America got President

1. nemas razumevanja uopste koliko posledica svaka odluka kojoj se povinuju milioni ljudi nosi. sistem mora da bude nesavrsen, ali dokle god se oni koji su pod njim (u vecini) slazu da su ok sa tim, je odlican.
    za ameriku: kakav je da je, od njih je napravio silu najjacu u istoriji. dakle bolji je od toga sto si ti smislio.

- upitno je koliko se oni koji su pod njim slazu
    - mozda ih neke stvari u sistemu koce od toga da budu jos jaci ili predstavljaju rizik da se sve urusi?

2. - upitno je koliko se oni koji su pod njim slazu
    - mozda ih neke stvari u sistemu koce od toga da budu jos jaci ili predstavljaju rizik da se sve urusi?

dovoljno njih se slaze da ga ne promene. tj dovoljno njih tolerise da se ne bune.

naravno da ih koce, ali to je druga prica. svaki sistem balansira izmedju samoodrzivosti i koncenracije moci. i dalje je bolji od recimo srpskog sistema koji je mnogo gori sa kocenjem promene.

recimo iz tvojih postova sam provalio da imas vrlo jednodimenzionalno "nemacko" razmisljanje. tj, aj sace se resimo da radimo to i to cemo da radimo do smrti ako treba, i radicemo ga kako valja i idemo da ga radimo i tako cemo i nema odustajanja dok ne bude napravljeno kako valja.

i to funkcionise sasvim fino, evo zakon, svi ga postujemo i sad cemo da radimo to, ako si nemacka.

amerika je mnogo vise bazirana na kompromisu, a to onda izgleda sa strane kao besmisleno ili komplikovano, ali nije. jednostavno nije nemacka. to im je snaga.

3. postaje napetije, počeli da stizu glasovi iz ovih velikih gradova koji su sve glasovi za bajdena.

4. Mora da se aktiviraju

P R O U D B O I S

5. A sta konkretno menja ovim femi lgbt crncima ako bude bajden umesto trumpa...msm sta ko kretno dobijaju?

6. dobijaju odobrenje za svoja bijedna postojanja.

7. Bomb solidno Celt pišne sad sa ovim kopiranje ne koprcaj se linkovima jbg

8. Nemamo jebenog pojma šta se u našoj državi radi al brstimo američke izvbore gahha
    Vukajlija

9. brate, kad ti je domaca liga sugava ti uzmes pa gledas premijer ligu liverpul protiv totenhema, a boli te kurac sta partizan napravio protiv vojvodine. ovo je potpuno isto.

10. Liče na šabačke izbore realno

11. ljudi napajaju kucu s 120 volti sta pokusavas da ih razumes sebastijane

12. first I was like WHAAAAT? but then I like thought and then it hit me and then I was like whatever.

13. Ne znam kolko vas je primetilo vest od pre par dana da su neki nasi drzavljani izruceni Amerima po ekspresnom postulku zbog nekih internet prevara i kradja. Dal su krivi, verovatno jesu, al to je meni opet jezivo da te neko isporuci ali ekspresom stranoj drzavi da se ne bi zamerao.

14. Dal su krivi, verovatno jesu, al to je meni opet jezivo da te neko isporuci ali ekspresom stranoj drzavi da se ne bi zamerao.

https://en.wikipedia.org/wiki/Interpol

15. mislim da se ne zajebavamo, nisu isporuceni za skidanje torenta nego su zajebali neke bas silne ljude za veliki novac.
    sta da im radis, da im kazes to su amerikanci pa je onda ok? ili da se jebavas da ih sudis za nesto sto radili u americi?

ili da radis ko za onog sto vec trebao da bude sudjen tamo za nesto sto uradio tamo pa da mu drzava plati kauciju.

da ga jebem.

16. meni je to bas onako strasno... brate na prvi zahtev isporuciti sopstvene drzavljane, ne znam

17. Pa znam celte, al valjda ima neka procedura, nisam se udubljivao u pricu al kolko sam skontao poslali ih brzom postom