Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
posto gorivo alert.
Graficke*
henzo bastovo jovura osim za stanove lolo
pa jedina stvar gora od komunjare koji se uhlebio je ispran mozak koji je zapravo poverovao u tu chupri
Kontam hejt na komunizam, da je valjao, ne bi propao.
Ali ono što ja propagiram nije komunizam nego socijaldemokratija ili neki welfare state po uzoru na skandinavske zemlje, pa i Njemačku.
To je svakako bolje od eksploatatorskog neoliberalizma koji vlada u poslednje vrijeme i uništava društvo.
I ovaj woke pokret je po meni neoliberalni trojanski konj koji su kapitalisti uvalili ljevici da bi se ona time bavila, a ne položajem radnika, sindikatima, nejednakostima u društvu.
da baš bih da budemo kao njemačka i švedska uopšte nemaju problema sa određenom etničkom skupinom koja im se usrala u državu i živote
Pitanje migranata je jedno, a prava radnika su nešto sasvim drugo.
A osim toga, to da im se tamo neki Turčin usro u život nije tačno. Nijemci i Šveđani sasvim lijepo žive i sa tim migrantima. Ali moraš naći nekog krivca ako si nezadovoljan životom.
Što opet ne znači da treba širom otvoriti vrata svima. Sasvim je legitimno da tu država bude selektivna u nekoj mjeri. Ali kad je neko već primljen, ne smije biti diskriminisan.
https://modernity.news/wp-content/uploads/2024/06/030624stabbing.jpg
kao neko ko je radio i sa nemcima i svedjanima i bio u obe drzave tvrdim da je ovo apsolutno netacno.
jovo mozda neki tvoji grafici i statistike koje citas vele drugo ali veruj svom anonimno virtuelnom bratu programeru - ne zive lijepo sa njima bogu mi
edit
https://x.com/LoboConsciente2/status/1793733839312822703/video/1
evo pevaju veseli se srpski rode
za svicu valja pitati celta, za norvesku, dansku i finsu ne znam, moguce da je tu vlada neka harmonijai arija nebeska
Pa ako je tako loše u tim Njemačkama, zašto onda i naši tamo jure? Pa ako ti migranti smetaju Klausu i Hansu, kako to da ne smetaju Draganu i Petru?
zato što dragi moj jovore PARA
to je kao da kažeš "Ako islam nije bolji od pravoslavlja, kako to da su se bosanci poturčili?"
i odgovor je isti. ja evo ne jurim niđe
Moguce da je jure jer je stanje u bosnama i srbijama 10x gore ne znam
Sta ima migranti da smetaju draganu i petru, i oni su u istim govnima ko i muhamed i osman, nisam razumeo taj deo?
evo gle kako ih dozivaju, kao sirene odiseja
https://x.com/RadioAthenGR/status/1794729622644646060/video/1
lol presrecni ovi domicilni sa kojekakvim turdzanima i kamenofilima
kad ih vide skinu sesir, monokl i uljudno ih pozovu ukucu
Mislim, kontam ja ono vidiš ih na ulici idu ti na živce, ali to je čista netolerancija. Remete ti komfor. Ne ugrožavaju te realno.
Sad šta bi moglo biti realno ugrožavanje:
1. ako fizički napadaju Nijemce / Norvežane
2. ako kradu
3. ako vandalizuju po gradovima
4. ako tipa stvarno značajan broj domaćeg stanovništva zbog njih ne može naći posao (u šta sumnjam, jer oni uglavnom rade krš poslove koje Švabo ne bi svakako htio raditi)
Mislim da svega toga ima, ali u nekoj mjeri koja je dosta niža od pažnje koja se tome pridaje. Mislim da je osnova svega netolerancija.
Ono što MOŽE da bude realna prijetnja je to što se na duži rok značajno mijenja demografija. Pa sad ako neko smatra da Njemačka mora ostati bijela, to mu svakako se neće sviđati. Ali realno tu nema nekih racionalnih argumenata koji bi mogli opravdati takav stav. Jedno su želje, a drugo je stanje na terenu. Ti ne možeš ljudima zabraniti da se razmnožavaju, niti postoji ikoje moralno načelo koje bi opravdalo njihovo protjerivanje ili šta gore. To već graniči sa rasizmom, etničkim čišćenjem i genocidnom namjerom.
Dakle, ako im je smetalo što ih je toliko brojem, trebali su ranije o tome misliti. Sad mogu da pooštre uslove za prijem, ali ljudi koji su tu treba da se tretiraju kao i svaki drugi građanin, bez diskriminacije,
upravo
https://x.com/RadioGenoa/status/1760168839940026878
E a ne mogu skontati nas... umjesto da, kao nacija gastarbajtera, empatiziramo sa Osmanima i Hasanima, koji idu trbuhom za kruhom u Švabiju isto kao i Marko i Jovan, mi osjećamo empatiju prema nekom tamo Klausu, kome možda smeta i Jovan i Hasan.
(mada mu vjerovatno više smeta Hasan)
ma jasno, vrv do toga nikad stvarno nece doci jer
to si lepo poentirao, i da ih proteraju kukali bi da se vrate da rade sto svabo nece ali da lijepo zive to nije sig, vise je to u fazonu trpe jer moraju ali animozitet je ocigledan, vrv ce samo sve ostati na auslander raus pesmama jer kad prodje vikend nego treba da cisti govna po ulicama koje nemci za viked iseru mrtvu pijani
ovo ce samo ciscenjem moci resavati kosto se nekad radilo. nemodz ovo biti prirodno stanje stvari
nemce pogazila merkolova sa miljardama mejmuna čuj svabo srecan prica neku jovor spiku vidi kako nam je lepo hajde da se volimo
jedan trg u berlinu koji ce se nazvati po prvom migrantu koji je dosao resava stvar
Zar nije neki sand nigga nozem pośjeka silan narod po Nemackama pre par dana, neki protest bio miran