Prijava

ma svejedno, nema niko tamo nikakav kurac da potpisuje to je samo za debilski narod ocigledno, da jedni kukaju ovamo a drugi onamo.

recimo da je je dobio listu sa temama za razgovor gde je tentativno (sta je srpska rec?) ponudjeno:
scenario 1: obostrano priznanje. stav USA je da... blablabla...
scenario 2: podela
itd...

i to nista od toga nije obavezujuce, nego je stav americke vlade, i to vazi do narednih izbora, ako uopste i vazi, u obecanja verujes bezuslovno ako si debil kao nacija.

ostali je rijaliti najobicniji i ide mi na kurac sve to

uvek u istoriji kada je dzvedza znacila nesto, srpski narod je bio u zestokom kurcu... periodi progresa su se poklapali sa periodima dominacije avangarde

Mali:

On je rekao da su razgovori izuzetno teški i naporni jer svi vrše pritisak na Srbiju.

jadni oni, inace u medjunarodnoj politici sve funkcionise tako sto se svi volimo medjusobno, bratski odnosi, hipi gej cvetici, osim sto tako poneki zli imerijator uzme pa nam trazi nesto iz cistih sopstvenih interesa sram ga bilo.

mrs u picku materinu, iznervirao sam se

koje jebanje u mozak, neverujem

Ne znaam kelte ne isključujem mogućnost da je patka ali meni sve miriše da je ovo bio razlog zašto ga zapad drži tu gde jeste i da je konačno došlo na naplatu
Moguće da grešim ofc i da se ništa značajno neće desiti

Zapad mu je bukvalno sve dozvolio upravo zbog ovog. Isterali su mu svaki adut iz ruke, moze da menja ustav na prvu, ne mora nikome da se pravda. Tacno gledam, alo majstore, napravismo severnu koreju u srcu Evrope, nemoj da se igras. Ne bio mu u kozi, bukvalno.

Ne očekujem naravno da će se samo vratiti i toeto priznanje ali zato očukujem namešten referendum posle koga može da bude svašta
Naravno u slučaju opet da nije samo patka i zamajavanje naroda ko što kažeš

Baš sam onaj dan bio nekih 15 km od "granice" sa Kosovom, brate mislim da našem narodu koji tamo živi bukvalno najmanje trebaju tenzije... O količini saradnje između njih i Albanaca da ne govorim. Njima zaštita od Albanaca tamo uopšte nije potrebna, čak bi i svako dobronamerno mešanje bilo kontraproduktivno. Strasti se polako smiruju, i treba ići u tom pravcu. Priznanje Kosova bi bilo samo priznavanje realnosti, ali nije ovaj narod još uvek za to spreman

ma kakvo priznanje, ne zamajavajte se uopste sa tim, kosovo priznato gde treba da bude priznato, boli ih kurac za srpski stav, nedefinisano stanje odgovara trenutno svima ukljucuci u to i kosovske politicare.
to je samo patka za narod ko sto si reko.

BRACO AKO PRIZNA KOSOVO AJDE DA TVITUJEMO NAJLJUCE DO SAD

ono, pogledaj iz perspektive amerikanaca. jel treba da pitas nekog u beogradu sta ces da radis na kosovu? ne. dalje je samo estetika i zajebavanje.
da sam neki oligarh i sad ocu neke mutne radnje da radim tu, cak mi i vise odgovara neko nedefinisano stanje gde par njih podmitis i radi sta ti volja.

DRZAVA NESTO DURADI

ja mislim da ovo nije predstava za narod jer ipak uključuje neke pregovore, na stranom terenu u kome učestvuju tri strane, od kojih se dve oko nečeg spore, a treća je najveća svjetska sila. E pa da su sad svi oni neki cirkuzanti, teško je povjerovati.

Ne kažem da će se danas nešto definitivno riješiti niti da bilo ko ima ovlaštenja da danas donese takvu vrstu odluke, ali ovo što se danas dešava može odrediti dalji tok događaja oko Kosova, smjer u kom će se stvari kretati.

ako su organizovali amerikanci, onda je (mozda) pokusaj za nesto u vezi njihovih izbora, da se izdejstvuje vest kako je tramp resio kosovsko pitanje, i tako dobije neki promil glasova.
toliko ce i energije da se ulozi u to sa njihove strane (malo), toliko ce i da bude reseno, na recima i obecanjima. do izbora.
posle se jebite tamo, bole me kurac americki.

