakodnevno
    5. nepotkupljiv

2, 5 ostali nek se poredjaju

2. inace mrs u kurac, oni kojima je stalo do drzave i promene vlasti bi se skupili ispred skupstine, ispred hrama na Vracaru ili ispred televizije i rekli ne jedemo i ne pijemo nista dok ne popuste, makar pocrkali...

3. "Славиша против мусаваца"

4. Делује као јако добар назив за први високобуџетни дугометражни анимирани филм за децу у продукцији РТС

5. Прича о авангардном дечаку из једине непокорене провинције у борби против ретроградних сила

6. Cuj provincije hahah

7. Svo zezanje na stranu, meni je jezivo da bombas i njemu slicni imaju pravo glasa

8. Nego, jel ste skontali koliko ovom Srdjanu Nogu raste popularnost? Meni se cini da je lik dosta ekstreman, sto ne treba mnogo da cudi jer je ovakva politicka atmosfera izuzetno pogodna za ekstremizam svake vrste. I lik potvrdjuje ono sto sam rekao - onaj ko se baci na pricu o migrantima moze da stekne veliku popularnost jer se 90%+ ljudi u Srbiji lozi na to. Lik siri vrlo opasne ideje, popularnost mu drasticno raste i s rastom popularnosti postaje sve direktniji i bezobzirniji. Plasim se da moze postati uticajna politicka figura u zemlji. A tad smo najebali. Zivi bili pa videli.

9. meni je jezivo da bombas i njemu slicni imaju pravo glasa

cist fasizam, covek bi po svom nahodjenju dozvoljavao ili nekom zabranjivao pravo glasa... civilizacijska tekovina za koju su milioni glave dali, neki random Mali Mujo bi da ukida... eh zivote tastaturo

10. bombas kad god pogresno upotrebis rec fasizam sve zrtve pravog fasizma se okrenu u grobu za π/2

11. dakle ako neko poziva na uskracivanje prava glasa, sta je to nego fasizam?

12. Nije pozvao na uskracivanje prava glasa, cisto da budemo fer

13. smatra jezivim da neko ima pravo glasa.. ne znam sta je to i sta bi on ucinio da je u mogucnosti...

14. smatra jezivim da neko ima pravo glasa.. ne znam sta je to i sta bi on ucinio da je u mogucnosti...

moras da napravis razliku izmedju iskaza licnog negodovanja i iskaza kojim se poziva na neko delovanje ili iskazuje normativni sud

dakle, "jezim se sto bombas ima pravo glasa" =/= "bombasu treba ukinuti pravo glasa", slicno kao sto i:

"jezim se kad ljudi stavljaju ananas na picu" =/= "treba ukinuti pravo da se stavlja ananas na picu"

to ne znaci da nema ljudi koji misle i ovo levo, i ovo desno od znaka nejednakosti, moguce je da mujo misli to sto si mu pripisao i to onda jeste neki oblik soft-fasizma, ali to ne sledi nuzno iz onoga sto je rekao i takodje postoji mogucnost da ne misli to

nema na cemu

15. Ono jeste, bilo je i 34-te u Berlinu ljudi koji su govorili: "Mozda ste u pravu za Hitlera, ali tehnicki on nije rekao da Jevreje treba potamaniti" vec samo da mu je jezivo da takav narod obitava na planeti

16. uskratiti pravo glasa bilo kome nije fasizam, uskratiti pravo glasa nekome na osnovu etnicke pripadnosti jeste
    zvucis kao informer koji toliko mrzis kad tako etiketiras

17. On upravo to i radi zato sto sam grobar i avant-garde, a on Mali Mujo nego sta je nego fasizam

18. Ono jeste, bilo je i 34-te u Berlinu ljudi koji su govorili: "Mozda ste u pravu za Hitlera, ali tehnicki on nije rekao da Jevreje treba potamaniti" vec samo da mu je jezivo da takav narod obitava na planeti

pa tehnicki to sto si stavio pod navodnike nije moralno problematicno jer covek ne moze da kontrolise to sta mu je jezivo, a sta ne, sta mu se svidja a sta ne, itd

ono sto moze da kontrolise su svoji postupci, namere i slicno

19. Dobro, ti se bavi gramatikom i sta bi bilo kad bi bilo, ja kazem da je fasista prikriveni, verovatno drka na Gebelsa

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.