Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Sev, da je svakom retardirano ne bi bilo krivicno delo 'ako se neko zbog toga oseca nelagodno' https://www.infocentrala.rs/i-masni-vic-seksualno-uznemiravanje/
Zamisli mogucnosti potencijalne zloupotrebe, npr na poslovnoj zurci sef isprica neki vic, pa ga posle neka kurva ucenjuje kako bi dobila povisicu, povlastice, unapredjenje itd. Veoma je ozbiljna stvar u pitanju, izazvana needukovanim i brzopletim pop-zakonodavstvom
A imamo mi dovoljan broj politicara da resavaju i taj problem sto si naveo, i ovaj moj, i sve ostale zajedno i opet bi nam ostalo da neki nemaju sta da rade, tako da taj argument 'imamo bitnijih problema' ne pije vodu u 99.23 posto slucajeva.
gambi, seksualno ili bilo kakvo uznemiravanje je sta god uvredi onu drugu osobu, i to je tako, jebi ga. moras donekle da imas socijalne sposobnosti da provalis sta vredja druge, i kad vidis da neko se cima za nesto sto ti ne bi uzmes i odjebes osobu za bilo kakvu interakciju.
pogotovo ako si u poziciji da zaposljavas. imas sat vremena da provalis jel neko debil da ga ne zaposlis.
ovo sto kazes, da se koristi za povisicu i tako to, bukvalno je samo jedan od instrumenata koji bi takva osoba koristila za to. to ti je svakodnevica. ako se za to uhvati samo, bez trunke suptilnosti, i nije mnogo bistra. a nisi ni ti ako moze.
Kelte, ja razumem da je moguce zdravorazumski suditi o tome sta je seksualno uznemiravanje, ali ne pricam o tome. Pricam o tome da je neozbiljno donositi neodredjene zakone koji se vrlo lako mogu zloupotrebiti ili tumaciti kako kome odgovara. Plus, da mozemo svi zdravorazumski da rasudjujemo o tome ne bi bilo krivicnih odredbi koje sankcionisu viceve na osnovu subjektivnog osecaja slusaoca
Ne verujem da igde moze da postoji zakon koji moze nekog krivicno da goni ako nije zloupotrbljavao poziciju, za to sto reko koleginici da oce da je jebe otpozadi.
To su interna pravila firme i o tome dzabe se raspravlja. Video sam puritanska mesta gde ljudi padaju u nesvest kad neko malo povisi glas, video sam i gde se napickaraju, mrc fali da se pobiju, jedan izadje i ode pa se posle vrati i nastave.
Nista od toga nije ilegalno dok se stvarno ne pobiju.
MeeToo femi-nazi pokret polako uzima maha i kod nas. SJW i slična govna nastala ekspanzijom interneta imaju sve jači uticaj, tj mogu donekle da utiču na javno mnjenje.
Vratite mi moje detinjstvo :(
Чујем нешто руси уводе или су увели да жена има право да убије силоватеља и да ће се то рачунати као самоодбрана, не знам је л проверена инфо,
Postoji (prtscr iz krivicnog zakonika) https://prnt.sc/x4n76d
I ne samo da moze da se tumaci kao krivicno delo to sto si ti napomenuo, vec i mnogo blaze stvari, bas zbog toga sto je ovo ovako lose napisano pa moze da se tumaci kako ko hoce, a ocigledno hoce da ga tumace ovako kako sam ja rekao, zbog
https://www.infocentrala.rs/i-masni-vic-seksualno-uznemiravanje/
a i to sto kazem je isto definisano trendovima i koji su ljudi tu gde rade. ako ti dodje 20 levicarskoh pahuljica da radi, moras malo da se pretvaras ako nisi. ili menjaj posao, u manjini si.
posao je, ne mozes bas da budes 100% iskren i svoj. idi kuci pa radi sta hoces.
Malo poistovecujes poslovnu kulturu, koju je svaka firma slobodna da uredjuje prema svojim potrebama, sa zakonodavnim merama i krivicnim delima koja nisu na firmama da odrede
Gambi brate, najgora poslovna kultura ce biti uvek strozija od zakona, jel ako se dodje do suda ne najebava kolega ili sef, nego sefov sef i njegov sef i bogtepita ko, efektivno tuzis firmu a ne lice tako.
Tako da ne vredi raspravljati o zakonu do kog se dolazi nakon sto se prodju sve odbrane neke firme da se dodje do sudije, nego o tim prvim odbranama jer su one to sto je ustvari zakon za 99.99999% ljudi.
Zakon pise generalno: ako ste kao firma dovoljno zasrali da dodje do suda, vazi ovo. I on prati vecinu poslovnih kultura a i opstu kulturu naroda i mora bude najopstiji moguc.
Ako ces da pljujes po nekome pljuj po guglu koji promovise slobodu govora a unutar firme bolje vodi racuna sta mislis.
Pa nije tako jer se krivicna odgovornost ne apsolvira tako sto unutar firme izgladite stvari. Moze ta 'ostecena' osoba da ne prijavi krivicno delo, ali moze i da prijavi sve i da joj ispune sve sto trazi, kao sto je slucaj uvek kad je neko u poziciji da ucenjuje, ako ucenjuje.
