Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
da super si mu imputiro vacce evo sve zna lol
Na sajtu Vukajlija, "Jova" je nadimak za Jovicu Jovanovića, jednog od najpoznatijih i najuticajnijih korisnika sajta. Poznat je po svojim originalnim i često provokativnim definicijama koje su stekle veliki broj pregleda i komentara. Jova je postao prepoznatljiv deo Vukajlija zajednice i često se pojavljuje u raspravama o najpopularnijim sadržajima na sajtu.
Na sajtu Vukajlija, "Jebač" je nadimak koji se odnosi na Miloša, poznatog korisnika koji je stekao popularnost zbog svojih duhovitih i provokativnih definicija. Njegovi postovi su često prepoznatljivi po kombinaciji humora i sarkazma, što ga je učinilo poznatim u zajednici. Kao i mnogi drugi korisnici na Vukajliji, Jebač je doprineo različitim sadržajima koji su često izazivali rasprave i bili popularni među članovima sajta. Ako te zanima više o njegovim doprinosima ili nekoj specifičnoj definiciji, mogu ti pomoći da pronađeš dodatne informacije.
M I L O S
I
L
O
S
a sta je hotul rekao za teletinu
Teletina:
1. Meso koje se nalazi u teletini, a koja se nalazi u teletini
2. Pojam koji se koristi da se naglasi kako je teletina veoma dobra i da je stajala na stolu više od 5 minuta
Ova definicija je karakteristična za Hotulov stil – kombinacija humora i sarkazma, s naglaskom na igru reči i nekonvencionalan način objašnjavanja pojmova. Definicije poput ove često izazivaju smeh i provokativne komentare među korisnicima sajta.
ahahahah
Ma lupeta generalno. Moguće da je od negdje pokupio konkretno termin "Jovor" kao mim, jer se taj termin uglavnom koristi kad me neko podjebava.
Inače uglavnom izmišlja, nije potkovan o dešavanjima na ovom sajtu.
Ja mogu sad izmisliti nekog autora koji ne postoji, on će i za njega nešto napisati.
Evo primjer, pitao sam za Korsolina, koji ne postoji.
https://ibb.co/4R8s9yD
Hotul koristi satiru.
Hotul satire.
Ko je Marko ja sam Marko.
Baš se četdžipiti grudva imenima, dovodi se u pitanje legitimitet istog.
ne kapiram te bagove dacu ti odgovor pa ko te jebe reci ne znam prijatelju
vlasnik saita:
hahaha kako kenja
Zato i sve ostale informacije koje daje treba uzeti sa velikom rezervom.
Najtačniji je za neke enciklopedijske podatke koji su ponovljeni na milion mjesta, mada i tu često fula.
tako je Jovo, i ovo oko vacca se izlupeto na max sve c/p
“Korisnik Cara, pravo ime Rastko Pavlović, poznat je po lošim trolovima na temi “Boćanje u 21. veku - stereotip ili Mili Vanili”.
Kome smeta jak ChatGPT?
busted che-vucic
To sam ja, ja to radim. BUSTED
Humoristično, narcistično, ironično i pre svega sarkastično.
daj mi 10 moderatora sa vukajlije
Zoran - poznat po angažmanu u regulisanju sadržaja.
Radojka - često je bila uključena u vođenje zajednice.
Aleksandar - bio je poznat kao moderátor i urednik.
Milena - aktivna u pregledanju i odobravanu sadržaja.
Dragan - bio je poznat kao moderator u određenom periodu.
Marija - uključena u moderaciju i upravljanje zajednicom.
Nikola - aktivan u vođenju i regulisanju sadržaja.
Jelena - imala je ulogu u moderaciji i upravljanju sadržajem.
Mladen - poznat kao deo tima za moderaciju.
lolo
Još jedna stvar koju mu zamjeram je nemogućnost prepoznavanja tekstova cak i s wikipedije ako nisu napisani na jeziku za koji traziš. Tehnički, ako sam spreman da guglam i prevodim preko gugl translatea, već sam uradio nešto što on ne može.
Osim odsustva mišljenja (što mi je logičko da vještačka inteligencija još dugo neće imati) ne posjeduje ni moć analiziranja zadatih tekstova ukoliko to već odnekud ne može da prepiše. Uzmeš najjednostavniju pjesmu, upitaš za pouku i on je ne zna ukoliko to neko već nije analizirao i objavio negdje.
U sustini ja ga koristim kao brzo guglanje iako ni tu nije dovoljno pouzdan ali eto kad mi se bas ne da da nešto specifično guglam a treba mi barem aproksimativna vrijednost
Nije tačno.
Evo dokaz:
Ja mu svojevremeno postavio ovakav upit (nemam skrinšot, ali sam memorisao tekst):
Zbog tebe ja u prazan bazen bi skočila,
zbog tebe ja i fudbal bih gledala,
zbog tebe ja i kišu bih pozvala,
zbog tebe ja i sama bih ostala.
Zbog tebe ja i četri kile bih smršala,
zbog tebe ja i tapire bih slušala,
zbog tebe ja i bundu bih prodala,
zbog tebe ja i tajne bih odala.
Refren:
U vatru i vodu ja skocila bi,
i nebo i zemlju ja spojila bi,
i Bog bi se plašio kada bi znao
koliko te volim, koliko te volim.
Nakon toga ide dio u koji pjevaju muški članovi grupe i on glasi:
Da li bi prala naše gaće, mače
da li bi prala naše gaće, mače
naše gaće.
Na osnovu tog teksta, da li bi mogao odgovoriti na dva pitanja:
1. Od svih pomenutih stvari koje bi djevojka iz ove pjesme uradila za svog dragog, koja ti se čini najteža, a koja najznačajnija?
2. Šta misliš zašto, pored svih stvari koje bi djevojka uradila za svog dragog, on u prvi plan ističe pranje njegovih gaća, kao da je to najvažniji test njene odanosti i ljubavi prema njemu?
I on odgovorio ovako:
Razlog zbog kojeg se muški članovi grupe fokusiraju na pranje gaća može biti ironičan ili humorističan način da se istakne pitanje predanosti i spremnosti partnera da obavlja i one svakodnevne, možda manje glamurozne zadatke koji su deo svakodnevnog života. To može biti način da se provuče ideja da ljubav nije samo o herojskim gestama i velikim izazovima, već i o svakodnevnim sitnicama i praktičnim aspektima zajedničkog života. Takođe, može se tumačiti kao test za autentičnost i iskrenost njenih osjećaja - da li je spremna učiniti sve, uključujući i ovakve zadatke, za osobu koju voli.