pcele sjebavaju opasno pesticidi, a u poslednje vreme i pcelari ih zaprasuju kojim god hemijama stignu od parazita i cega god, sto na duze nije dobro za pcele
Treba imati u vidu da se i pčele uzgajaju na veštački način, nisu to prirodne zajednice raštrkane svuda.
Kada se priča o crknutim pčelama misli se na uzgajane pčele, a one se obično greškom puštaju u reonima koji su zagađeni i zato dolazi do pizdarija.
Dešavaju se i masovni pomori ptica kada se seme tretira sredstvima protiv glodara i takvo poseje.
Šta je tu seljak kriv. On ode kupi seme, sluša savet stručnjaka.
Struka kaže tako radi i to ti je to.
Nije tako jednostavno Caro. Ne možeš bez pčela bukvalno, čitavi ekosistemi se raspadaju i izumiru. Sreća pa su malo razumnije zemlje počele da vode računa i da ih štite.U pravu je Celt, sjebavamo ih na 1000 načina. Moji su nekada imali preko 70 košnica ali nisam zavirio ni u jednu ima već 15 godina. Kumela (br2) mi je objašnjavao šta sve ljudi rade da bi dobili više meda i na šta sve to liči. Užas jedan šta radimo, užas čak i za naše standarde.
Ej Melk,
ne možeš imati pčelinjak pored 18ha zsada jabuke da ga jebeš. Moraš da paziš gde ih gajiš. Jednostavno ne možeš da ih imaš kući pored komše koji roka herbicide i pesticide nemilice.
Pčelarstvo traži da tražiš lokacije gde ima smisla da se napasaju.
A oprašivanje vrše i drugi insekti tako da jebiga, za sada rađa i dalje. Videćemo koliko smo u stanju da spržimo sve, tendencija je takva.
Врабац покућар, или домаћи врабац или врабац је припадник породице врабаца. Насељава већину простора Европе и Азије. Данас је то најраспрострањенија птица на планети. Човек их је намерно или ненамерно увео у потсахарску Африку, у већи део обе Америке, на Нови Зеланд и у Аустралију.
obicno ignorisem melkora, al ovo je dobro pitanje. sto je najgore, sad pokusavam da se setim i vrabaca na nekoj gomili gde bi bili upadljivi se secam kad sam bio dete, a to nije bilo skoro.
manje ih ima.
verovatno ih ima i dalje jebi ga, samo ih ne primecujem ko pre, ali cini se da je manje.
House Sparrow populations have declined by nearly 71% since 1977. Although the reasons for the decline of House Sparrows in farmland habitats are well-understood, we still need to find out more about what has been happening to them in urban and suburban habitats.
Naučnici smatraju da bi uzrok mogla biti konkurencija drugih vrsta, pa čak i dejstvo nekih elektromagnetnih i radio talasa
Za razliku od ranijih godina kad su vrapci bili gospodari naših parkova, umesto njih to su postale svrake i vrane kojih svake godine ima sve više. A one su „eksperti” da love vrapce naročito kad izleću iz gnezda, da jedu njihova jaja, tako da su im znatno pogoršane šanse za preživljavanje – objašnjava Vasić.
Prženje radio-talasima, teorija zavere.
5G
Inače čuo sam priče po NS da u nekim momentima tokom pandemije na mestima gde se inače golubovi tj ptice pokenjavaju su ljudi viđali crvena govna od ptica, na ulazima zgrada i sl.
Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.
Bez pčela izumireš za manje od 4 godine, a 90% svetske populacije pčela smo, zvanično, već pobili.
pcele sjebavaju opasno pesticidi, a u poslednje vreme i pcelari ih zaprasuju kojim god hemijama stignu od parazita i cega god, sto na duze nije dobro za pcele
pčele
kao deca smo se igrali
Nije suštinski tako, postoje raznorazne metode oprašivanja u veštačkim uslovima naravno.
A pošto jedemo veštačku hranu onda to ni nije neki problem.
Postoje i drugi oprašivači osim pčela, sada gaje neke ose koje se kote ko mutave itd...
I smrdljivi martin može da bude oprašivač, ako ga usere pošto ga cvet baš i ne zanima.