Opet, ja se slazem da na nivou firme treba urediti kako koja firma zeli i misli da je najbolje za nju, a to da li je strozija ili nije je nebitno za ovu pricu. Ako neko tuzi sefa ili celu firmu zbog pocinjenog krivicnog dela nece sudija da im kaze da se dogovore kako to da rese izmedju sebe
Niti je neko ko je ostecen krivicnim delom duzan da to prvo prijavi HR-u ili sefu, moze direkt da ode i prijavi krivicno delo kod nadleznih organa
..."Lolita, svetlosti mog života, ognju mojih prepona. Moj greše, dušo moja. Lolita : vrh jezika klizi u tri kroka niz nepce da, na tri, kucne o zube. Lo. Li. Ta.
Bila je Lo, prosto Lo, ujutru, uspravljena, visoka sto četrdeset sedam centimetara, u jednoj sokni. Bila je Lola u pantalonama. Doli je bila u školi. Na tačkastoj liniji za potpis bila je Dolores. Ali u mome naručju uvek bejaše Lolita. Je li imala prethodnicu? Jeste, uistinu jeste. Zapravo, možda ne bi bilo Lolite da jednog leta nisam voleo izvesnu početnu dete - devojčicu. U carstvu jednom - otprilike onoliko godina pre no što se Lolita rodila koliko je meni bilo tog leta"...
https://www.youtube.com/watch?v=lHqGIe8AZ1g&ab_channel=Movieclips
Čujte, istina da u zakoniku stoji da je verbalno uznemiravanje koje ima za cilj da stvori ponižavajuće okruženje i povredu dostojanstva spada pod polno uznemiravanje, ali tumačenje zakona je u diskrecionom domenu suda, a ne okrivljenog ili oštećenog.
Tako da, srećno sa dokazivanjem da te je masan vic uvredio, a naročito srećno s dokazivanjem da je okrivljeni imao cilj (nameru) da te ponizi.
Čak i u parnici sam imao slučaj gde suprotna strana nije uspela da dokaže da širenje mišljenja da je neko potencijalni pedofil predstavlja povredu dostojanstva i ugleda, a kamo li u krivici gde je daleko viši kriterijum dokazivanja.
gambi, ne znam gde ti radis ili vidis da se zakonom resavaju ove stvari. bukvalno gde god da dodje do toga, mislim da izlazi u novine jer ti ustvari i ne mozes da tuzis coveka, nego firmu, a srecno ti bilo sa tim, jer bolje bi ti bilo da dobitak na sudu nadjacava gubitak posla.
garantujem ti da ni jedan slucaj ne zavrsava do suda, osim ako nije za zatvor, a to je vec verovatno ozbiljna zajebancija a ne seksualno uznemiravanje kao masni vic. gubitak posla je obicno veca kazna od kazne koju mozes da dobijes za sve osim tih par slucaja sto i dodju do suda.
a i tu naidju na ovaj zakon (ti si okacio)
https://prnt.sc/x4n76d
koji je bukvalno, pravnim jezikom napisano ono sto bi svako normalan reko nekome ko radi kod tebe: "pero, po zakonu moram da ti kazem da ne pricas stojanki da je kurva, da joj namigujes u prolazu svaki put kad je vidis u hodniku i vatas je za dupe na poslu cak i ako ti daje. idite kuci pa se jebite."
to ti je koliko zakon stiti. preko toga je sve ta kultura sto kazes, a vidis da bi svaki normalan covek reko i malo vise od toga.
znaci da mi neko da hint da moze da ode na sud, pre nego da resi interno sta god da ga muci u firmi, dobio bi otkaz u roku od 5min. onda bi drugi ako je nesto radio sto moze da dovede ovog prvog do policije. pa neka resavaju privatno to.
tako veruj mi razmisljaju svi, i kaznjavaju gore od suda ako neko zasere nesto da neko drugi pomisli da razracunava to van.
leba ti, nemoj da citas zakone za to, nego gledaj generalno javno mnjenje i kako se ponasaju firme. a to nije bas sjajno, ali ipak nisu bas 100% ljudi nenormalni.
uglavnom, dobra vecina ljudi, su normalni.
Meni malo nedostaju vremena kada su ljudi štitili sebe i svoje. Šef ti maltretira ženu na poslu, nastavnik dete u školi...Odeš i usereš ga od batina, i to ne u nekom mraku već usred bela dana da svi vide i znaju ko ga je namlatio i zbog čega. Mi danas, kao društvo, imamo situaciju da jedan retardirani Jutka maltretira gomilu tudjih žena, i ne samo da za to nikada neće odgovarati već stranka organizuje i gomilu žena koje ga podržavaju i ponižavaju se pred kamerama. Gde su muževi? Serem se na njih. Serem se na mantru - ovo je 21 vek, Evropa, civilizacija, nismo divljaci, stvari se ne rešavaju tako...Postoje institucije...Znaš ti ko je on...Ostaćemo bez posla...A imamo kredite...Serem se na takve ljude.
Ćerku od kućnog prijatelja, recimo, kući namlati muž - i ćale sutradan otišao kod njega u firmu i olešio ga od batina pred 200 ljudi. Misliš da ga je ikada tužio? Ni slučajno. Objasni posle šefu i kolegama da si govno koje bije ženu kod kuće. Ali ne - to se ne radi tako, postoje psiholozi i pedagozi, institucije, ljudi razgovaraju, nalaze zajednička rešenja...Zajebi.