Prijava

Evo celt ce ja sam vec dosta smarao ovde na tu temu, ajd celt pa cemo se nadopunjavat

Nisam celt, ekonomija. Radio od turizma do finansija i prodaje ali u informacionim tehnologijama nisam nesto stručan. Znam excel i neke programa oko posla sto su mi trebali, za ostalo priličan duduk nažalost

ja pisao ostalo na staroj prethodnoj strani... to baš mrzim kad se desi

Procitat cu jovo sve, ne brini

Lepo jovo, u sustini to su te osnove, intro. Jovo jovane kukao si da nemas posao, zasto ne bi probao da budes blockchain dev? Ili bilo koji dev..delujes mi kao njuska koja bi mogla da sedi ceo dan i kucka nesto, dakle samo JOVOR kilometarske postove zamenis sa

DispatchQueue.global(qos: .userInitiated).async { weak self in
guard let overlayImage = self?.image?.faceOverlayImageFrom() else {
return
}

// 2
DispatchQueue.main.async { weak self in
// 3
self?.JOVOR(.ba)
}
}

Plidu, da ne bi mi jeli govna mnogo lepse je sve to vec objasnjeno, nase jovor postove svakako niko nece citati

https://www.bloomberg.com/features/2022-the-crypto-story/

Jovo, ozbiljan sam 1/1 za tebe, bilo sta treba PVT

što se tiče edukacije, i tu nešto čačkam, al ne volim da pričam, da ne ureknem. Sujevjeran sam po tom pitanju.
A i nekako ne vjerujem dovoljno u tu priču mator sam.

Developeri sa 35 godina prestaju pisati kod i prelaze na neke menadžerske pozicije. Nisam siguran koliko je realno ući u to sve sa 35.

Kažem, nešto čačkam, možda i intenziviram, ali nisam siguran koliko je to ozbiljno. Čačkao sam neko vrijeme već.

Haha fino ovo jovo pojasnio, šteta što blejiš bez posla kući legendo. Počni se družiti sa Skauzom, vidiš kako te bodri bratski nek te uvede u te šeme kripotrejderske pa da zablejite na nekoj jahti u Kotoru za koju god

Mada, ruku na srce, sad imam više vremena. Konto sam sebi dat rok do proljeća... Ako nešto postignem u tome, super, ako ne, kanit se ćorava posla, i tražiti posao tamo gdje imam konkretnog iskustva... a to je uglavnom prodaja, komercijala.

Ajde makse kakvo sujeverje pises gluposti.

Da sa 35 prestaju da pisu ako su poceli sa 22 i ako iako zele da se za 500e vise gube kao neki menadzeri nesto, debilana znam developere 10 god starije od mene pisu sve u sesnes'.

Ogromna je potreba, ogromna, da ne govorim o blockchain tech dev, ja cu ti reci koliko je realno da udjes u to - vrlo realno, zato prekini da otvaras kojekakve sulude teme i pises kilometarske postove na temu sta je sinjel i poezije erozije nego nastavi da ucis, ponavljam pvt za sve. Cekam te. Vlazna sam

JOVO DOKAZI DA JE SVE STO BOMBAS PISE ZA BOSANCE SAMO PUSTA LAZ SAD ILI NIKAD

da budeš programer treba da voliš bol i radiš to od neke tipa 12-13 godine. ne kao ja kojem se gadi svaka linija koda koju ispišem, a hteo sam da režem ljude i opravljam organa, a bodova nisam imao.

meni su tu nekako 2 kompleksa glavna:
što nemam faks, i što sam mator, jer je to baš posao za mlađahne.
I tu mi je recimo nesigurnost u smislu, da li te stavke same po sebi mogu da te diskvalifikuju... I recimo kako bi kolege koje imaju 22 godine gledali na mene.

Iskreno, kontam da jedem govna s ovom pričom i da su to gluposti što pišem, ali ne mogu baš 100% te stvari izbaciti iz glave.

e pa ćale mi sada ide u penziju i došla mu iz guzice u glavu ideja da završi te kurseve i govna za programera pa da programira pod stare dane.

Kolege sa 22 godinice ces retko sretati jer uglavnom drkaju na hentai kod kuce i gledaju da naprave tiktok jutjub karijeru influensera jer su glupavi i pohlepni bas dosta

Znaci ako u nekom poslu GODINE NISU BITNE sto bi reko somi jagoda to je IT, znas il ne znas, imas kefalo za to il nemas, ne zanima me jel mozes da budes cale celtu ili si isao u osnovnu sa njegovim sinom kapiras, i da jedes govna iskr, I rest my case
:odlazi uz zvuke gusala:

OK, Scouser, pošteno... I ohrabrujuće.

Znači, ako propadne projekat, ili sam glup, ili lijen, nema treće.
:D

Postenje iznad svega moj sujeverni druye

evo me opet:

najkrace opisano za ekonomistu: blokcejn ti je eksel tabela sa napisanim ko kolko ima novca ciju istu kopiju imaju svi u mrezi. kad korisnici prebacuju pare levo desno, onda neko treba da apdejtuje tu tabelu da peri smanji 2 bitkojna a jovi doda i obavesti sve ostale "e evo vam nova tabela, iskopirajte je".
fora kako bi se osiguralo da ucesnici ne muljaju tu je kod "proof of work" da moras da iscinculiras nesto (ovo hesovanje) pre nego sto mozes da obavestis ostale da apdejtuju tabelu, i prvi koji iscinculira ima pravo na nagradu za to apdejtovanje.
to osigurava da neko ko bi muljao mora da ima vise kompjuterske snage od svih ostalih u mrezi, da moze da to radi - ne mozes lako da apdejtujes tabelu.

e sad, fora je da kad skoci vrednost bitkojna skoci i vrednost ove nagrade i onda svi navale sa sto jacim kompjuterima da cinculiraju ne bi li oni apdejtovali tabelu. tad automatski tezina cinculiranja mora da postane jaca, i onda svi uzmu kupuju hardver i dodje se u neku vrstu rata, ko ce pre da iscinculira ovo, i trosi se struja za nesto sto je jednostavno.

ethereum sad ima "proof of stake". on radi po principu, slusaj, evo imam X etra, i dajem ih ko zalog da kad apdejtujem tabelu necu pravim sranja. ako me nadglasate da sam pravio sranja, moz mi uzmete sve to sto sam zalozio.
i tu onda umesto da kupujes hardver i trosis struju ti mozes da dajes u zalog sve vise i vise etra kako bi cesce mogao da apdejtujes tabelu.
funkcionise i to.