Vaccina

  1. a jeboga sta kacis, opet si progutao mamac ko ono sa jednim ostecenim od vacine, to su neki ludaci koji prljaju na sve strane i bacaju smece pa nece prihvate da prave stetu...ludaci avaxi

  2. i to sti si okacio je ozbiljan fejl, uzmimo da ta manjina retarda porice jede govna itd a kakvu oni realnu moc imaju... sa druge strane uzmi ko pravi realnu stetu. Ista prica kao sa mikroplastikom, savetuje se na svest da se placaju kese, da se koristi papir ambalaza al niko nije reko koka koli da batali plastiku npr banalan primer

  3. U ovoj prvoj studiji upravo NIJE DOKAZANO da je to razlog, (drugi članak još nisam ni je pročitao). Dakle nije fora u tome da oni negiraju globalno zagrijavanje da bi se osjećali ljepše u svojoj koži s obzirom na to da mnogo zagađuju. To je bila početna hipoteza, ali to NIJE DOKAZANO.

    Ali dokazano je to, da pojedini ljudi tvrdoglavo negiraju klimatske promjene jer je to dio njihovog generalnog političkog identiteta. Što mislim da je i kod tebe slučaj. Znači generalna sumnjičavost prema nauci, vakcinama, i svim onim stvarima koje recimo da kažem neki liberali guraju. U suštini, kad jednom uđeš u Nestorov đir, u paketu dolazi i antivakserstvo i poricanje klimatskih promjena, i još štošta.

  4. Tu se slažem s tobom da je odgovornost prije svega na velikim kompanijama i vladama.
    I meni ide na kurac to nabijanje krivice, tipa, ti si bad guy ako letiš avionom, ili šta ja znam, šta već, radiš bilo koju drugu normalnu stvar. To mi se ne sviđa.
    Mislim da uticaj ponašanja idividua je mali, ali zato treba pritisnuti industriju i ove velike zagađivače.

  5. lol dobro da si bacio linkove koje nisi procitao :)

    Ne poricem ja klimatske promene, nego nacin na koji do njih dolazi...kao sto rekoh postoje ciklusi koji su neminovni nevezano za uticaj mejmuna.

    A ne znam gde je problem sa nestorom, covek je naucnik, doktor, struka. Gde je sad tu problem osim sto remeti mir mejnstreamera koji ne zele da im se rusi snesko. Jopet takvih ko nestor imas malu milijardu gde god zagrebes, sto kod nas sto napolju.

  6. Ne poricem ja klimatske promene, nego nacin na koji do njih dolazi...kao sto rekoh postoje ciklusi koji su neminovni nevezano za uticaj mejmuna.

    Ciklusi svakako postoje. Oni su duži, veći, dugotrajniji, itd... Međutim postojanje ciklusa ne znači da ne može nešto da se desi što nije dio tih ciklusa. Prosto neki novi faktor koji ranije nije postojao, u ovom slučaju industrijska civilizacija. Znači to po definiciji mora imati nekog efekta, jer ubacuje u sistem neke nove promjenjljive koje ranije uopšte nisu postojale.

    Po trenutnim saznanjima, najznačajniji efekat te industrije je povećanje koncentracije CO2 u atmosferi, a za njega se zna da reflektuje toplotne zrake nazad ka zemlji, otežava hlađenje. To je otprilike sva mudrost, zaista nema tu više ništa da se doda.

    Evo koliko je konkretno povećana koncentracija CO2, od početka industrijske revolucije:

    The current global average concentration of carbon dioxide (CO2) in the atmosphere is 421 ppm (0.04%) as of May 2022.2 This is an increase of 50% since the start of the Industrial Revolution, up from 280 ppm during the 10,000 years prior to the mid-18th century.324 The increase is due to human activity.5

    Znači do 1750. otprilike se držalo na 280 ppm (parts per million), a uspijeli smo dosad da nabijemo na 421 ppm. To ti je sva priča.

  7. Znači generalna sumnjičavost prema nauci, vakcinama, i svim onim stvarima koje recimo da kažem neki liberali guraju. U suštini, kad jednom uđeš u Nestorov đir, u paketu dolazi i antivakserstvo i poricanje klimatskih promjena, i još štošta.

    ovde ozbiljno fejlujes u poimanju nauke jer glavnu struju uzimas kao jedinu merodavnu a ne bavis se time koji su motivi, odnosno uzimas zdravo za gotovo da iza svega primarno stoji dobra namera a ne u najvecoj meri profit, odnosno kombinacija jedog i drugog uticaja.

  8. Ajd ovako ćemo. Za vakcine razumijem da je profit jako bitan faktor. Jebi ga, da se ne lažemo, Moderna, Fajzer i ekipa zaradili su dosta od toga.

    Ali za priču o klimatskim promjenama ne vidim ama baš ni jednog načina zašto bi to bilo motivisano profitom. Čak naprotiv, industriji bi više odgovaralo da nema nikakvih regulacija i da mogu da zagađuju do mile volje.

    Znači priča o globalnom zagrijavanju upravo ne odgovara zagađivačima, naftašima, i sl. Njima upravo mnogo više odgovara poricanje.

