Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Soroš
Melkijades,kako se prave kreme? Kažeš da je jednsotavno, i da si pravio, imaš li neki tutorial da bacim pogled.
Mene to zanima, i volim biljke i gljive.
Trajfors likes this.
Imaš kanal mislim na prvoj strani, tamo na početku
Trajfors likes this
Valda glive>bilke
ŠKK pa drevna vedička đotiša nema apsolutno nikakve veze sa alt desničarima i njuejdžizmom
Otkad si otišla s njim, ja travarim.
Operem svinjsku mast u 9 voda... Zvuči kao vudu magija.
U podkastu mi gostuje Choda
Pravi mutivoda
Zajeban ko Vejder, lep kao Joda
Ali ovo je istina. Prirodni sapuni se uglavnom prave od svinjske masti i biljaka.
Zašto si ti, Zlatoguzi, ovde?
Lepo piše pečurkari stop. ☺️
Ne prave više, pravili se kabaš sapuni nekad od toga ali više ne. Sad i kada je prirodan, pravi se od raznoraznih ulja ali većinom je sintetika u pitanju.
Dobro, u pravu si. Ali nekad jeste tako bilo. Beh zbunjena što je to čudno ...
Stari sapuni bili svinjska mast i pepeo, sad imaju setovi praviš sebi sapun kući i biraš na šta će da miriše.
Svrško sapun najbolji izum
Jeste i pepeo. Inače pepeo glanca šerpe i posuđe do besprekornog sjaja. Ja to i dalje radim. I stavim malo sirćeta.