Svetsko prvenstvo u fudbalu KATAR 2022

1. Nista xd Nije mi jasno sta si hteo reci ovim da svaki goat bolji u poredjenju sa prethodnim zbog jer su uslovi danas bolji, pa sig da jeste ali su im i protivnici srazmerno "jaci" jer i oni igraju u boljim i lepsim uslovima, nebitno

Imam neki los osecaj da ce croati osvojit ne ;(

2. da, al GOATness je definisana deltom izmedju onog sto su oni i ostali u to vreme, a ne medjusobno izmedju GOATA jbt, jel tolko ne mozete da razumete.

svaki novi kandidat za GOATA je onda po automatizmu GOAT ako ih poredis medjusobno po igri, fizici, itditd

3. Kako mislis maradona nije bio najbolji ni tokom svoje ere Oo

4. maradona je definitivno iznad zidana, nema price.

mesi, ronaldo, verovatno ne.

pele je isto tako. jeste, konkurencija mu bila slabija, i on bio slabiji, ali jednostavno fudbal je bio slabiji kao takav, a on i dalje bio ubedljiv u odnosu na ostale, sto je jedina bitna merka.

5. jebes me skauzer da moram da ti crtam sad?

6. Ko kaze da se ne bi Maradona da je rodjen u drugo vreme ne bi snasao u ovom vremenu sa ovim uslovima.

7. Maradona uzeo svetsko prvenstvo praktično sam, Mesi ga nije uzeo sa daleko superiornijim timom. Posle otišao u sirotinjski Napoli i preporodio ga, Mesi sve što je uzeo uzeo je sa Iniestom, Ćavijem, Ronaldinjom, Etoom, Nejmarom, Suarezom...Praktično najboljim timom koji je ikada postojao. Trenutka kada su Iniesta, Ćavi, Eto i Ronaldinjo otišli, došli su ne porazi, već katastrofe protiv Rome, Liverpula i Bajerna u nekoliko navrata. S druge strane, za startove koje je Maradona morao da podnosi i nekim čudom ih je preživeo

https://www.youtube.com/watch?v=nPvzAxgoVEk&ab_channel=GiovannyMoran

zadnjih 10 godina se bukvalno ide u zatvor. Mesi je vrhunski igrač, tu nema priče, ali Maradoni nemože ni da pridje.

8. Nije tako Celte, imaš pogrešnu predstavu o GOATu. Mislm, možda se u tim okvirima i definiše ali to nije ispravno. GOAT mora biti najboljih svih vremena, znači ako je najbolji u najboljem periodu igre onda je najbolji i u manje dobrim periodima igre. Ako uzmeš Tajsonov prajm i prebaciš ga u ove okvire boksa, možeš reći da je Tajson GOAT zato što bi polomio pičke Joshuama ili Furyima i kojim već kurcima (navodim primjer, ne tvrdim). E isto to ne možeš da kažeš ni za jednog fudbalera koji je prethodio eri u kojoj nastupaju Messi i Ronaldo npr ali to nije problem vremena u kojem nastupaju nego razvoju sporta kojim se bave. Niko od njih nije odgovoran zato što se fudbal drastično mjenja i napreduje što npr ne bi mogao da kažeš za svaki sport (možda)

9. Ko kaze da se ne bi Maradona da je rodjen u drugo vreme ne bi snasao u ovom vremenu sa ovim uslovima.

Zamisli Maradonu u Barsi iz tipa 2008. umesto Mesija, gde ima svu slobodu sveta jer će mu sredina pokriti svaku grešku koju napravi + ne mora da trpi po 5 pogibeljnih startova svaku utakmicu + je prehajpovan od strane tri milijarde ljudi i sponzorčina koji su toliko jaki da Mesiju uvale zlatnu loptu i kad ode u psg i bukv. nije ni senka fudbalera od pre 5 godina, da ne pominjemo to da je bar 5 igrača tu loptu zaslužilo pre njega.

10. Mesi sve što je uzeo uzeo je sa Iniestom, Ćavijem, Ronaldinjom, Etoom, Nejmarom, Suarezom...Praktično najboljim timom koji je ikada postojao. Trenutka kada su Iniesta, Ćavi, Eto i Ronaldinjo otišli, došli su ne porazi, već katastrofe protiv Rome, Liverpula i Bajerna u nekoliko navrata

Ovo nije tačno. Niko od navedenih nije imao uticaj na Messijev kvalitet, baš naprotiv. Porazi koji su došli su došli zbog promjena u klubu, to je tačno ali nije proizašlo iz Messijevog (ne)kvaliteta nego od toga što je fudbal timska igra i što barselona očigledno u tim momentima nije bila najbolji klub na svijetu.

