Prijava

Јова дрка од среће реално на његова ејај срања

ima tu svakakivih stavki, neke su ok, neke i nisu
u svakom slučaju dobro je poznavati njihove stavove jer su baš uticajni

Сигуран сам да је ок да тексашани остану без воде и струје да би јова у босни правио ејај музику

Israel buries Palestinian children in 'numbered graves'

https://www.youtube.com/watch?v=xiaSVAz_KJw

Сигуран сам да је ок да тексашани остану без воде и струје да би јова у босни правио ејај музику

U redu je da se solidarišemo sa Amerima, ali ako oni to ne mogu izregulisati kako treba, šta sad mi ima da se petljamo. Njihova vlast, država, i sve te firme to guraju, imaju neki svoj razlog. Ne guraju sigurno zbog mene. Ja koristim kad već ima, što ne bi koristio. Radili bi oni to jednako i sa mnom i bez mene, iz nekih svojih razloga.

Ма нисам ни мислио да ти треба нешто да урадиш него ти свршаваш на тај ејај и наводно пРаТиШ тЕ тЕмЕ а ово ти мало промакло, догодине дата центри у босни у хладним брдима!!1

Israel buries Palestinian children in 'numbered graves’

Nije to baš tako i zašto jeste:

https://youtu.be/xhDGfctSTfI?si=w07dFpiAZ0JJYTIc

Odličan kanal, inače
Krajnje korektan.
Ima čak i anti-semitske frižete.

Pa nije mi promaklo, ali mislim da je to od cijele problematike oko AI-a među najmanje bitnim stvarima.

Ljudi trenutno paniče zbog potrošnje struje i vode i autorskih prava, a iza brda se valjaju mnogo krupnije stvari.

S jedne strane, postoji nešto što se zove egzistencijalni rizik. Mnogi dobro informisani istraživači, eksperti, smatraju da ako AI nadmaši ljude u inteligenciji da će biti teško kontrolisati istu, jer nikad nije neki gluplji entitet uspijevao da kontroliše pametniji. To je bukvalno Skynet scenario. Ne kažem da će biti sutra. Ali s obzirom na brzinu razvoja, nije isključeno da se nešto tog tipa desi, ako ne budemo dovoljno oprezni.

S druge strane, imaš mogućnost da AI se razvije u dobrom smjeru, da nas ne ugrozi egzistencijalno, ali da postane toliko dobra, da zamijeni većinu poslova na svijetu. Šta onda? Šta ako budeš imao milijarde ljudi koji ne mogu ništa ekonomski doprinijeti jer AI sve radi brže i bolje od njih? Tu se kao neko rješenje vidi UBI (Universal Basic Income), fazon da država svima dijeli neku lovu, tako da ljudi imaju od čega živjeti, čak i ako ne rade. Ali trenutno nema, ama baš nikakvih garancija, da će iko ikad stvarno uvesti UBI. U suštini nemaju oni interesa za tako nešto. Ranije je uvijek običan čovjek imao neki adut u rukavu, nešto što mu je davalo koliko toliko solidnu pregovaračku poziciju, a to je njegov rad. Jer ljudi su bili potrebni firmama i državi, da bi održavali sistem. Sad ako ljudski rad postane nepotreban i suvišan, onda običan čovjek gubi taj jedini adut koji je imao. I onda se mogu desiti vrlo mračni scenariji, gdje bi ta elita mogla reći, ko vas jebe, pocrkajte svi.

Opet ne kažem da će se to desiti, ali postoji mogućnost.

Naravno postoji i veliki potencijalno pozitivni efekat. Ako se izbjegnu egzistencijalni rizici, i ako se uspostavi neki novi društveni ugovor i sistem distribucije, postoji mogućnost da AI poveća produktivnost enormno, da podigne standard svima, da unapredi medicinu, da riješi mnoge probleme s kojima se suočavamo, itd... Ali ni zato nema nikakve garancije.

Na kraju imaš mogućnost da je AI samo balon i da će da izduva, i da mi ustvari nikad nećemo napraviti neki preveliki proboj dalje u razvoju tehnologije. Ili tipa da će se taj razvoj zabraniti zato što se smatra previše rizičnim. Onda bi imao nastavak standardnog stanja, kao fazon, business as usual.

Samo što je fora što ljudi ne kontaju da ni to ne bi bilo business as usual. I to bi bila situacija bez presedana. Jer ti dosad nikad nisi imao situaciju da nauka i tehnologija dođu do nekog zida, i da stagniraju. Uvijek si imao razvoj, i taj razvoj je skoro uvijek bio sve brži i brži. Sad da odjednom to sve stane, ne čini se baš kao neki normalan ishod.

Tako da jedino što se čini izvjesnim je to da je sve neizvjesno i da se nalazimo u vrlo čudnom istorijskom trenutku, i da niko nema pojma šta će ustvari biti.

Baš sam pre neki dan čitao kako je svakodnevni ćivot čoveka pre 30 hiljada godina ono ka čemu moderna individua stremi kada zamišlja idealno penzionisanje.
Odrobuješ koliko ti je propisano i - sloboda.
Zagarantovana*

Samo tada se radilo 15-20 sati nedeljno.
Od toga - 100% kad ti se radi, od toga preko 50% šta ti se radi.
To može da podrazumeva slikanje, pravljenje bižuterije, ornamentaciju oružja i orudja, ne zato što moraš da bi preživeo nego jer si tako u mogujnosti.
Ostatak vremena se drkalo, jebalo i smejalo u čoporu. Prepričavali se mitovi i legende uz vatru.

ТЛ ДР јовор

Ai nikad nece biti inteligentnija od seseljuge to potpisujem

Честитке за лика, само што се он не пита ништа