Prijava

Prodajem antitela i krv svoju(ako preživim)

Cena 1300€ litar

Vakcina, dobrodošla si u život moj
Vakcina, za još godina sto

Jbt ovaj Melk napise dug post u kome nista ne kaze,samo otkrije koliko je poremeceni bolesnik.

Jesi primio treću dozu gradjanine? Šta čekaš, da te zamole? Misli malo i na druge a ne samo na sebe. Ionako to kinesko govno ništa ne radi posao, čuješ šta kažu.

jel si ti protiv vakcine ili protiv mera izolacije?

nisu to dve povezane stvari mozes da budes za jedno/protiv drugog i slicno. cini mi se da ne mozete to da prevalite preko mozga.

cao drugari ja sm nov na sajt nadam se dacemo se lepo druziti

Melke,ja na tebe gledam kao poremecenog sizofrenika kakav i jesi.

Pa ne ozbiljno hotjule. Sta cekas? Zasto kad Fajzer zavrsava posao. Ako ne trajno onda barem na par meseci. Opet je bolje nego biti nezasticen zar ne?

Ne znam u cemu je problem? Nije valjda da si poverovao antivaxerima?

cao drugari ja sm nov na sajt nadam se dacemo se lepo druziti

Cao jesi ovo ti na slici lepasi

"Svako ko primi vakcinu na punktu kod stadiona 4. septembra, dobija kartu za utakmicu protiv Luksemburga i ulazi u igru za vredne nagrade, a Mozzart za svakog vakcinisanog donira 5.000 dinara za lečenje male Vanje Malović".

Normalan čovek, sa nešto malo zdravih vijuga koje su još pod naponom i obavljaju nekakvu funkciju, protumačio bi ovu akciju na sledeći način : "Vidi ovako, para da izlečimo malu Vanju imamo, naravno, ali ne damo. Pošto vakcinama rapidno ističe rok, a njena familija nije dovoljno velika da bismo ih sve potrošili na njih (itd) a već smo vas plašili, ucenjivali, potkupljivali...Potežemo novu kartu, bolesno dete. Kako vas bre nije sramota, 100.000 vas ne može da se skupi i spasi jedan nevini dečiji život. Još vam damo kartu za Srbija - Luksemburg koju ionako niko ne bi kupio, da punite stadion i veselite se za sve pare, iako je preporuka da se ne ide u gužvu ali nema veze. Budite ljudi, lepo vama lepo nama"...

Dakle najniži vid pritiska, što i nije čudno s obzirom na to s koje strane dolazi. Očekivalo bi se da čovek izrazi makar neku vrstu negodovanja na ovakvu bedu, ali ne i mladjani hotulijan. Hotulijanu se živo jebe za resto sveta (ono što ne obuhvata porodicu i prijatelje i deo familije i poznanika), jer je u samoj biti sebični, samoživi komformista koji ne želi da izgubi išta od privilegija koje mu 21. vek garantuje. Preko noći, shvativši da te privilegije - mogu biti oduzete za tili čas i - nije u stanju da ih na bilo koji način brani, h poteže za jedinim preostalim rešenjem - kompromisom.

Kao i kod svakog drugog kompromisa, čovek gleda da prodje što jeftinije i bezbolnije. Zato h prima duplu dozu kinezare, jer je (kažu) radjena na tradicionalni način, kako se ne bi izlagao nepotrebnom riziku da primi u sebe neko od novih, neproverennih čuda (koje svejedno brani i čak donekle zastupa). Čoveku zbog toga svejedno ne smemo zameriti, jer svaki od nabrojanih epiteta koji ga svrstava u puku statistiku i bezličnost karakteristika je velike većine ljudi. h nikada neće poseći za odbranom prava i sloboda, iz prostog razloga jer nije u stanju da odmeri kolika im je vrednost i šta staju. Bilo kakav vid otpora i suprotstavljanja bilo kome ili ma čemu ne dolazi u obzir, jer za takvo šta potrebni su integritet, dostojanstvo i izvesna doza hrabrosti, čime se dotični nažalost ne može pohvaliti. Nalik na svaki drugi automat sa tračkom slobodne volje i svesti, i ovaj poteže za sigurnim putem - pravolinijskom stazom, ugodnom temperaturom, i što bezbolnijim prolaskom kroz polje života gde će, uz malo sreće, bez većih turbulencija i lomova biti u mogućnosti da hranu pretvara u govna. Tome se zapravo nema šta zameriti, no čovek bez naročitih uverenja, inicijative i duha, ne može predstavljati prijatelja ili neprijatelja, čak ni sagovornika. Zato je ignorisanje pomenutog h naročito laka pojava koja ne iziskuje bilo kakav napor, a mišljenje i stav značajni koliko i podatak da je na jutro sedmog septembra 1923. godine, Maksim Gorki za doručak pojeo jedno kuvano jaje i dvopek sa malo pekmeza od šljiva.

mnogo seres brate...

nije da se ne slazem sa ponekom cinjenicom koju izbuncas ovde, ali ti onda to ispovezes sa nekim glupostima, onda krenes da pricas neku pricu koja je objektivno dosadna, i na kraju svaki post ima istu informacijju koju samo vrtis u krug i pises li pises.

bog da zali tvoju tastaturu.

