U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Celt hoću već dugo da te pitam, što ne povučeš ovog veselog Zapakostu preko sa sobom, da svane i njemu čoveku malo? Znam da tamo gori za medicinarima, I mean ne može biti do te mere loš lekar. Uostalom ne bi se tamo bavio nekim naročito odg. stvarima u svakom slučaju.
Hocule, moram prvo da vidim sta on podrazumeva pod tim izrazom odnosno sta je to sto cini nekog coveka "govnetom" i zasto?
Na primer, da li je covek koji krade od drugih a ne bude uhvacen govno? Ako jeste, zasto jeste?
Ako hoces, odgovori ti umesto njega.
Hvala.
Druže u redu je lololo iskuliraj, al ajde da budem čovek pa da ti odgovorim.
1. Ne verujem u Boga, ali shvatam koliko je nekim ljudima važna religija i nikad se ne bih trudio da nekog odvratim od religije. Sam idem ponekad u crkvu, posećujem manastire, slavim slavu, prvenstveno jer mi je nekako to vezano s unutrašnjim mirom, stabilnošću, i sa porodičnom nekom pričom, a porodica mi je najvažnija.
2. O virusu apsolutno ne razmišljam. Radim takav posao da sam, što bi rekli ameri, first responder lolo, kao anesteziolog sam prvi kog mobilišu i zadnji kog vraćaju kući, u interesu mi je naravno da ne čvarim dupe u skafanderu i da ne gledam onaj pomor, ali čak i da se opet desi, odradiću hladnokrvno kao i do sad. I baš se osećam kao mudaš zbog toga jer su mnoge moje kolege pobegle od rada u kovidu, ja sam odradio, spasio neke ljude, ne veliki broj, ali spasio. Onako kako sam umeo i kako je dozvoljavala situacija. Imaću sigurno, ako se ponovi talas, mračne momente koje ću ovde ventilisati, ali to je valjda i normalno uzevši prirodu posla, a alkoholizam mi nije opcija :)
3. A propo vakcina: moje neko iskustvo je da su poslednjih meseci više najebavali nevakcinisani. Govorim o grubim, sirovim i neobrađenim brojkama. Nisam naučnik, ne vršim istraživanja, ja sam klinički lekar, neko ko po definiciji koristi ono što naučnici, koji nemaju kontakt s pacijentima, mere i premeruju, a mi primenjujemo. Do sad je ta podela rada funkcionisala, pre 100 godina se od čuklja umiralo, danas transplantiramo srce. Zahvaljujući nauci, reklo bi se. Vakcinisao sam sve svoje, ako je to tvoje pitanje. Verujem u slobodan izbor za vakcine, iako sam uveren da će biti na štetu nevakcinisanih.
4. Šta fali filozofiji života bez talasanja? Jesi čuo nekad za wu-wei, za taoizam? Go with the flow? Stoicizam? Šopenhauera? Ne čita ovde samo melkor ozbiljnu literaturu lolol.
5. Mogućnost da neko pusta virus, iskreno mislim da je suviše nepredvidivo tako kontrolisati populaciju, destabilizovati neku naciju ili koji god bio krajnji cili, ja ga ne vidim. Što bi reko Ciceron, qui bono? Farmaceutske kuće? Pa dovoljno je što svaki drugi čovek pije lekove za pritisak, eto im para za 1000 života.
6. Meni je malo krivo što si ti eto meni vreća za udaranje, neko koga koristim da opustim malo pritiska uništavajući te po forumu, ne pomislivši na tebe u međuvremenu, dok ti citiraš moje postove koji ni sam ne pamtim. Preozbiljno si ovo shvatio, možda imaš neki lepljivi poremećaj ličnosti, možda si čak i trol, mada sumnjam. Tvoje naučeno ponavljanje nekih psihijatrijskih sintagmi "mehanizam odbrane", "bavljenje unutrašnjim", mi govori da malo projektuješ, da sve te nesigurnosti sam imaš i pokušavaš s njima da se boriš. Kao da neprekidno guglaš šta nije u redu s tobom, a ne sviđa ti se ono što nađeš. Analizirao bih te možda malo i temeljnije, ali si potpuno nebitan meni, i svima ovde.
7. Bavljenje unutrašnjim je najbitnija stvar koja postoji, ali mislim da si ti preglup i previše limitiran da to možeš bez stručne pomoći. U suprotnom ćeš skliznuti u neke dubioze, a to ti ne treba.
Aj mani sad tu pismene zadatke, ko još čita kilometarske postove lol. Šta voziš i jesi član u partiju?
O jebem ti lebac mogu da se zakunem u majku da sam lično tvoj post pročitao negde ne tako davno možda ne duže od ~ 6 meseci i da si usplahireno pisao kako je stanje užasno svi ćemo pomreti i da se svaku noć pred spavanje moliš za spas... Nisam pametan, ne znam šta se dešava u glavama nekih ljudi u toku krize ali ovo je baš dno dna
Мене ово највише занима. Како с таквом лакоћом и ароганцијом олако одбацују тврдње заиста озбиљних глава у науци, чак и Нобеловаца. Имам неку теорију али ме занима више шта они мисле.
