Prijava · Registracija
238 : 17
16 em plus     16 em minus
239 : 17
238 : 18

Kraj sportske euforije

Tradicionalno najteži udarac za najveći deo punokrvnog Srblja. Slom. Tragedija. Porast nasilja na svim poljima, u narodu rastu tenzija i podiže se mutni talog beživota, ulice su tihe, vazduh zloslutan - čak i političari izbegavaju da stanu pred kamere, iako je već uveliko počeo sedmi mesec predizborne kampanje. Dan posle sutra. U apoteci trljaju ruke i dižu bensedin za 40 dinara. Vinjak se razgrabi do pola devet, u dnevnoj sobi delikatna situacija - ćale otvara četvrtu kutiju monte karla, keva zakuvava dvanaestu litru kafe. Šta ćeš, vraćaš se u krevet i nastojiš da budeš očajan preko mere, ali - ne ide. Slabo se solidarišeš sa ostatkom nacije i to te pogadja čitavih pet i po sekundi. Gledaš kroz prozor, pusto..Deca ne idu u školu iako je sreda, na poštedi su - Novak ispao od Vavrinke u osmini finala. Odbojkašice savladala uvek neugodna reprezentacija Kube. Asmir Kolašinac završio peti. Seča vena, gore kontejneri.

U kafićima klasična muzika, dominiraju Šostakovič i Smetana, pink menja programsku šemu, na farmi, učesnici spuštaju intenzitet svadje na 25 decibela. Beogradska hronika počinje sa minutom ćutanja, fudbaleri izgubili od Letonije tri - jedan, ali na to niko ne obraća pažnju..

Osam promašenih trojki Teodosića prouzrokovalo isto toliko srčanih udara, mahom sa tragičnim epilogom. Iz nabubrelog oblaka sipi tamna, plesniva kiša. Nema sunca. U Kurtalićima rodjeno dete sa okom na čelu, Tisa počela da teče uzvodno. U znak solidarnosti sa srpskim narodom, madjarska policija obustavila batinanje žena i dece na Horgošu. Vlada u krizi, premijer uputio protestnu notu sportskom savezu Litvanije. U krvi potištenog naroda bude se drevni nemiri, oživljavaju stara neprijateljstva, starci odlaze u baštu, vade iz zemlje davno zakopane mauzerke koje su zaplenili u prethodnim ratovima, okupljaju sinove i unuke pod istu zastavu, ljube uplakane supruge i majke i uz rakiju i pesmu kreću put Bugarske.

- Jesi gledao basket sinoć?
- Ma jesam, mamu mu jebem..Aj vidi je l počeo rukomet na drugom.

599 : 32
16 em plus     16 em minus
600 : 32
599 : 33

Scroll Lock

Nasušno dugme na tastaturi čija je funkcija da upali scroll lock diodu. Legenda kaže da ima neku praktičnu primenu u Excelu, ali korisnici Excela se već sasvim dobro snalaze i bez njega. Bliži se doba kada će stari dobri Scroll Lock biti zamenjen tasterom :), OMG, lol ili rofl. Svi ćemo ga se sećati, ako ni po čemu drugom, onda bar po tome što je na najizlizanijoj tastaturi ovaj taster uvek izgledao kao da se juče iskrcao sa prekookeanskog broda.

603 : 39
16 em plus     16 em minus
604 : 39
603 : 40

Promoterke

Alkoholičari ranoranioci koji džedže ispred svoje omiljene radnje i cirkaju pivo, vrlo su odani svojom odredištu i daju mu poseban šmek.

Dragstor kod Radiše:
- Čika Radiša pa di su vam promoterke?
- Saće samo da mraz popusti!

515 : 37
16 em plus     16 em minus
516 : 37
515 : 38

Akteri reklama za smoki, čokoladice i tako neke tinejdž grickalice

Izuzetno pažljivo, po za sada nepoznatim standardima, birana grupa tinejdžera koja bi trebalo da predstavi kako izgleda život jednog prosečnog srpskog klinca, kao i njegovu radost kada se sretne sa dotičnim proizvodom. Međutim.

