Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
imaš i priču o velikoj hazariji i proterivanju hazara, priču kako su podmetnuli francusku i oktobarsku revoluciju, priču o hitleru koji je aškenaci jevrej... sve u svemu nivo zla koje su ješe posejale nije niko - nikad i ne mogu tolika nedela da budu plod slučajnosti jer nisu.
Naravno. Plus poslednjih 5 sabora SPC-a, Vatikan i Teheran svaku noć i dan, svaki trg svakog glavnog grada u svetu u subotu uveče, mediji, škole… znaš, u poslednje vreme sve više bežim u prirodu, blagosloven sam što mi je to izuzetno lako ovde.
Daleko od ljudi. Osim naravno vlastite porodice.
I radi.
Do nekle.
Ali ako je to rešenje… onda samo mogu da se nadam da bog zaista ne postoji.
Jer ako nemam prava da se bunim i da vidim i tražim bolje da me ne bi pretvorio u stub soli, onda je to istinski jeziva situacija.
Važi - hvala ti za dar života.
Ali idi sredi glavu, bolestan si Bože decxko.
Šta je DSR?
A kapiram, NjNj2 :))))
Bog te i podstiče da se buniš i tražiš bolje, pravednije, ljudskije normalnije...Zapravo, neutralci koji nisu ni tamo ni vamo i samo gledaju svoja posla su Mu najmrskiji
Priroda i jeste lek i utočište, i zapravo jedino prirodno okruženje. Sve što je Bog stvorio je dobro, komplet flora i fauna, planina, okean...Savršeno, samo sebi dovoljno i po meri čoveka. Ono što ljudi stvaraju - zavisi od namere, i toga čemu služi i šta mu je cilj. Sva muzika, kinematografija, umetnost...Stvarani da prenesu poruku i oplemene ljude, vrede i dan danas. Avendžeri i kojekakva druga govna prave se zarad profita, i najobičnije su đubre, ničemu ne vrede. Tako je uostalom i sa ljudima. Čovekoljubivi su svuda dobrodošli, od oholih i samoživih bežiš što dalje. Čitaj knjige...
Ne boriš se i ne zazireš od ljudi, već od neljudskog u njima. Gnev, blud...Su imena demona, bukvalno, koje smo pretočili u puka osećanja. Koliko puta si čuo "vođen besom" itd, i nikada se ne završi dobro. "Ne znam šta mi bi". Mračni ljudski časovi...Itd. Jbg ja sam gledao demonske oči rođenog oca dok mi sečivo od 30cm zabada u grudni koš, i isti neljudski mrak koji se posle povlači iz njih, tako da imam drugi pogled na sve to. U principu, ne bih ni ja zalazio u sve to da nisam morao.
Čitam, ne brini se.
Ma sve bi to bilo lepo da Bok ne može da killswitch engage, moraš kao u S. Koreji da paziš šta pričaš, šta nosiš, šta MISLIŠ.
Čak nije ni do mene, moj komša dobar Samarićanin namigne kozi pošto je incel i idemo potop za ceo svet, samo jedan Džu par preživi. Mora da su imali neki trange-frange bizmis oko nafte s njim. Tako se priča.
Zato kažem - lepše mi da verujem bukvalno bilo šta drugo. Da je ceo svemir bio kao vrh hemijske olovke, lupam.
BILO
ŠTA
Nipošto. Al jbg pazi da ne psuješ ljude, da ih ne ogovaraš, da im ne radiš izaleđa. Nemoj nosiš bradu i roze mini suknju i žute štikle, ružno jbg. Pazi šta misliš jer "kakve su ti misli takav ti je život" jebiga, sa tim se moraš složiti.
Nije stvar u tome da li je lepo već da li je ispravno ili ne, i sa tim ćeš se naravno složiti. Masa matorih Švaba ni danas ne želi da veruje kako su Jevreje trpali u konc. logore i kako im je ekonomija ojačala jer su ovima pootimali sve živo, lepše verovati da si ubermenš prirodnim stanjem stvari. Veruju i kojekakvi imbecili da je žvalavi Bogom dan ovde, jer im lepše tako, al znaš i sam čemu to sve vodi.
Stari zavet je bio boleština napisana uz solidnu gudru i loše vino, Novi uz malo bolje vino i izbegličku kiselost, čemer i osvetoljublje, isfiltriran i redaktovan nakon toga, od strane moćnika i političara.
Bukvalno neki Vučela birao i bio p-p-plagijator i k-k-kompilator, kao Bunjuel :DDD
Nipošto. I Stari i Novi Zavet ti, osim porekla stvari, objašnjavaju pre svega ljudsku prirodu, i u tim pojavama i odnosima nema pogovora, jer nažalost nikad se ne menja. I za potop i za Sodomu i Gomoru imaš jako dobre razloge i objašnjenja. Kada Bog pošalje dva anđela Lotu da mu prenesu poruku da beži, meštani, videvši ih, zahtevaju da ih Lot preda kako bi ih - jebali. Bukvalno jebali, ništa drugo ih više nije zanimalo, toliko su ogrezli u dekadenciju. Slično je i sa potopom, naprosto, ljudi su postali totalna žgadija.
U NZ je drugačije, objašnjava ti koliko su ljudi slabi, maloverni, povodljivi, spremni da izdaju...Petar koji se odriče Hrista iz straha, Juda koji ga izdaje radi osvete i iz oholosti, kajafa koji čini sve što je u njegovoj moći kako bi Isusa ubili i kako bi sačuvao svoj položaj i status itd. Ništa nismo odmakli za ovih 2000+ godina. Samo Hrišćanstvo ostalo jednako sveže kao i pre 100, 500, 1500 godina.
