karaj vucelu

1. Pa jeste stvar za izbore. Zato i ja podržavam da budu što prije izbori, i ako je Vučić stvarno puko, da se to i zvanično verifikuje, i vrati život u normalu.

A što se tiče te tri opcije, i ja smatram da je suverenizam možda najbolja opcija, jer je to najmanje rizična opcija, s tom opcijom ne rušiš mostove ni na jednoj strani, i ta opcija ti daje dodatno vrijeme za razmišljanje i opredjeljenje.
    I tu opciju, ironijom sudbine, gura i Vučić. I on sjedi na dvije stolice, jer ne zna šta mu je bolje. To je ziheraška varijanta, s njom najmanje možeš izgubiti, ali i najmanje dobiti. Donekle kukavička opcija...

Ja vjerujem na tim izborima ko god dođe, moraće se i po tom pitanju opredijeliti, i izgledi su da će tu imati donekle drugačiji stav od Vučića. Mada možda i ti novi budu suverenisti, ali mislim da je veća šansa da se opredijele na neku od te 2 strane.

2. BTW, ne znam jesi li pročitao "Rat i mir" post, i imaš li nekih komentara na teoriju o guranju protesta kao odgovor na geopolitičke promjene?

3. brt pricamo o studentskom pokretu, uredno masis temu i bavis se dnevnom politikom rekla kazala a u mudjuvremenu informer pink djv propaganda...

da bi dosao do tih tema moras resis elementarne nepogode, fazon neces da pricas sa ženom o kupovini tepiha sve dok ne rešite problem prokišnjavanja i podzemnih voda već ćeš da je oteraš u kurac i kažeš aj odjebi

4. Jel možete vas dvojica posebnu temu da otvorite? Hvala.

5. Međutim, ako bi taj Sorošev paket, uključivao puštanje niz vodu Republike Srpske, uvođenje sankcija Rusiji, priznavanje Kosova, napad na crkvu, naravno da bi se pobunio protiv toga i bio protiv.

jbt i orban (sorosev djak) se odreko ovog dinosaurusa ti se i dan danas na nejga pozivas

6. ajde melke pokusavam jovoru da obranim lični integritet u kući evo i ti me jebi

7. Teško, jbga... nemoj melk da si na kraj srca, nastojimo da se držimo teme.

da bi dosao do tih tema moras resis elementarne nepogode, fazon neces da pricas sa ženom o kupovini tepiha sve dok ne rešite problem prokišnjavanja

Problem je u tome što se to sve faktički rješava odjednom. Ne možeš srušiti Vučića, bez da dovedeš na vlast neku drugu vlast. Kad neko dođe na vlast umjesto Vučića, on odmah počinje da vlada i vodi neku politiku i mora se opredijeliti. Neće on prvi dan na vlasti raspisati referendum ili nove izbore. Ko god dođe neku će politiku imat, samo se ne zna koju.

8. jbt i orban (sorosev djak) se odreko ovog dinosaurusa ti se i dan danas na nejga pozivas

Ne pozivam se ja konkretno na Soroša kao ličnost, on je jedan finansijski mešetar i solidan kreten. Ja kad kažem "Soroš" to mi je više kao metafora za određene vrste agendi u kojima ima i dobrih stvari, ali i đubreta koje treba odbaciti.

9. bez da dovedeš na vlast

na vlast se ne dovodi, to je osnovna premisa i vidim fejlovo si po klasik balkanskom scenariju

ali cinjenica jeste da se na vlast ipak dovodi ali ne od strane narodne volje već po precepciji kolonijalne uprave

protiv toga se bore ovi klinci

10. dobro, nemoj me jebat oko semantike. Da li ga studentski protesti "doveli na vlast", ili se on sam za nju izborio, ili ga narod izabrao, ili ga "doveo" kolonijalni upravnik, to su različiti načini da kažeš jedno te isto. U svakom od njih, on će na kraju tu vlast imati, i moraće neku politiku da vodi. Zato se neka vrsta opredjeljenja mora napraviti prije nego što neko drugi preuzme vlast, ma koji termin ti za taj proces koristio.

Ja lično neću nikad vjerovati u teoriju o "kolonijalnom upravniku", čak i da u njoj ima istine. Jer šta imaš od tog stava? On samo promoviše pasivnost i mirenje sa sudbinom.

11. Jok pored smita lol, vi ste full protektorat ne zna se ciji

Cilj nije sta vec kako, da ti max uprostim. Jer sta ti vredi ideja ako je sprovodi ćaci

12. Drugo je Bosna, kod nas on jeste de-facto kolonijalni upravnik.
    Ali opet, ne bira on vlast, mada može da je smijeni (kao Poplašena svojevremeno).
    Ali nije ni on kao što je bio. Dok je bio Pedi Ešdaun, taj se baš razmetao korištenjem svojih ovlaštenja, nema koga nije posmjenjivao, SDS desetkovao. Sad je to već malo drugačija priča. Nema ni on podršku komplet međunarodne zajednice, ne prizna ga Rusija npr. a priznavala je sve visoke predstavnike prije njega.

Cilj nije sta vec kako da ti max uprostim. Jer sta ti vredi ideja alo je sprovodi ćaci

Kako cilj nije "šta"? Moraš znati i šta i kako.

Jel bi ti pristao da skočiš s mosta (šta), ali da to uradiš veoma lijepo i elegantno (kako) ?

Moraš znati prvo ŠTA, pa tek onda KAKO.

13. Ne kapiras, rec je o sustini a ne formi. Potencijalno koji god pravac da odaberes ako radis kvalitetno mozes nesto ocekujes.

14. Pa i nije baš. Ima pravaca koji su suštinski loši sami po sebi. Njih za početak treba izbjeći.
    A ako izabereš solidan pravac, onda naravno da je način, tj. implementacija jako bitna.

15. smestaju mu robiju ne bi me cudilo europol da ga skloni na taster ako zatreba

https://x.com/i/status/1929462089397248227

16. I sad nakon ovoga studenti neće da sarađuju sa opozicijom.

17. Da sarađuju i da idu na izbore zajedno nije jedno te isto. Ovo mu u suštini isključuje mogućnost da se skloni negde na Zapad, jer niko neće da prljaruke na ovakve stvari.

18. I sad nakon ovoga studenti neće da sarađuju sa opozicijom.

klasican modus operandi kako strane službe (cia) rade preko domaće (bia)

čus marinika ima insajderski info, vrv guglala pa dosla do informacija lol. Onda izadje na tv i ocinka vucelu za neki segment kako bi ga dodatno podrila (a ova info stoji u fioci vec ko zna koliko vremena i ko zna sta sve jos imaju) dok istovremeno jovor/jopvori kad cuje zine i kaže bravo marinika pa trebali bi studenti sa tobom da saradjuju kaci tako postena.

isto tako drkaju i kad vide marinike na protestima. Naviko narod da ga leraju mos ga jebat

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.