Vučić svakako neće priznati Kosovo, jedino ako sam narod na referendumu ne izglasa drugačije, a on je neko ko poštuje izbornu volju građana i to je to. Ja znam da bi posle flaše vinjaka svako otišao u rat, ali treba misliti malo vizionarski, dugoročno, da li bi nam novo sranje donelo nešto dobro, ne bih rekao

možda i to bude... ko zna, vidjećemo
ali činjenica je da se sve češće spominje to pitanje pregovora
vjerovanto ima onih kojima odgovara status kvo, ali se možda nekom zbog nečeg i žuri

I mislim da nijedna sila opet nema apsolutnu moć da nešto presiječe kako ona hoće i da svi tako rade... i u Dejtonu su se vodili ozbiljni pregovori... a i ratovi neki se ne bi dešavali da mogu svima sve verbalno da narede...

Naravno ovi konkretno pregovori su daleko manje značajni od Dejtona, ali opet ni Kosovo nije baš totalno periferna tačka u toj nekoj spoljnopolitičkoj agendi, ako uzmeš samo koliko se oko nje trošilo energije kroz tolike godine, realno disproporcionalno samoj veličini i broju stanovnika samog Kosova.

Onaj ko dođe posle Vučića bukvalno prvi uslov da dobije vlast će mu biti priznavanje Kosova, to je jasno k'o dan. Ali Vučić ima skil da to večito izbegava i da se izvuče iz svake ucene, tako da dok je on na vlasti, Kosovo neće biti priznato. Ali će se za svo to vreme izgrađivati kao nezavisna država, i to je takođe jasno

Uticaj bilo kakvog kosovskog "rešenja" na američke izbore biće smešan.

Albanski lobisti, finansirani od strane najjače planetarne mafije, jednostavno su uspešniji.

I to će biti prevaga.

Naše je da se nadamo za 10ak god nekoj labavoj federaciji sa RS, CG, koja je na krilima ovog kratkotrajnog nacionalnog jedinstva.

Hahah, Tramp da reši kosovsko pitanje, daj nemoj me zajebavati... Ne može ni američke probleme da reši

prvo, nije niko debil da ne zna da je to pitanje sto mora da se resava kroz parlamente

https://www.danas.rs/politika/vlada-srbije-usvojila-deklaraciju-podrske-aleksandru-vucicu/

U principu ne mora haha. Rekla vlada koja nije formirana, nego je u ostavci, iako joj je mandat prosao pre godinu dana, i nije bitnija od nas da se skupimo s vukajlije. Jebiga, kakav narod takva demokratija.

Kako ja to vidim. Sutra ce se nesto potpisati. Neki sporazum koji ce biti jasno da nam nije nesto po volji, ali jebiga. Vucic ce obrnuti pricu i pricati kako JEBEMTI SUNCE POTURISE NAM DA PRIZNAMO KOSOVO JEDVA SE ODBRANISMO DA NE PRIZNAMO ZNAS KOLKO NAM TESKO BILO. A u stvari je i trebao samo sporazum taj sto je i potpisan.

Kao calu da trazis pare za grad, i hoces hiljadu kinti, al mu trazis tri hiljade, i on krene da dreci sta ce ti tri hiljade sve ti jebem meni sedam dana puca grbaca za te pare, evo ti hiljadu. I ti kao tuyan, a u stvari si dobio sta si hteo.

Slazem se sa celtom, stvarno nije neka neophodnost da srbija prizna kosovo, lol sta to menja. To sam i ja odavno pricao, kao da smuvas najjacu picku, a neki random degenko ne veruje. U sto ti puca kurac da l on veruje, tebi je bitno da jebes.

A ako bi doslo do priznanja kosova, moralo bi da ide preko referenduma, a tad bi postavio stvari kao nek narod odluci, da ne odlucuje on, i cak bi bio kao na strani da nije za priznanje, al bi narod odlucio da priznamo kosovo, i onda bi on vikao eto, ja sam bio da se i dalje borimo za kosovo, narod je gledao u buducnost, evo tri iljade za gospodju i dva kilometra za gadzin han.

A ovo potpisuje sutra jer mora, idu americki izbori, jebiga druze, obecao si. Pritom, dosli ste u belu kucu, nema leba da kazete necete, kad uzmes od zelenasa pare, ili das kamatu ili ode koleno jebiga. Ne vidim opciju da ne potpisu nista sutra. Ova deklaracija je upravo da bi vucic mogao da potpise (nijedan sporazum u vezi kosova, cak ni briselski sporazum nije on potpisivao, uglavnom mucni djuric).