Ni traga od toga. Reklame su kopirane direkt iz Amerike, ne same lokacije, jer nisu snimane na Menhetnu ili u srcu Londona, nego su stvarno snimane kod nas, ali tu sve što je realno prestaje, a pojavljuju se čudno čupavi klinci obučeni u neke dukseve na kružiće i razne gluposti, gomila skejtera iako klinca na skejtu nisam vid’o cirka deset godina, Džastinbiberoliki klinci sa istom onom devojačkom frizurom i plačipičkastom facom, kakvi ne bi opstali ni trideset sekundi u prosečnom odeljenju sedmog razreda u našoj zemlji i na kraju je sve to začinjenom nekim malim crnčićem, koji ne vozi skejt, ali ga uvek zagrli neka klinkica koje sve, uzgred budi rečeno, izgledaju potpuno normalno, osim što ih nalaze sa nekim najnevinijim seks-ću-imati-samo-sa-drugaricom-i-to-u-četrdesetoj facama.

Naravno, ovaj tip reklama ne bi bio potpun bez nekog tehničkog dostignuća koje je trenutno u trendu i njime se slikaju, uvek perfektno, ludo, flafičasto namešteni kada onaj koji slika i deluje totalno gej, škljocne.

Smoki je smoki i ješću ga kakva god da je reklama, jer zakiva kol’ko je dobar, a vi što pravite čokoladice potrudite se da te čokoladice budu malo ukusnije i uložite kintu na tu stranu, a ne na ove baršunaste reklame o nekoj nepostojećoj generaciji Emo-gej klinaca u Srbiji jer kao i kod piva, ako vam je proizvod sranje džaba vam reklama.

Blago našminkana, odmorna klinka se kao budi u krevetu. Na zidu je par postera, Džastin Biber naravno, tu je neki maneken koji je dig’o jednu ruku, stavio je onako iza glave na teme i flešuje nadrkano svojim obrijanim pazuhom. Tu je i Nole na zidu. Urla. Opet je jeb’o Nadala.

Na stolu je lap top, fejzbuk upaljen naravno. Počinje pesma „Mladiću moj“, ali neka malo izmenjena verzija. Ona ustaje, pogleda u ekran i vidi da ima poruku od Džastinbiberolikog klinca sa slikom na kojoj namiguje. „Leti, leti leti SMOKI“. Fora slogana je kao u tome što je leto, pa kao leti i to. Pravi začuđenu facu i u tom trenutku soba se malo zamrači. Dotrčava do prozora i vidi nešto ogromno kako leti. Hvata neki tač-skrin telefon i izleće napolje gde je onaj klinac sa fejza već čeka, znajući da će da izađe i kreću da trče za neidentifikovanim letećim objektom. Pored njih proleću dva mnogo kul klinca na skejtovima, duge kose, uredno sređene kod Mikija Panjkovića i rade neke forice koje u Americi rade već u predškolskom. Trče dalje, kada se pojavljuje mali crnja, al’ ne neki onaj normalni niger crnja, već neka kokos verzija, skoro beo, vilenjačkog izgleda, obučen šljampavo. Pozdravljaju se sa njim, onako crnački sa nekim kao pokretima glupim i tu dotrčava još jedna drugarica ista kao i ova s početka, al’ ima kosu druge boje. Kreću svi zajedno da trče.

Sada tu trči pedeset nekih takvih klinaca. Prate senku i gledaju gore. Neki klnci voze rolere, jedan je na trotinetu, a tu je i onaj emo-gej klinac, slika ih sa tabletom, proleće neki klinac na skuteru, ima šal koji se viori i vozi neku klinku istu k’o one dve samo ima majicu druge neke boje. Proleću pored babe i dede koji sede na klupi i rasteruju im golubove koje su ’ranili i onda ih oni gledaju nekim prvo blago prekornim pogledom, pa se ipak nasmeju. Na mlađima svet ostaje.

Odjednom leteći objekat staje. Kamera se lagano podiže i tu shvatamo da to leti ogromna kesa smokija. Čuje se karakteristični zvuk otvaranja kesice, smoki počinje da leti na sve strane. Niotkuda se pojavljuje neki DJ koji je izgleda na leđima vukao svu tu opremu, svi počinju da igraju uz neki dens-haus u pokušaju izmešan sa „Mladiću moj“ (nije pesma o Ratku Mladiću prim.aut.), glavni akteri đuskaju do jaja, posebno crnja. Čak i baba i deda kojima su rasterali golubove igraju u stilu šezdesetih. Čuje se hrskanje smokija.

