Prijava

Ima li još ko da je pao na šarm ove Indijske voditeljice? Meni se sviđa nekako spoj dosta objektivnog izvještavanja, dramatike, detaljno, potkovano, i načina prezentacije... A dobro i izgleda, da se ne lažemo. Simpatična je.

U poslednje vrijeme dosta gledam njene priloge na aktuelne teme na YouTube-u. (Kanal Wion, emijsija Gravitas)...

Kontam ovdje kačiti neke zanimljive videe kad objave...

Evo npr, jedan aktuelan, o sutrašnjim izborima u Francuskoj.

https://www.youtube.com/watch?v=yuvlUwAL6mY

Brate poslao si nam indijku jebenu s tackom medju ocima dal si lud

███░███░█░█░███░██░
░░█░█░█░█░█░█░█░█░█
░░█░█░█░█░█░█░█░██░
█░█░█░█░█░█░█░█░█░█
███░███░░█░░███░█░█
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
██░░███░█░█░███░███
█░█░█░█░█░█░█░█░░░█
██░░█░█░█░█░█░█░░░█
█░█░█░█░█░█░█░█░█░█
█░█░███░░█░░███░███

Do the needful as of now

otisla tema na prozivanje indijaca na sta je bila osudjena

moje zapazanje sa radom sa programerima, inzinjerima, a i drugima (onima sto kao vode timove tamo) otud je da je prosecna indijka u tom poslu, a i u svakom drugom u indiji jedno 5x bolja od prosecnog indijca.
kad kazem bolja, mislim u smislu da se ponasa slicnije evropljanima - malo manje jebe hijerarhiju, kad nesto ne razume pita dodatno, kad nesto tesko/lako, objasni misljenje, i generalno mozes bez vecih problema da se dogovoris da se nesto uradi.
tehnicki nemam pojma, sama cinjenica da su svesnije sta se radi cini da izgledaju 5x iskusnije, sto verovatno i jesu. kvalitetnije stvari dobijas.
problem je jer ih je vrlo malo, jer indija jeste dosta patrijarhalno drustvo. i kolko mi se cini, tesko mogu da dobiju neku vrstu podrske, osim ako ne upadnu tako u tim gde ih vidi neko odavde pa im kaze ovu stavite da vam prica sta da radite i proverava kako. sto im se ne svidja nikako.

prosecni indijac ti je jes, jes, no problem, jes kindly ser, jes i za mesec dana dobijes spakovano govno.

ne znam sta je dublja prica kulturoloski tamo sto su muskarci jebivetri u odnosu na zene, ali kad bi promenili drustvo da budu indijke tamo ono sto su muskarci, indija bi bila dosta cistija i organizovanija zemlja.

tako da respekt za paki svarme sto se probiju otud

To je tacno. Trenutno na projektu imam neku Debarati, nosi ceo DevOps tim na svojim ledjima. Ima jos 4 pajsera sa njom, njih ni ne pokusavam da kontaktiram. Moguce da se zene vise cimaju, jer moraju da se dokazuju u njihovom plemenskom savezu.

Ne budi rasist keltaro, indijaca ima milijardu i kusur i razlikuju se ovisno od ćoše Indije u kojoj su rasli do obrazovanja, društva itd.

Upoznao sam indijaca/indijki svih nijansi, od onih najtamnijih uglješa do skoro pa belih ljudi, sa severa Indije. Ima ih koji žive u svojim glavama još u kastama, dok drugi slušaju Dua Lipu i jedu burger.

Svak ima različita iskustva, cenim, ali nezgodno generalizovati sedmu državu sveta po površini jer svi Indijci isti.

ne generalizujemo po povrsini nego po polu. citas li?

da, po polu generalizujemo, jesi slep ili pijan od ranog jutra?

Neću odgovoriti ni na jedno od ta dva pitanja

Dobro ti je rekao kamenofil, radiš ono što bi spočitavao nekom drugom ovdje.

Milijardu i po ljudi generalizuje po polu. Svaki sedmi doktor u najboljoj državi svijeta je indijac, a medicinu ne završavaju jebivjetri bez plana.

Meni taj njihov kanal Wion je generalno dobar. Sviđa mi se da dobijem vijesti iz perspektive koja nije ni strogi zapad, ni strogi istok. Kritikuju i jedne i druge, pokušavaju balansirati. Pritom se trude da dosta detaljno analiziraju i da naprave baš kompletan prilog.
Sad što se pojedinačnih voditelja tiče... iskreno ostali sa tog kanala mi nisu nešto. Malo su zbrzani, loš im je akcenat engleskog itd.

Ali ova Palki Sharma, je dosta ispeglala akcenat za nekog ko nije native speaker, i baš ima dobre priloge, što jes' jes'...

ti si puko čovek skroz

Inače Youtube ih je bio banovao nakratko, jer su pustili izjavu Sergeja Lavrova...

evo ima i o tome prilog

https://www.youtube.com/watch?v=k5bx5yAFyb8