Vaccina

1. po tebi, deca su bolesnija danas nego pre vakcina?

drugačije su bolesna, što od vacina što od posledica modernog ćivota i ubeđenja

2. https://en.wikipedia.org/wiki/Autism-spectrum_quotient

Minimalno 26 za sumnju na autizam. Obično autistični imaju 32 i više.
    Ja imao 21 ili 22 kad sam radio.

3. Jovore znas sta bi bilo lepo, recimo kad bi ovi tvoji sto su izbacili koliko su ljudi spasili vacinama da daju neku uporednu statistiku koliko su ljudi saranili ili trajno sjebali, al neku obj varijantu

4. pa svaka je uporedna jbg, i na racun vakcina je. al onda nije "ObJ"

cara je na spektru. obj.

5. Pa to možeš i sam skontat, ili bar procijeniti.
    Ajde nađi od 1974. do danas, koliko ima, kod mlađe populacije nekih bolesti (i to smrtonosnih) više nego u periodu prije toga?
    Ja iskreno teško da mogu naći da je bilo koja takva bolest uzela maha.
    Nemoj računat razne tumorčine što ljudi dobijaju u kasnijoj dobi... toga ima više, ali toga ima i zbog zagađenja, i zbog pušenja, a ponajviše zbog produženog životnog doba. Ranije bi ljudi umrli od tuberkuloze, ili nečeg sličnog prije nego što bi omatorili dovoljno da dobiju rak.

Tako da ja iskreno ne vidim, ni jednu bolest koja je mogla odnijeti tipa 154 miliona života, pogotovo kod mlađih.

A ti procijeni sam za sebe, ima li negdje nekog tako pomora?

6. kakve gluposti vi pricate. Jel vode ti vaši dušebrižnici spasitelji neku statistiku direktno prouzrokovane štete i zašto ne? Ne da se nisu vacinisali nego zato sto su se vacinisali

7. vode, naravno, to je ono sto ide uz "nezeljene efekte" sa procentima tih efekata. vrlo mali procenat. pogotovo za vakcine o kojima pricamo, aj da ne idemo sad u kovid i ostala sranja

8. vode samo na papiru sa određenim rokom prijave (čini mi se do dve nedelje)
    Neozbiljno poprilično reklo bi se, bez sagledavanja dugoročnih efekata.

Pošteno?

9. e doktore znato nešto mi je dete retardirano od kada ste mu ubrizgali mmr tiomersal koktel
    -doktor: da da, tripujete vi to (tapše po ramenu) to se obično javlja kada dete napuni godinu dana, vidimo se za sledeću vacinaciju

10. a tebi caro brate... ne rade ti svi o glavi. svet uglavnom boli patka za tebe. vrlo mali broj stvari, mnogo manje nego sto mislis oce da ti naudi iz koristi. ima ih doduse. ali ima i onih koji hoce i da ti pomognu - isto iz licne koristi btw.
    ima i altuizma, ima i zlobe, al to ne postoji kao sistematska stvar.

ide sa godinama i nepoverenje - pogotovo ako si iskustva pravio u zemlji kao sto je srbija, u kojoj despoti vladaju a ne drustvo - ali ako celog zivota ne verujes nikome osim sebi, i mislis da sve sto ti saznas da je istina, u jednom trenutku ces da prsnes, da se zareligiozis do daske, a ni to ne valja bas sve da prepustis "sudbini" tj da odustanes od bilo kakve misli i promene.

11. probaj da nadjes neku sredinu

12. al to ne postoji kao sistematska stvar.

Sistemska stvar je interes i korist, a pojedinac je za sistem potrošna roba. Kako u srb tako i tamo kod tebe, stim što ti možeš na malo bolje letovanje i ne moraš da voziš fiat doblo lol već radije pazariš usisvača pa ti svet nekako lep i govna lepše mirišu.

Ista nebuloza

13. zemlji kao sto je srbija, u kojoj despoti vladaju a ne drustvo

vladaju despoti po globalistickom modelu upravljanja kao namesnici sa implementacijom globalistickih inputa.

Koja je to država u kojoj vlada društvo imala mogućnost da se izbori sa korona agendom, klimatskom i onom lgbt i zašto nije? i gde je tu društveno upravljanje?

Samo malo lepši kavez ista ideologija

14. da, svodi se na isto, ali ima i razlika: zivim u zemlji u kojoj vlada drustvo, sa ciljem da tom drustvu, vecini, bude bolje. samim tim imam luksuz da kad procitam nesto tipa "institucija preporucuje" (sad idem dalje od vakcina) pogledam to i kazem, "aj, mozda i ne razumem sve to do najsitnijeg detalja, al verujem da je na kraju u mom interesu, ili u najgorem slucaju sa najboljim namerama", sto ti cini se nemas.
    i onda ides u drugu krajnost. sto, da rascistim... razumem te.

15. a ovo drugo... svi smo mi potrosna roba prijatelju, niko nece da zivi doveka. poenta je sta uradis dok se ne potrosis, ne samo da postojis.

16. pa da, uljuljkan si u sistem pa sve sto ti ponude ti verujes jer ti frizider pun. Zato ti kažem samo lepši kavez. Sig je veći stepen upravljanja drustva itekako kod vas ali nije primaran u odnosu na globalne uticaje medj kojima je bila i korona agenda

a nije ni srb najgore mesto na svetu kako predstavljas, i mi smo čini mi se među 10-15% najelitnijeg dela sveta prema nekim statistikama, pa ni ne tuku nas na ulici ko po njemackama i francuskama, engleskama itd. Al nije mi to sad neka uteha boli me rac

17. štobse ono reklo i miševi su najbolje hranjeni u laboratorijama lol

18. "nezeljene efekte" sa procentima tih efekata. vrlo mali procenat

Ako ćemo pravo, vrlo mali broj ljudi zaista nastrada od posledica javašluka u kom živimo, pada helikoptera, nadstrešnice, lekarskog nemara ili nestručnosti itd. Ono, jako mala šansa da ti mlađani Mitrović, Babić ili jedan od kumića žvalavog pogazi dete na pešačkom. I kriminal da te izmaltretira krajnje male šanse, nula koma nešto %

19. Trebalo mi je par godina da skontam kako je Celt zapravo niška verzija Jovora brata.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.