Кладионица

1. ако поништиш пријаву, онда је глупо да се појављујеш на теми. поготову кад сви хоће да учествују.

један предлог за такмичење. да буду директни дуели, један другом задају по два пара (сличних квота за 1 и 2) и обојица играју четири пара. и да има репасаж обавезно.

2. мада, ако је псето већ направио правила да нема поништавања пријава, онда губиш сваки дуел пар форфе и сигурно ћеш бити задњи, јбг.

3. hahah nakon prošlonedeljnog dokazivanja da je Bonbi lažov, danas je dokazano i da je Rasnilo pičkica. Ova tema <333

4. neneen truc slusaj, ti odaberes parove i postavis da se bira 1 ili x ili 2 na tom mecu i pogodak nosi 2 poena posto su 3 izbora, biras egal utakmice de je kvota oko 2,50 i na kec i na dvojku
    pa onda 3+ ili 0-2 ovde nosi 1 bod jer su samo dve opcije, isto nadjes utakmicu gde su kvote priblizne na oba ishoda

pa ubacis mozda neki basket h1 ili h2 da li ce tim nagruvati zadatu razliku ili ce ovi odbraniti zadatu razliku, isto po bod se dobija jer su 2 izbora

pa ubacis nekog igraca iz nba + ili - ista situacija

i tako napravis mesavinu od 5-6-7 parova koliko god i onda sabiramo ko je vise poena dobio, pa mozemo da pravimo nedeljnu rang listu, samo ako zelis da se cimas, ne mora to biti na dnevnom nivou npr. ko juce sto nije bilo nicega, utorak i sreda kad se igra liga sampiona (mada sad kurac do 2017) cetvrtak evroliga, a za vikend je lako, pa mozes i unapred postaviti parove za par dana, kako ti je lakse, taman tu da dobijamo te doze adrenalina mi u penziji

ajde da vidimo koliko lajkova za ovu ideju ?

5. Ma ko je pičkica?
    Ostaje prijava!

6. Izdržću mesec ako budem zadnji (a neću).

7. ajde da vidimo koliko lajkova za ovu ideju ?

имаш условни лајк за ту идеју, само што бих у сваком случају ставио да учесници бирају парове пошто је то кладионичарски. овако како си ти поставио, то је спортска прогноза. може нпр. свако да одабере један пар, па онда сви гађају све парове (мора да буде слична квота на 1 и 2 или плус и минус).

али набацајте овако идеје, па нека пс направи правила.

8. I ja sam za to da sam biram parove, prosto ovako je onda na cistu srecu a ako ja sam biram mogu da se uzdam u neko svoje kladionicarsko znanje. Hipoteticki pricam, necu ucestvovati, prihvatam samo turnire u sahu.

9. Четврти дан за редом. Нису неки новци али су фини погоци. Жали боже што мало уплатих
    .
    https://s23.postimg.org/wrfrrtkiz/Screenshot_2016_12_13_10_08_44_864.png
    .
    https://s27.postimg.org/o1bh3mvub/Screenshot_2016_12_13_10_08_22_022.png

10. ево још једна идеја за такмичење. први дан свако да два пара за сутра (1 и 2, плус минус да су сличне квоте) и сутрадан свако бира пет парова и гађа (вероватно ће свако узети своја два плус три од других, али не мора). тако сваки дан или сваки други-трећи и прави се ранг-листа.

11. Sto mali brt, taman, i ja ovako igram

12. Evo neki lik izbacio, ako nekom vredi

INFO!

20:45 Haifax - Eastleigh | Tip: Tim1 2+ | Kvota: 2.00 | Ulog: 4/10 ( 40e )

Ovako stoje stvari. Gosti imaju ukupno 12 profesionalnih igrača, od čega su dvojica golmani. Ovo je revanš meč Fa kupa. Prvi je završen 3-3. Halifax danas nastupa u full sastavu. Ako znamo da je gost osakaćen povredama i suspenzijama ovo nebi trebalo doći u pitanje. Ako su im u gostima dali 3 gola, zašto ne bi bilo realno da im danas u ovakvim okolnostima daju 2 komada.. + gostima brani golman koji ima tek 19 godina.
    Meč nije nemešten i nije 100% siguran, već je INFO predlog. Ja sam stavio 40e a koliko će te vi staviti ne ulazim u to. 100,500,1000 eura, vaša stvar

13. Dobro, za sada somika, rasnin, bomninjo i ja, taman da se niko vise ne prijavi meni dosta. Ali slobodno se prijavite...

Pravila su sledeca: od sutra u podne postavlja se ovde tiket sa minimalnom kvotom 5. Nebitan sport nebitna igra znaci moze hendikep na basket, poeni igraca, dupla sansa fudbal, prelaz sve je slobodno jedino kvota mora biti minimum 5 i moraju se utakmice ili mecevi posto moze i tenis igrati taj dan. Nba se racuna za dan pre znaci ako je 18og u 2 ujutru to je 17i.

Sabiraju se kvote sa tiketa, kaci se jedan tiket dnevno. Racunaju se samo tiketi koji su prosli, ako i samo jedan par padne za jedan gol, poen, set, skok sta god kvota je 0. Na kraju ko ima najvecu kvotu pobedio je ko najmanju izgubio je logicno. Kvota moze biti i veca od 5 naravno pa kako ko voli.

