Primat SAD-a u svetu
  • Sevastokrator_95

Mislite li da se bližimo kraju američke dominacije u svetu?

Par argumenata pro:

- Trampova politika "America First" koja ih je donekle udaljila od drugih zapadnih saveznika
    - 105k mrtvih od korone trenutno
    - ekonomska recesija i desetine miliona nezaposlenih
    - kao posledica ovog gore, rastuce rasne i socijalne tenzije i nemiri

Ili cenite da je ovo privremeno i da će jahati još dugo?

• Eru Ilúvatar

privremeno je, samo ce biti raspodela bogatstva gde ce jos vise korporacije bogatiti se na racun preduzetnika

• Earthworm Jim

Daj sevaste da budemo realni ne lozi se lol

• celt

amerika nikad i nije nesto imala za cilj dominaciju svetom kao sto mali perica politicar ili nemci '39 zamisljali dominaciju svetom. sve je u redu, dokle god se igra po pravilima koja su postavljena jos sa industrijsko-trgovinskom revolucijom, 1700-1800 sa prvim velikim strukturama (corporations maaan) koje boleo kurac za naciju i pripadnost i ostale gluposti na sta se lozi svetina.
    koliko vidim, ne samo da ne gube primat, nego sve veci broj ljudi u svetu igra po ovim pravilima a sve manji pokusava neke komunizme i ostalo, sta god da je.

u principu, ono sto nemas ne mozes da izgubis tako da kul su amerikanci.

• krupovrbaski zmaj

već 200g se prica kako ce amerika propasti, a oni postaju samo moćniji.

• Mister_NO

Hahaha a sad likovi neki i likuše koji su bili 2008. u fazonu fuj lažne patriote lome moj Beograd, kradu patike, bole ih kurac za Kosovo, hoće samo da plačkaju su sad u fazonu tako je ugnjeteni mali crnci samo uzimaju šta je njihovo!

https://www.youtube.com/watch?v=ljS_W-pRxeA

• хезно

Primetio sam da se ponajviše anti-srbi javno solidarišu sa crncima i izbacuju to na društvene mreže... Iako se i ja slažem s njima, ali ne sa nasilnim protestima, neću vala da izbacim na insta blacklivesmatter... A montenegrini koji mene ne podnose jer sam Srbin svi to izbacili. Bunch of hypocrites

• krupovrbaski zmaj

crnce moze da voli samo zestoka antifa ili onaj ko ne zivi sa njima i dosadno mu je u zivotu.

• Mali Mujo

Ovo je i onako cisto politicka igra, boli nekog kurac za crnca sto je poginuo, crnac je samo David Dragicevic za bogate

• krupovrbaski zmaj

vjeruj da se demonstranti stvarno loze da su crncima ugrozena neka prava.

• Mali Mujo

To znam, podrazumijeva se, vise se odnosilo na ove proteste generalno, jer pretpostavljam da su oni i pokrenuli temu.

Crnci u Americi (cast izuzecima) se ponasaju bukvalno kao jebene zivotinje, svako da je policajac tamo bi bio na oprezu, al dzabe, uvijek se nadju neki retardi sa magicnim rijecima *oppression* i *racism* jer sve je danas rasizam

• Sevastokrator_95

a sta mislis, zbog cega se ponasaju kao zivotinje?

• Mali Mujo

Jer su neobrazovani, jer su siromasni, jer se radjaju iz *nut n' go* jebacine itd. I Obama je jos pricao o tome, kako treba raditi na tome da se upristoje.

Sto svakako ne opravdava predstavljanje njih kao jadnih malih zrtvi, a drzave i policije kao rasista.

• krupovrbaski zmaj

isto ko i cigani kod nas.
    ne zele obrazovanje, nego misle da su oni najpametniji.

• Sevastokrator_95

Jer su neobrazovani, jer su siromasni, jer se radjaju iz nut n' go jebacine itd.

pa da, al zbog cega su oni neobrazovani i siromasni, a belci (u proseku) nisu?