  9. Jovo, po toj logci co2 emisije uticaj bi bio manje vise isti na svaku sledecu godinu, dakle postojala bi neka konstanta...a to je evidentno da nije slucaj. NIje svaka sledeca godina najtoplija, a kao sto si video ranije imao si pauzu od 50 dina izmedju oscilacije ekstremno toplih leta.

    Dodatno u tom smislu ne moze da se dokaze efekat jer si imao do skora najtoplije jebeno leto iz 1848. godine dok je kina bila u kurcu a u srbiji se nisu motali kablovi nemoj me jebati

    jos pri tome najvaljuju hladnije periode u perspektivi nemoj jebat

  10. Ali za priču o klimatskim promjenama ne vidim ama baš ni jednog načina zašto bi to bilo motivisano profitom. Čak naprotiv, industriji bi više odgovaralo da nema nikakvih regulacija i da mogu da zagađuju do mile volje.

    ovo je prica za sebe, evo imas taj primer sa plastikom

    istovremeno imas i primer sa litijumom u srbiji koji je deo zelene agende i smanjenja emsije co2, zarad toga da njemacki gradovi budu lepsi da vozila budu koliko toliko konkurentna kineskim u ceni.

    eto ti primer zelene agende na jasnom primeru nemos bolje nadjes

  11. Jebi ga ti izvlačiš neke podatke a negiraš opšti trend. Ne vidiš šumu od drveća.
    BTW, često i jeste svaka sledeća godina najtoplija. Nije uvijek, ali često jeste slučaj. Bez klimatskih promijena bi bilo statistički skoro nemoguće da u jednoj deceniji 3 ili 4 godine obore rekord kao NAJTOPLIJA GODINA IKAD otkad postoje mjerenja.

    Pogledaj ovo:
    https://www.ncei.noaa.gov/monitoring-content/sotc/global/2023/dec/global-land-ocean-anomalies-202301-202312.png

    i ovo

    Deset najtoplijih godina ikad otkad postoje mjerenja:
    Rank Godina Odstupanje od višegodišnjeg prosjeka
    1 2023. - 1.18
    2 2016. - 1.03
    3 2020 . - 1.01
    4 2019. - 0.98
    5 2017. - 0.95
    6 2015. - 0.92
    7 2022 . - 0.91
    8 (tied) 2018. - 0.86
    8 (tied) 2021. - 0.86
    10 2014. - 0.77

    A posmatrani period je 1850–2023

    ružno mi se kopiralo... uglavnom ovdje ti je to https://www.ncei.noaa.gov/access/monitoring/monthly-report/global/202313

  12. istovremeno imas i primer sa litijumom u srbiji koji je deo zelene agende i smanjenja emsije co2, zarad toga da njemacki gradovi budu lepsi da vozila budu koliko toliko konkurentna kineskim u ceni.

    Dobro, to jeste, ali to nema veze sa globalnim zagrijavanjem. Više ima veze sa tim kako Zapad beskrupulozno tjera prljave stvari što dalje od sebe.

  13. To sto su visoke temp ne znaci da su u korelaciji sa emsijom co2 o tome ti sve vreme i pricam jeboga ti, veca su sranja pravile fabrike pre 50-100 dina nego danas gde postoji realna svest, inspekcije, filteri i ostala sranja...dosli smo do toga da krave prave problem

    nemos time da se vodis slepo

  14. BTW kad je taj Litijum u pitanju ja jebeno ne znam da li je Zapad za ili protiv toga.
    Logično mi je da budu za jer imaju od toga direktan benefit, konkretno Njemačka.

    A istovremeno televizije koje ti smatraš Soroševskim, podržavaju proteste. Ajd sad ti budi pametan.

  15. Možda fabrike jesu više zagađivale ranije, ali emisije CO2 imaju kumulativni efekat. Sve i da sad zatvoriš fabrike, ovo što je dosad emitovano ostalo bi neko (duže) vrijeme u atmosferi.

    Zato su sad više temperature, jer se toga dosta akumiliralo već, i zato se sad nastoji da se te dodatne emisije smanje.

  16. naravno da zapad jeste za litijum, kao kad bi srb trebala eksploatise litijum u recimo ekstreman primer zagrebu, ko nenormalan bi bio protiv tako necega posebno ako uzimas maslac i placas 5% fiktivno

    dal si nekad primetio da su ti sorosevski mediji protiv solca ili hila, bolje posmatraj iz te perspektive.

    U ovom slucaju odgovara sto je protiv vucele, i to se koristi kao pritisak na mejmuna jer ako nece on ima tu neki djilas koji ce to izvede.

  17. https://www.noaa.gov/sites/default/files/2022-06/IMAGE-Atmospheric-CO2-data-Mauna-Loa-Observatory-060322-NOAA.png

    upravo ono sto sam ti reko

    Jovo, po toj logci co2 emisije uticaj bi bio manje vise isti na svaku sledecu godinu, dakle postojala bi neka konstanta...a to je evidentno da nije slucaj. NIje svaka sledeca godina najtoplija, a kao sto si video ranije imao si pauzu od 50 dina izmedju oscilacije ekstremno toplih leta.

    sto nije slucaj

  18. Ovo što se tiče analize soroševskih medija slažem se s tobom. Jedino nisam siguran tipa to za Đilasa, sve ostalo si korektno analizirao.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.