Eto peijave su do veceras u 20h a rokamo od sutra u podne

14. E da, vrlo bitno pravilo. Ja cu danas u toku dana da postavim definiciju zvace se kladza i u njenim komentarima ce se postavljati tiketi jer nema edita i brisanja komentara jer ce medju prijavljenima biti raznih govana tj vec su prijavljena hehe

15. Zanimljiva stvar. Necu se prijaviti zato sto sam očajan u kladionici, ali ću ispratiti svaki tiket sa recimo 500 din.

Cenim da ce se svako potruditi sad kad je takmičenje u pitanju. Xd

16. Dok sam kucao svoj post izneto je par finih predloga koje sam integrisao u svoj.

Evo mog predloga, jeben je za organizaciju ali će odrediti objektivno najboljeg tipstera. Ako se uvaži moj predlog i ako mrzi modove da se drkaju, voljan sam da preuzmem breme organizacije na sebe.

-Čekaoničarima zabranjeno učestvovanje.
    -Takmičenje traje 10 dana.
    -Svakog dana svaki takmičar počinje sa 1000 dinara za igru koje ulaže kako hoće uz ograničenje na jedan tiket dnevno i minimalnu kvotu 5 po tiketu.
    -Parove i tipove u obliku citata nakon kog sledi ukupna kvota tog tiketa zajedno sa potencijalnim dobitkom objavljavljuje u komentaru na Psetovu definiciju ''Kladža''.
    -Uz sve parove bi valjalo napisati i kvotu i vreme početka događaja zbog lakše kontrole.
    -Svi parovi sa tiketa moraju biti iz jedne kladionice, naravno.
    -Na kraju dana svaki takmičar u jednom postu na temi takmičenja linkuje svoj tiket i piše da li je tiket dobitan ili ne (mnogo olakšava organizaciju jbg).
    -Kontrolu tiketa vrše sami takmičari, ko bude otkriven da je varao biva mu zabranjen pristup svakoj kladioničarskoj temi zauvek. Jedan post na njoj = jedan trajni ban.
    -Pobednik dana je takmičar sa najvećom zaradom na taj dan i on dobija 3 boda, drugi 2, treći 1 bod.
    -Na kraju svakog dana organizator u jednom postu pravi rang listu za taj dan i ukupnu rang listu za sve dane jelte.

-Čovek koji posle 10 dana uzme najviše ''para'' je pobednik takmičenja i najbolji kladioničar sajta i, što neko reče gore, ima pravo da odabere bilo koga od ostalih učesnika ko će biti banovan na mesec dana (nema vraćanja sa duplih, naravno).
    -Čovek koji posle 10 dana uzme najmanje ''para'' je gubitnik takmičenja i najgori kladioničar sajta i biva banovan na mesec dana (nema vraćanja sa duplih, naravno).

-Čovek koji na kraju takmičenja ima najviše onih dnevnih bodova bira kome će od ostalih takmičara (iz donje polovine tabele) biti zabranjeno postovanje na svakoj kladioničarskoj temi na mesec dana.
    -Čovek koji je pogodio najveću pojedinačnu kvotu tokom trajanja takmičenja bira kome će od ostalih takmičara (iz donje polovine tabele) biti zabranjeno postovanje na svakoj kladioničarskoj temi na nedelju dana.
    -Čovek koji je pogodio najveću ukupnu kvotu na tiketu tokom trajanja takmičenja bira kome će od ostalih takmičara (iz donje polovine tabele) biti zabranjeno postovanje na svakoj kladioničarskoj temi na nedelju dana.

17. Dosta konfuzno Slepi, imaj na umu da i Rasni mora to da shvati.

Interesantan predlog, ali se na forumu pokazalo da sto je nesto prostije to bolje prođe.

Edit: Jedan moj predlog, kad pseto izbaci defku, da je plusiramo odmah svi da ode u popularne, da je ne trazimo posle po stranama.

18. хахаха, све награде и казне су да вам неко не постује на теми кладионица. може и овако такмичење, али...

-Čovek koji posle 10 dana uzme najviše ''para'' je pobednik takmičenja i najbolji kladioničar sajta i, što neko reče gore, ima pravo da odabere bilo koga od ostalih učesnika ko će biti banovan na mesec dana (nema vraćanja sa duplih, naravno).

може, али седам дана и то да бира неког из доњег дела табеле, не може нпр. први да банује другог.

-Čovek koji na kraju takmičenja ima najviše onih dnevnih bodova bira kome će od ostalih takmičara (sem ukupnog pobednika) biti zabranjeno postovanje na svakoj kladioničarskoj temi na mesec dana.

исто, само из доње половине табеле.

-Čovek koji je pogodio najveću pojedinačnu kvotu tokom trajanja takmičenja bira kome će od ostalih takmičara (sem ukupnog pobednika) biti zabranjeno postovanje na svakoj kladioničarskoj temi na mesec dana.
    -Čovek koji je pogodio najveću ukupnu kvotu na tiketu tokom trajanja takmičenja bira kome će od ostalih takmičara (sem ukupnog pobednika) biti zabranjeno postovanje na svakoj kladioničarskoj temi na mesec dana.

а и овде га претера :) ако буде пет такмичара, свима ће на крају бити забрањен приступ теми.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.