Parlamentarni izbori 2023.

1. eo pogledao sam

skoro nisam video vise populizma u kracem vremenskom roku. Sad problem moze biti sto je ova prica primenjiva otprl u bilo kom delu planete u skoro svakom momentu. Svi vec znaju klasicne mantre, korupcija, tenderi, lopovluk naravno da avg glasac jedva ceka cuje te price

Sad je on na vlasti vec neko vreme u bl, jel konkretizovano sta u toj prici?

2. U prve dvije godine je otkrio dosta afera i nastupio prilično oštro. Nakon toga je malo smanjio gas po pitanju tih kritika, pa su ga optužili za "simbiozu" sa Dodikom. Međutim odradio je dosta nekih konkretnih stvari za Banja Luku, kao što su:
    - besplatni udžbenici osnovcima
    - subvencionirano plaćanje privatnih vrtića
    - besplatne vozne karte penzionerima u gradskom prevozu
    - olakšana legalizacija nelegalno izgrađenih objekata
    - pored toga izgradio je 5 kilometara šetališta uz Vrbas koje je baš dobro ispalo, sredio Kastel, i napravio nekoliko parkova i centralno obilježje poginulim borcima
    - srušio neizgrađeni dio hotela Palas iz centra grada koji je tu bio ruglo stajao 30 i više godina
    - napravio još jednu pješačku zonu u centru grada
    - jedan od parkova je veći od dosad najvećeg parka u Banja Luci

3. U prve dvije godine je otkrio dosta afera i nastupio prilično oštro. Nakon toga je malo smanjio gas po pitanju tih kritika, pa su ga optužili za "simbiozu" sa Dodikom

lol to je sve sto imam kazem

- besplatni udžbenici osnovcima
    - subvencionirano plaćanje privatnih vrtića
    - besplatne vozne karte penzionerima u gradskom prevozu

cist populizam

- olakšana legalizacija nelegalno izgrađenih objekata

ovim je normalne gradjane koji radili legalno napravio budalama, ovo ne moze biti dobar postupak

- pored toga izgradio je 5 kilometara šetališta uz Vrbas koje je baš dobro ispalo, sredio Kastel, i napravio nekoliko parkova i centralno obilježje poginulim borcima
    - srušio neizgrađeni dio hotela Palas iz centra grada koji je tu bio ruglo stajao 30 i više godina
    - napravio još jednu pješačku zonu u centru grada

ovde stalno provlacis kako je "napravio" kao da je on to svojim parama uradio. Klasicni balkanjeros mentalitet "vidi sta je sve uradio"

Sve u svemu to se negde i ocekuje od gradonacelnika da se bavi takvim stvarima, jok za 4 dine vladavine nece uraditi nista.

To sad ko kabi rekao vidi sta vucela sve uradio, napravio bg na vodi, gomilu fontana i gradi se nacionalni stadion
    Evo zasto ga ljudi ne podnose ne mogu da razumem, sve to budale haha

4. Pa po meni, realno to su plusevi i za Draška i za Vučića. Naravno da nije samo njihova zasluga, da nisu oni to pravili ni svojim parama, ni svojim rukama, ali je svejedno dobro kad neko usmjerava neke tokove u smjeru neke gradnje. Ja volim kad vidim da se nešto gradi, razvija, jbga... to mi je slabost, padam na tu vrstu populizma. Najgore mi je kad je neka stagnacija, statika, ništa se ne pomjera.

5. evo ti jovore vidi kako jedan motivise a drugi demotivise, dobra pljuvacina btw u 2-3min posle vucele

https://www.youtube.com/live/eIk8-x2Fv4M?si=-vBxnToJx0ZZ64qw&t=2680

6. to mi je slabost, padam na tu vrstu populizma

to ti to, ovo bi trebalo da je nanormalnija stvar random sirotilja be like: "vidi sta je sve uradijoooo eeee"

7. Interesantno je za gledati i jedno i drugo, samo što mi se Vučićeva priča tu uopšte ne sviđa. Ne samo da je populizam, nego lik priča bukvalno nije normalan. Znači ima studija koliko hoćeš koje su pokazale da se smanjenjem radnih sati povećava produktivnost.
    https://n1info.ba/svijet/island-uveo-cetverodnevnu-radnu-sedmicu-a-ovo-su-rezultati-koje-su-objavili/

A on bukvalno u fazonu ko Hićo, "rad oslobađa"... A ovaj iza s pravom ga je popljuvao, mada na glup način. Trebao je kritikovat suštinu njegove priče, a ne pitati se da li je sam ikad išta uradio, da li je stvorio neku vrijednost. Nije svaki rad produktivan na isti način. I posao predsjednika je ozbiljan posao, samo što neko može da ga radi dobro ili loše.