11. moram vam crtam jebo vas, plidu, vidi se da ne znas matematiku, skauzer, razocaran sam za nekog ko je programer

12. Ne postoje parametri po kojima bi se odredio GOAT u ekipnim sportovima, a posebno ne u fudbalu.
    Šta da se gleda? Klupski nacionalni trofeji (nema istu težinu osvojiti francusku i englesku ligu), klupski međunarodni trofeji (onda bi oni iz Realovog tima 1955-60, kao što su Rejmond Kopa i Di Stefano bili nedostižni sa pet uzastopnih trofeja KERŠ-a), reprezentativni trofeji (tu je Pele glavni), broj asistencija/golova po utakmici (lakše je nadavati se golova u Bajernu i PSŽ-u nego u Interu ili Liverpulu) itd. itd. Nema merila. Sve je subjektivno.

Meni lično je bilo triput veće uživanje da gledam Maradonu nego Mesija (posebno u dresu Argentine). Ali, to je opet moj, subjektivni doživljaj. Uvek sam više voleo improvizaciju, inteligenciju, fudbalski geg, nego hirurški precizno odrađivanje taktike, isprogramirane akcije i besprekornu fizičku spremu i disciplinu. Iako sam svestan da bez ovih potonjih preduslova nema uspeha u današnjem fudbalu.

13. prosecan igrac danas bolj od pelea lolz kakav graph , ne znam mozda sam samo umoran i citam ovlas izmedju komitova ali mislim da pises neke gluposti xd

14. ALL TIME. Jel kapiraš ti to? SVIH VREMENA. Nema potrebu da neki igrač koji igra u boljem periodu od Pelea bude najbolji u Peleovom periodu, dovoljno je da bude bolji u periodu u kojem igra (a koji je 112x konkurentniji i bolji od Peleovog)

Suludo je upoređivati te igrače, to se slažem jer vrijeme stoji kao ogromna barijera ŠBB KBB ali kada dođu nove generacije i uđu na yt ukucaju bilo kojeg igrača (o čijoj igri postoje snimci jbg) neće biti impresioniran kao kad gleda npr Messija ili Ronaldinja jbg.

Ja sam i dan danas oduševljen igrom R9 ali nisam nešto plaho oduševljen igrom igrača iz 70ih i 80ih.

15. pogresno mislis.

recimo, danas 50 atleticara trci/skace brze nego sto je karl luis. ni jedan od njih se ne racuna da je bolji u atletskom goatnessu od lika koji je osvojio milion medalja na x olimpijada, osim prvog. ne znamo im ni imena.

a svi objektivno brzi od karl luisa kog svako zna.

to vazi za svaki sport. ne mozes da poredis najbolje iz razlicitih era ako pricas o najboljim sportistima u toj igri.

dajte malo razuma, molim vas.

16. u tvom slucaju plidu, all time je poslednji. i on jeste objektivno najbolji, al sto onda ne racunamo i 5. i 20. danas kad pominjemo goat, nego ubacujemo pelea u pricu?

17. ili tipa one jos starije, koje kad pogledas vidis da su amateri. ali je poznato ime, i ubaceno u goat level price, jer je bio dobar U ODNOSU NA VREME U KOM JE SPORTAO!

jeste, leva jasina mozes da ubacis u pricu o najboljem apsolutno golmanu, u vreme kad je doping pre utakmice bio 2-3 votke. ajde bre malo ukljuci mozak.

18. Ma najbolji fudbal bio 90s, u eri Ajaksa i Dortmunda recimo, kad je najveći transfer bio tipa max 40milke, kad je fudbal bio dovoljno grub da se ne svira faul za jebeno remplovanje i kad je bilo mnogo manje tetoviranih glumaca na terenu
    Jesu sad svi prekaljene atlete, ali brt previše je ovih svilenastih
    Šteta što smo bili pod sankcijama, odgovarao nam taj period za tadašnji roster igrača plus menatlna snaga

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.