Smoki, ne da ti d’odrasteš.

487 : 37
16 em plus     16 em minus
488 : 37
487 : 38

Pa ne znam

Odgovor prefinjene lutke na tvoju nesuptilnu seksualnu propoziciju, kojom istovremeno postiže tri bitnosti:
1. Čuva integritet (procesom ako lako dam ispašću zešća vakur i poslije jebanja me neće jebati ni procentno.
2. Testira ti testiculuse (nindža ili mindža).
3. Daje ti do znanja da želi tvoju močugu.

Starci u vikendici, mladjem burazu si dao kintu za blejanje, uz konsekventno objašnjenje kol'ko će da boli ako pomisli na kitoblokativnu sabotažu a la John Rambo. Sami ste na gajbi. Iz pozadine ti diskretno pomazu Stan Getz i njegova Djevojka iz Ipaneme, a angažovao se i ćaletov Penfolds Grange.  Rasan si ko Vizigot na steroidima svjež iz tvorza a ona lijepa kao san umornog andjela i miriše na grijeh.

Ti: Sećeru...oćemo ti i ja malo u moj budoar da se malo volimo?
Ona: Pa neee znam.
Ti: Pa ajde da saznamo...

416 : 52
16 em plus     16 em minus
417 : 52
416 : 53

Udes

Silovita kolizija nečijeg lica i nečijih pesnica.

-Ajoj dilbere moj, pa ko te tako udesi?

54 : 26
16 em plus     16 em minus
55 : 26
54 : 27

Ćafir

Bismillahi rrahmani rrahim.

Ćafir je hajvan koji ne poštiva presvjetost Allaha svevišnjega. Karacrni damar mu je, ha duša mu je šejtanova ćenifa. Taj ahbaba nema, a još mahnje ahlaka. Šejtan mu je bezbeli divanhana, samo njehgova avaza sluhša, ha džehenema nije ga stra'. A kada kap džehenema kane na dunjaluk - badahava ti dunjaluk, jarane moj. Ha ja... Ba.

Tu se sjetih ja rahmetli-Mehe, dobroga insana, efendija prahvi bješe. Hal šejtan ga natjera na haram, slahnine i raćije da proba, a, štob moj babo reko - ćejfiti od slahnine i prasadi ni'ki halal nije. Time sehbi Muhammada velikog nacrta Meho, jaran moj, i lasno ćafir najvehći u šeheru posta.

Tahko bi to nekako...
Selam!

69 : 4
16 em plus     16 em minus
70 : 4
69 : 5

''Dobrih'' 15 minuta/2 sata/20 metara/50 kilometara...

Sin odokativne metode.
Kćerka šacometrije.
Srpski apgrejd Međunarodnog Sistema Mernih Jedinica (SI).

...i kao sve sa prefiksom ''srpski'' u nazivu, krajnje mistična, transcedentalna, sakralna ali i totalno ujebana varijacija one standardne, belosvetske verzije. Elem, kao nacija koja je svet brojeva već obogatila izrazima poput šurnaest, namnaest i pešes, koji poput bastiona NEPRECIZNOSTI stoje i prkose modernom poimanju matematike, vremena i prostora, mi Srbi smo se vazda trudili da budemo i ostanemo mimo ostatka Vasione, uže Mlečnog Puta, lokalno planete Zemlje. U tome smo, na sreću, i uspeli, mada to i nije neka veća misterija. Ipak, to ne možemo reći i za film ''Pogrešno skretanje'' za koji se po holivudskim kuloarima uveliko priča da aludira upravo na tematiku iz naslova. Šta je prava istina, teško ćemo saznati. Verovatno treba da prođe još dobrih 100 godina pre nego se neko zainteresuje.

Ja, personalno, smatram da je u sve, kao i obično, prste umešala srpska predusretljivost tj. genetski ukorenjena želja Srbina da pomogne ljudskom sa-biću. Doduše, ne baš najbolje i realizovana u stvarnosti. Uostalom, ''put do pakla popločan je dobrim namerama''...