Opet - cenim judeo-rišćansku kulturu kao neki vrh civilazicijske i duhovne tekovine do sad.
Sa akcentom na “do sad”.
Kao kad je Čerčil rekao da on prvi može da nadje 100 pogrešnih stvari sa demokratijom, ali jebi ga - za sad je to najbolje.
Padali su bogovi, pašće i ovaj.
Jer nisu stvarni.
Jednog dana ćemo da se smejemo oko ovoga, ako ne mi onda naši pra-pra-pra…
Zato što si tako u mogućnosti, i ne moraš da se češeš po glavi. Andre Malro, hardkor antiteista, kada su mu obadva sina stradala u automobilskoj nesreći tražio je da dođe sveštenik da ih sahrani, jer "ne mogu da ih naprosto zakopam u zemlju kao da su dve vreće krompira". Nisi morao da tražiš, i zato i ne nalaziš. "Bez nevolje nema bogomolje". Treba čitaš knjige, sve treba da čitaš. Starozavetno stvaranje univerzuma je ništa drugo do teorija velikog praska; u SZ Bog stvara svet za šest dana, u Kuranu časnom za šest perioda. Ogromna razlika. Čak ti negde SZ objašnjava da si nekad pre bio svaka životinja i svaka biljka i da je sve to u tebi, jer jedino tako možeš sve da osetiš, razumeš i potpuno doživiš, što ti negde našuknjuje da si stvoren kroz evoluciju (od zemlje, kojoj je udahnut život). Sve to dobro i lepo objašnjeno.
E - ovo.
Ovo je prekršaj Ugovora.
Ja mogu da protraćim život štujući tog nebeskog Kim Džong Ila, mogu da budem spreman da sopstvenom sinu zabijem kamu kroz srce dok me on, Sveti Šaljivdžija, ne preseče sa “MOŠA, ahaha brt pa zar zaista imaš toliki kapacitet za zlo, ko te napravi takvog, oh wait”…
Da bi onda svakako zginuli i sin i kći i moja verna konkubina i ja sam, jer ljudi su gomna. I ide hladan tuš.
Ne ide. Nadam se - i samo mogu da se nadam - da to nije tako.
Da bi razumeo priču o Avramu i Isaku moraš da razumeš da su Jevreji, prethodno, stotinama godina bili porobljeni od strane naroda kojima je prinošenje ljudi, pa i dece na žrtvu bilo nešto najnormalnije. I ovi su generacijama odrastali u tome i postalo im je prirodno. Zato Avram bez oklevanja uzima nož i odlazi da izvrši naređenje, ne tu na licu mesta, već na nekakvom proplanku do kog mora da dođe, proživljavajući apsolutni pakao usput jer ide da ubije sopstveno dete. Jednom rečju, morao je da doživi i razume koliko je to čudovišno, kako bi mogao da predoči sopstvenom narodu i objasni im (na svom primeru) da ti zli običaji moraju da se iskorene.
ČITAJ KNJIGE JEBEMTE :D
Da ne ostanem dužan - mislim da je bitan savet ljudima da čitaju.
Dodao bih - putuj.
Provedi vremena u Izraelu. Na NZ. U Egiptu. U U, S and A. Menja pogled na svet.
Meni je najviše otvorilo oči vreme provedeno u raznim čudima kojima ovaj svet obiluje, a dušu otvorilo vreme provedeno deleći radost, bol, muziku i hranu sa ljudima sa kojim sam imao sreću ili nesreću da provedem vreme, (osim Francuza, savršeno nepotreban narod imho, ok imaju Ž.M. Žara ali on je Džu).
Onda ti to kultno verovanje u Jednog boga postane okultno i probudi neku novu nadu da možda i nije sve tako crno.
Istorija Jevreja u NZ je istorija ljudi koji se jako brzo polakome, prokurvaju, propiju, usvoje sve što ne treba, do te mere da Bog digne ruke od njih i ovi završe porobljeni. Onda kukaju, Bog se smiluje, izbavi ih, satre im neprijatelje, i ovi se opet još gore iskvare, tako u krug nekoliko puta. Zato uostalom kad ih izvede iz Egipta moraju 40 godina da bauljaju pustinjom, dok ne pomru svi matori, jer tek novi ljudi mogu da prave nešto novo i normalno, ovi bi u startu sve sjebali. Čak i Mojsije mora da umre u pustinji. Jevreji jako nemogući, čitaj, čitaj...
Slažem se za putovanja naravno, ali sve je to bilo daleko lepše pre 100 godina, dok nismo krenuli u totalnu banalizaciju i amerikanizaciju svega. Priroda, arhitektura, muzeji - divno, ljudi kulture, različitosti...Suzbijamo.
Šta bi sa “ne psuj ljude”?
Saće dodje Džizs da te isprangija za sodomiju lolololo
1:0, u gostima :-DDD
Prvi si trepnuo.
Šala, komika, razonoda. Ne volim da merim kurčeve generalno, od kad sam počeo da gubim.
Melk, samo da ustanovim - kapiraš da ja nisam Džu?
I da ih ovde gde živim ima šaka jada i da su nebitni?
Kao što nije isto da čitaš 20 kusur strana kako se narkos sa NZ grudva sa kikindškim trolmasterom i Sv. Melkorom Velikomučenikom kao da čitaš Tolstojevskog, tako nije isto da putuješ na Maldive sa ribom da bi se slikao za IG dumru dušmani kao kad te put negde nanese jer ti je priroda posla da putuješ. Ne biraš odredišta - ona biraju tebe. Ti si samo izabrao poziv.
Ako to nije nešto duhovno, evo ovde me seci.