Celt zbog čega si se vakcinisao - da bi bio bezbedan, ili kako bi neometano mogao da putuješ kući?

Čuj glupost - kakve veze imaju mocart kladionica, fudbalski savez, vakcinacija i mala Vanja jedno sa drugim? Mocart i fs. pod 1 ne bi smeli da dolaze u vezu jedni sa drugima, a kamoli nešto da organizuju zajedno. FSS i vakcina takodje, time bi trebalo da se bavi zdravstvo. Mocart, očigledno, ima novac da spasi jedan život, mogli bi to da učine koliko danas, ali im se živo jebe. Ali im je stalo do toga da se ljudi imunizuju i zaštite :)

Tebi treba mentalna ustanova.

Jebeš mi sve ako ovaj htul nije onaj Stojan što su ga zajebavali preko telefona.

ima par razloga. prvi je da smanjim verovatnocu da ako dobijem koronavirus prehladu u narednom periodu da budem bolestan nedelju dve, nego da bude krace i lakse (racunam da necu da umrem od toga kako god). drugi je da smanjim verovatnocu da uopste budem pozitivan na koronavirus nakon prehlade u ovom periodu.
treci je da sve ovo smanji verovatnocu da kad odem u srbiju prenesem na roditelje tu moju prehladu, koju mozda i ne primecujem, jer sam poprilicno ok sa zdravljem. uz njihovu vakcinaciju racunam da smo dovoljno zasticeni da mogu da izadjem i da se zagrlim sa nekim starim prijateljem i da se ne razmisljam sad hocu li zaraziti roditelje.
cetvrti razlog je sto kapiram da ako vec nemamo ni jedno drugo resenje, a postoji resenje, kakvo god da je, da pomognem drustvu da zastiti matore, kako bi deca moja mogla normalno da zive bez ikakvih restrikcija (sto i zive, svajcarska je razumna), i da se nadam da ce neko mozda u buducnosti da uradi to za mene ako bude trebalo. to mogu i na neki mali sopstveni rizik da uradim jer nisam picka nego zdrav i prav 30+ godisnjak.

u principu neko rekao bih razumno razmisljanje.

kao bonus sam dobio na tacni sve ovo za sta drkaju sad ove sto se plase od jebene vakcine protiv gripa... aj deca, nebitno, nema nikakve potrebe jebavati ih dokle god matori vakcinisani, al kad vidim nekog 30, 40+ ima porodicu, stare roditelje i plasi se jebene igle. pa drkao bi ga do besvesti.

Jebeš mi sve ako ovaj htul nije onaj Stojan što su ga zajebavali preko telefona.

Ima smisla kao i sve sto si do sad govorio.

Fin referat, doduše neuverljiv. Znao si i sam da ti neće biti ništa ako kojim slučajem zakačiš virus, jer si mlad, zdrav pastuv u najboljim godinama koji može volu rep da iščupa. Primio si je kako ne bi morao da se cimaš na granicama i po javnim mestima uopšte, i kako bi na miru mogao da dodješ kući za Uskrs. Ubedjivati sebe u to da si gledao da se zaštitiš nema smisla (da zaštitiš roditelje i stare ne sumnjam). No

- ispostavilo se da i vakcinisan možeš i da se razboliš i da preneseš virus na druge. Dakle lagali su, što nije neobično jer ostavili su sebi dovoljno prostora tvrdnjom da "niko ne zna kako bi virus mogao da se ponaša". Takodje, kao zdrav i prav misleći čovek shvataš da nije fer da putuješ bez testova i karantina i odlaziš u šoping molove i druga javna mesta, jer predstavljaš rizik jednako kao i nevakcinisani. Ovih privilegija se medjutim ne odričeš, jer si ih platio.

- zašto se nisi vakcinisao ruskom ili kineskom? Ako je Švajcarska prestonica slobode i demokratije - zašto ti je pravo na izbor sasečeno u korenu? Ako te vakcine ne valjaju - zašto ih uopšte imamo na tržištu, kad ničemu ne služe?

- zanima me voje mišljenje u vezi ovoga - pošto smo utvrdili da vakcinisani takodje predstavljaju opasnost, šta misliš, da li će im u jednom trenutku biti obustavljena mogućnost putovanja i neke druge pogodnosti?