- Izvinite, gospodine, gde ja ta i ta ulica?
- Hmm...Idite samo pravo, ne možete da promašite...
- A, koliko je udaljeno? Mislim, otprilike?
- Uh...Pa, ima dobrih 15 minuta peške. Ma, tu ti je, bre, odma'!
- E, hvala lepo...

2 sata i 38 minuta kasnije...

- Dobro nisam tražio bolnicu, jebemtija''odma''!

------------------------------------------------------------------------------------------------

- Još malo, još malo, još malo...
- Ženo, idi u kurac, daj da slikam tebe i decu pa da idem u pizdu materinu!
- U redu, dragi, samo idi još malo unazad da bi uhvatio ono brdo iza nas...
- Kol'ko još treba idem, bre?!:Poserem ti se na jebeno brdo, znaš!: I gde uopšte idem kad ne vidim ništa, luda ženska glavo?!
- Bez brige, dragi. Imaš još dobrih 20 metara do litice...
- Evo! Jel' sad doooooooooooooooooooooooooooo.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

- Sine, kad ćeš da oslabiš malo, a? Zezaju te drugovi u školi, devojčice te sve izbegavaju, ne možeš da potrčiš za loptom a da se ne zadišeš k'o astmatičar...Ma, kad bi oslabio jedno dobrih 10 kila, znaš kako bi se bolje osećao!
- Kevo, znam da me voliš i da mi misliš dobro al' tih 10 kila meni ništa ne znače...
- Ja na 10 nisam ni mislila, idiote ugojeni!

686 : 72
16 em plus     16 em minus
687 : 72
686 : 73

Kant

Najznačajniji filozof iz plejade nosilaca namještaja.

22 : 4
16 em plus     16 em minus
23 : 4
22 : 5

Protunapad

Taktika koju poseduje svaki, malo veštiji, "igrač" koji je spreman da brzo odgovori na napad koji je izvršen na njega i pri tome u potpunosti onesposobi napadača.

(U parku, oko 23h, leto, sedim sa prijateljem)
(prilazi nam nepoznata osoba (NN), na 30m zakljucujem da je rec o policajcu u civilu)
NN: E, š'a ima ekipa?
Nikola: (otresito) Ništa.
NN: Ej, cuj, imam neke robe, ali mi fali rizle, pa jel bi mogli da mi posudite pa da smotamo to pa da popusismo zajedno?
Nikola: Brate, trafika ti je na 50 metara, prosetaj i kupi!
NN: Ma necu kod one glupace da kupujem, nego, jel vam treba mozda da vam prodam?
Nikola: Ne pusimo travu!
NN: A jako povoljno je... a imam sad sa sobom, tako da bih ti odmah dao.
______________________________________________________________________
(nakon nekoliko minuta NNovog ubeđivanja)
______________________________________________________________________
Nikola: (ustaje i prilazi mu neprijateljski nastrojen)
Ej, slusaj brate, ne vredjaj mi inteligenciju, pun mi je ku..c vas kao pametnih sto tu zajebavate normalne ljude, idi tamo pa hvataj prave kriminalce a ne tu mene. Nisam se video sa prijateljem 2 godine, i sad se nadjemo da razgovaramo, a ti nam tu prodajes price za malu decu...
NN: (pokusava da ga prekine) Ali...
Nikola: (nastavlja glasnije) Slusaj dok ja pricam, ne znam da li sporije shvatas ili nesto drugo ali ovako ne moze dalje, pa covece ova drzava propada dok se vi tu zezate sa bubuljicavim pubertetlijama dok vam šefovi kupuju vikendice i jahte za pravu robu.... (nastavlja monolog jos 3 minute)
NN: Ej, izvini, evo Vam 300 dinara, pa se počastite na nekom prijatnijem mestu, parkovu su opasni. Izvnite još jednom. (odlazi)
Nikola: (nakon što se NN udaljio stotinjak metara)
Jel imas broj od Milana?
Ja: Da, evo... šta će ti?
Nikola: Ma rekao je da je dobio neku robu, pa reko da potrosim ovih 300 kinti sto sam zaradio.