8. to ti to, ovo bi trebalo da je nanormalnija stvar random sirotilja be like: "vidi sta je sve uradijoooo eeee"

Nije tu sad da se čovjek oduševljava s tim šta je napravljeno, nego se prosto vrši poređenje. Ako vidiš da jedna vlast ima mnogo više krupnih projekata od neke prethodne, to je za mene plus. Naravno, ostaju drugi elementi u kojima ih možeš kritikovati, ali sama ta izgradnja je plus.

9. to ti ide progresivno samo od sebe ko klimacke promene, sve je vise kapitala globalno gledano i po prirodi stvari potrosnja je neophodna da bi sistem funkcioniso. Znaci bukv budzet se mora negde spizditi i sad jbg putevi i setalista najbolja prica. I fabrike ko vucela sto otvara vidi nema bolje od toga

nikakvo svecko cudo

10. Dobro stoji to, da se izgradnja na neki način podrazumijeva, i da ide u skladu sa globalnim ekonomskim trendovima... to je jedan od rijetkih pluseva za ovaj režim, ako tako to relativizuješ, ostaje vrlo malo toga što je dobro.
    Zato sam i rekao danas, kod vas stvarno čoek teško da ima za koga da glasa.

Imaš li ti neku prognozu dokle će ovi bit na vlasti i ko će ih zamijeniti? Oće li Đilas, ili će neka manja ili nova stranka?

11. nije relativizacija, to je objektivno stanje. I pod slobom se krpili putevi i obnavljala drzava od natoa. Uvek vlast radi makar nesto jebaj ga ima gomila botova po javnim preduzecima nemoguce je da ne uradis nesto. Bar ovi parkovi setalista i to, to najjeftinije a lepo vidljivo i svi koriste.

Ovo drugo, teska situacija. Vladace od mesec dva do narednih 10ak godina. To nemodz niko kaze.
    Ono sto sigurno da je potreban spoljni faktor utice sa unutrasnje strane ko i za peti oktobar, ne samo ova drugosrbijanska spika fazon pasce kada zapad odluci da padnu nego modz zavisi i od rata u ukrajini. Sad jbg mogu zapadnjaci da ga sjebu i ako ne uspe prica sa litijumom npr. U principu on gleda da sto vise ostane na vlasti a ovi gledaju sto vise da ga iscede. Ceh se zna ko placa.
    Oko naslednika zapad zna se koga ima spremnog u rukavu i ako vucela ode do kurca podrzace naravno ove tvoje retarde koji se nazivaju demokratskom opozicijom a koji bi radili sve isto sto i vucela samo na finiji nacin. Neki drugi inzenjering spolja nije na vidiku.

12. sad eventualno se svi ujedine oko ovog litijuma i djilasi i nectori i neki bunt se desi, al to je kratkog daha jer jedni bi demokratiju, drugi rusiju, treci kralja

i onda dodjes do toga da jedino malogradjani i lopine imaju zajednicki interes gde nije bitno kojeg si politickog opredeljenja kad znas da sns ima 800k clanova plus porodice prijatelji i penzosi

13. a koji bi radili sve isto sto i vucela samo na finiji nacin

Ako to znači manje zaglupljivanja na Informeru i manje javnog prostora likovima poput Jovane Jeremić, podržavam.

14. btw, solidna analiza, slažem se sa većinom

15. al to je kratkog daha jer jedni bi demokratiju, drugi rusiju, treci kralja

Jebi ga, gadno je kad su ideološki razjedinjeni, a ni jedna ideološki kompaktna opcija nije dovoljno velika.

Kad pomenu kralja, mislim da i Filip Karađorđević ima neke ambcije... :D

16. Ako to znači manje zaglupljivanja na Informeru i manje javnog prostora likovima poput Jovane Jeremić, podržavam.

lol, sutra da dodje djilas ostala bi jeremicka samo tako al bi se malo uozbiljila jak problem neka kokoska na pinku

taj pink ti je preziveo sve redom od slobe do dan danas nemos to vuceli pripises

17. taj pink ti je preziveo sve redom od slobe do dan danas nemos to vuceli pripises

I to je tačno. Al makar nisu dovodili skoro svaki dan na TV neke šatro analitičare, teoretičare zavjere, i likove koji naginju fašizmu.

18. hahah ne znam ne pratim, al uvek je sluzilo za samo jedno - zaludjivanje, kako za vreme zutih tako i sada

19. cak ti onaj vucicevic vucicev pas u startu krenuo kao strastveni ds-ovac davni dana

uvek se zaboravi da su pola ove vlade kako radikali tako i ds-ovci.
    U tom kontekstu sns kao izdvojeno najgora platforma pada u vodu, to je bukv unija lazne demokratske i lazne patriotske opcije u sluzbi pljacke. To je cela ideologija.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.