Treba imati u vidu da se i pčele uzgajaju na veštački način, nisu to prirodne zajednice raštrkane svuda.
Kada se priča o crknutim pčelama misli se na uzgajane pčele, a one se obično greškom puštaju u reonima koji su zagađeni i zato dolazi do pizdarija.
Dešavaju se i masovni pomori ptica kada se seme tretira sredstvima protiv glodara i takvo poseje.
Šta je tu seljak kriv. On ode kupi seme, sluša savet stručnjaka.
Struka kaže tako radi i to ti je to.
Isto kao i u medicini.
Nije tako jednostavno Caro. Ne možeš bez pčela bukvalno, čitavi ekosistemi se raspadaju i izumiru. Sreća pa su malo razumnije zemlje počele da vode računa i da ih štite.U pravu je Celt, sjebavamo ih na 1000 načina. Moji su nekada imali preko 70 košnica ali nisam zavirio ni u jednu ima već 15 godina. Kumela (br2) mi je objašnjavao šta sve ljudi rade da bi dobili više meda i na šta sve to liči. Užas jedan šta radimo, užas čak i za naše standarde.
Ej Melk,
ne možeš imati pčelinjak pored 18ha zsada jabuke da ga jebeš. Moraš da paziš gde ih gajiš. Jednostavno ne možeš da ih imaš kući pored komše koji roka herbicide i pesticide nemilice.
Pčelarstvo traži da tražiš lokacije gde ima smisla da se napasaju.
A oprašivanje vrše i drugi insekti tako da jebiga, za sada rađa i dalje. Videćemo koliko smo u stanju da spržimo sve, tendencija je takva.
Jasno. Istina, oprašuju i drugi insekti, no pobismo nemilice i njih. Nešto moram da te pitam - kad si video vrapca poslednji put?
Kada je neko od vas zadnji put video vrapca?
Jel me jebeš :D
Evo ti iz vikipedije
Ima vrabaca pun kurac nego su sitni pa ih ne primetimo od debelih golubova :D
Samo siđeš ispred zgrade, prozora od komše koji trese stoljnjak kroz prozor i videćeš dole malo rajstvo ptica :D
obicno ignorisem melkora, al ovo je dobro pitanje. sto je najgore, sad pokusavam da se setim i vrabaca na nekoj gomili gde bi bili upadljivi se secam kad sam bio dete, a to nije bilo skoro.
manje ih ima.
verovatno ih ima i dalje jebi ga, samo ih ne primecujem ko pre, ali cini se da je manje.
golubova ima pun kurac po gradovima, vrabaca ne toliko vise.
Ne znam gde si iskopao tu glupavu vikipediju :) Ne stvarno priseti se - kada si poslednji put video vrapca? Aj da ti bacim jedan tekst od pre 12 godina, od tada se situacija znatno pogoršala po njih, pošto su, ne samo kod nas već u čitavom svetu, maltene pred istrebljenjem. http://www.sloboda-za-zivotinje.org/patnja-zivotinja/ekologija/564-zasto-izumiru-vrapci.html
bogtepita mozda se namnozli bili pocetkom proslog veka vise nego sto treba :)
al, skoro sam siguran da ih ima sad manje, kako god.
1 golub 10 vrabaca
isti efekat kao na protestima protiv sns-a kada masa izađe u debelim zimskim jaknama da bi izgledalo da ih bude više.
Ovo sa vrabcima nikada nije bila pojava, ne ponašaju se kao golubovi da su u mega skupovima. Ko je ikada video tu scenu?
ja. nisi valjda toliko mladji da nikad nidi video 20 vrapca koji se naredjaju npr na ogradi?
Za razliku od ranijih godina kad su vrapci bili gospodari naših parkova, umesto njih to su postale svrake i vrane kojih svake godine ima sve više. A one su „eksperti” da love vrapce naročito kad izleću iz gnezda, da jedu njihova jaja, tako da su im znatno pogoršane šanse za preživljavanje – objašnjava Vasić.
Prženje radio-talasima, teorija zavere.
5G
Inače čuo sam priče po NS da u nekim momentima tokom pandemije na mestima gde se inače golubovi tj ptice pokenjavaju su ljudi viđali crvena govna od ptica, na ulazima zgrada i sl.