Mislim nije da te ja nešto navodim na religioznost nemoj imati uopšte tu ideju i ne pada mi na pamet da to radim, samo ukazujem na neslaganje
Eto trifors npr, zabavan je, kao lik iz nekog sitkoma koji se bavi teorijama zavere, zabavno je čitati. I melk je zabavan, kao arhetip lika od 42 god bez dinara u džepu koji prodaje neke filozofije u koje ni sam ne veruje, sve je to jako prijemčivo i volim s tim ljudima da se pljujem na forumu, nije mi strano kako s potpuno drugačijih stanovišta pijemo u kafani i svadjamo se, dok ne krene uživo muzika, jer su, pored svih svojih mana, normalni ljudi. Oni mene gledaju kao korporativnu iskompleksiranu glavicu stranačku ali u suštini smo svi ok. Ejdus je samo tužan psihijatrijski slučaj, nije čak ni smešno više
Šta voziš botino?
Melk sad najiskrenije, nisam u stranci i ne vozim ništa lolo, pisao sam ovde skoro kako su mi kola nepotrebna, trenutno. Žena ima 207. Ako padne proširenje porodice, razmišljam u pravcu nekog hjundaija, tuson ili i30.
https://youtu.be/gmW8mdDNIk4
Kad bi Zap bio pesma
Pitam da znam koliko si dobar anesteziolog. U zemlji u kojoj su anesteziolozi vrv najdeficitarnija stvar koja može da postoji, malo je nenormalno da tavoriš u nekom tamo Nišu i da te žena vozi na posao dvestasedmicom. Moraš biti veliki idealista da bi živeo tako nešto.
Pa brt srbija jbg, plata specijaliste je svuda ista, bez obzira dal si kožni il anesteziolog. Imam ponude da radim privatno da malo pojačam budžet ali je nesrazmerno više cimanja nego zarade. A oko idealizma, što s tobom sve mora budu neki IDEALI, jel ti potpuno strana priča da neko odradi poso i ode kući i bude nešto deseto ostatak dana lolk
Hvala ti na iskrenom odgovoru. Cenim to.
Ja generalno ne pamtim tvoje postove ali si ovaj stavio relativno skoro i zapao mi je za oko jer je time resena misterija tvog zatvaranja ociju pred stvarima koje se desavaju a koje ti svesno ignorises.
Mozda si ti ovde glavni zajebant, ja to ne znam - ali racunam da si ozbiljan kada kao lekar pricas o virusu i vakcinama.
Nesto sto je mene nagnalo da krenem u neku diskusiju sa tobom, ako se to tako moze nazvati, jeste to sto su tvoji nastupi bili do te mere samouvereni da bi covek pomislio da si ti licno izumeo vakcinu protiv Covida a ako ne, onda si barem radio na razvoju vakcine u Fajzeru.
Ja bih te mnogo vise cenio da si bio malo (mnogo) skromniji i iskreniji kao vecina tvojih kolega i rekao nesto na primer:
"Ljudi, ovo je vrlo nepredvidiva stvar. Mi pojma nemamo. Radimo sta nam se kaze ali to daje jako lose rezultate. U sustini jedva da bilo sta znamo. Nema pravila i nema sigurnih. Nemamo resenja, trudimo se maksimalno ali dosta ljudi umire.
Jesu ove nove vakcine veoma brzo napravljene ali iz moje perspektive, mislim da je bolja varijanta da probamo sa njima, nego da rizikujemo da opet dosta ljudi umre. Naravno, nema garancije ni za vakcinu i postoje rizici ali barem povecavamo sanse da smanjimo smrtnost. Ova pandemija je promenila nase dosadanje shvatanje virusa i epidemija kakve smo poznavali".
Da si otprilike ovako nastupio, cenio bih to sto si posten i hrabar da kazes istinu, pa makar ti ta istina i ne odgovarala.
Sto se tice kontrole populaciije virusom, pa gde ces vise od toga da si napravio armiju pokornih ljudi koji ce da urade bukvalno sve sto im se kaze - samo da se zaustavi pandemija. Mislim evo pogledaj ovo za trecu dozu, kada je krenulo vakcinisanje nije bilo reci o tome a sada je to vec izvesnost. Kada je u pitanju globalna solidarnost, tu ne bi smelo da se misli na sebe. I eto ti kontrole.
Siguran sam da to i sam mozes da uvidis.
Sto se tice mehanizama odbrane ti si mi jednostavno bio previse vatren, da ne kazem ekstreman u svom pokazivanju netrpeljivosti prema bilo cemu sto nije objavljeno u mejnstrimu a vezano je za pandemiju.
I onda si se izleteo i rekao ono sto si rekao i onda mi je postalo jasno sta je razlog tvog ignorisanja cinjenica druge strane. Sad opet mozda je sve ovo tvoj lazni stav ja to ne znam.
Iz tvojih postova i nastupa na forumu si mi delovao kao vrlo povrsna osoba, koja se ne bavi unutrasnjim ali mi je drago sto to nije slucaj.
Pozdravljam te.
Ni slučajno, za mene su reči puko orudje. Hteo da vidim do koje mere si sirotinjska spika i to je to otpr.
Guglanje fraze “koji doktori su protiv vakcine” vam je kurac od argumenta, čisto da se zabeleži
A isti kurac sečem da se tako dolazi do “eminentnih stručnjaka”, ako već niste spali na nivo “koji naučnici podržavaju moj X stav”, što nije teško zamisliti
Živeće ova tema.
Ma nije problem u tome jebač nego u činjenici da se tim ljudima ne da ni 5 minuta argumentovane on air debate, predstavljanja svojih saznanja ili bar onaj poslednji deo segmenta u dnevniku što spada pod zanimljivosti a la "u Jabukovcu donešeno na svet troglavo tele"
Ako su zaista toliko bezazleni čemu cenzura?
Ako odgovoriš sa: "pa zato što nisu bezazleni mogu da ubiju ljude ivermecteenom" onda nisi sagledao dupli standard u toj izjavi